Følg terrazzotendensen med ren samvittighed med Silestone ECO Line

Annonce – Dato 28 sep 2016

Marmor er de senere år slået igennem som få andre materialetendenser

Følg terrazzotendensen med ren samvittighed med Silestone ECO Line

Følg terrazzotendensen med ren samvittighed med Silestone ECO Line

Marmor er de senere år slået igennem som få andre materialetendenser. Lige nu, hvor alle har et eller andet af marmor i hjemmet, tager terrazzo over. Både i mode- og indretningsverdenen synes der at være opstået en terrazzo-mani, og alle rapporter fra Milano vidner om denne stærkt voksende tendens. Silestone ECO Line er et materiale, der er blevet tildelt flere internationale certifikater og priser som bl.a. Cradel to Cradel. Det fås i flere farver og ser ud som terazzo. 

Cosentinos materiale Silestone Eco Line er et materiale, der bygger på de samme principper som terrazzo, men som hovedsageligt fremstilles af materialer, der ellers er vanskelige at genbruge. Materialet kan opdeles i to kategorier: Dels i postforbrugsmaterialer af genstande, der kasseres af forbrugerne, og som er vanskelige at genbruge på andre måder, fx spejle, porcelæn og stentøj. Dels postindustrielle materialer, dvs. restprodukter såsom kvarts og kisel, der bliver tilovers fra produktioner i andre industrier, samt sten fra genbrugspladser. 

Disse materialer udgør mindst 50 % af materialet i Silestone Eco Line. De resterende 50 % består af rester fra naturstensproduktion samt et bindemiddel lavet af økologisk harpiks, der delvist stammer fra majsolie. Fremstillingen er en ren proces med minimale udslip, lavt energiforbrug, og hvor 94 % af vandet genanvendes.

Materialerne vælges både med tanke på, at de findes i overflod og på grund af deres fysisk-kemiske og termomekaniske egenskaber, der gør, at de egner sig til brug i køkkener og badeværelser. De genbruges og får på den måde en ny livscyklus, og miljøpåvirkningen og affaldet mindskes. 

Eftersom adgangen til produktionsmaterialerne kan variere, har alle plader af Silestone Eco Line deres eget præg, så intet køkken eller badeværelse kommer til at ligne hinanden fuldstændigt. 

 

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...