Facader sikres mod hærværk og graffiti

Annonce – Dato 7 Dec 2017

Boligforening sparer mange penge

Facader sikres mod hærværk og graffiti

Facader sikres mod hærværk og graffiti

Ladegårdsparkens facader udsættes med jævne mellemrum for hærværk og graffiti. Efter facadebeklædningen er skiftet ud med STENIs facadeplader vidner skoaftryk om facadens holdbarhed. Ladegårdsparken i Holbæk består af 22 blokke. En række af deres facader er udført med fibercement, og det gør dem sårbare overfor hærværk og graffiti. Derfor har Ladegårdsparken valgt at etablere et samarbejde med STENI om at opgradere facaderne med fokus på holdbarhed:

”De gamle fibercementplader går i stykker for et godt ord, og gennem årene har vi brugt mange penge på at udskifte ødelagte plader på grund af hærværk eller efter et møde med en affaldscontainer'', fortæller afdelingsformand Uffe Frejdal Nielsen, og forsætter:
”Derfor har vi rent ud sagt også trykprøvet STENIs facadebeklædning, så vi er sikre på, at de kan modstå stød, slag og spark. Jeg har faktisk selv fundet store støvleaftryk på pladerne, og der må vi bare konstatere, at STENIs plader ikke sådan lige er til at slå i stykker''.

''Vi har trykprøvet STENIs facadebeklædning, så vi er sikre på, at de kan modstå stød, slag og spark. Jeg har faktisk selv fundet store støvleaftryk på pladerne, og der må vi bare konstatere, at STENIs plader ikke sådan lige er til at slå i stykker, I takt med at STENIs facadebeklædning er blevet monteret, er Ladegårdsparkens problemer med graffiti desuden blevet nemmere at håndtere'',  fortæller afdelingsformand Uffe Frejdal Nielsen og fortsætter: ”I Ladegårdsparken har vi en politik om, at al nyopdaget graffiti skal være fjernet inden fyraften. Og den opgave bliver selvfølgelig nemmere af, at STENIs plader er meget nemme at rengøre for graffiti''.

Vedligehold kan nu langtidsplanlægges

Når de oprindelige facadeplader går i stykker, udskifter Ladegårdsparken dem i dag med STENIs facadebeklædning, STENI Colour. For Uffe Frejdal Nielsen og Ladegårdsparken betyder det, at det løbende vedligehold nu foregår langt mere fremtidssikret end tidligere:
”Når vi i dag skifter en plade ud, så ved vi, at den holder i hvert fald de næste 60 år. Det giver os mulighed for at langtidsplanlægge vores vedligeholdelses-opgaver, så vi kan bruge budgettet bedst muligt. Og jo færre penge vi skal bruge på løbende vedligehold, jo flere penge kan vi poste i andre opgaver'' slutter Uffe Frejdal Nielsen. 

Referenceprojekter fra Steni Danmark AS

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...