En varmepumpe i hjemmet skærer over 70 procent af energiregningen

Dato: 17 nov 2020

Vidste du, at du ved at udskifte din gamle varmeløsning med en varmepumpe fra Panasonic kan reducere energiomkostningerne i dit hjem eller dit sommerhus med op til 78 procent?

I knap tre år har det været forbudt at forny sit gamle oliefyr. På trods af det, er der stadig cirka 140.000 oliefyr rundt omkring i de danske hjem. Det er både dårligt for privatøkonomien og for klimaet. Derfor kan det være en god idé at installere en varmepumpe, da det kan spare dig op mod 78 procent af din energiregning. I pæne tal betyder det, afhængig af, hvilket varmesystem du benytter i dag, at du med en luft-til-vand varmepumpe fra Panasonic kan spare op til 3.342 kr. om året ved at erstatte oliefyret og 7.017 kr. årligt ved at skifte fra fjernvarme til varmepumpe.

Ifølge Boligejernes Videnscenter Bolius bliver der årligt solgt cirka 28.000 varmepumper, da mange danskere allerede har fået øjnene op for den mere bæredygtige løsning til hjemmet. Der er et større engangsbeløb forbundet med købet af en varmepumpe, men pengene er hurtigt tjent hjem igen gennem væsentligt lavere energiregninger hver måned.

Mindsket miljøpåvirkning

Det er ikke kun pengepungen, der kan mærke forskellen ved at udskifte oliefyret eller radiatoren med en varmepumpe. Det kan klimaet også. Faktisk kan huset springe en og nogle gange to klasser op på energimærkeskalaen, ved at man skifter til en varmepumpe. Ved at gå fra elvarme til eksempelvis en Panasonic HZ25UKE-model kan du mindske din CO2-udledning med hele 11.966 kg CO2 over en periode på 8 år. I mere konkrete tal svarer det i miljøregnskabet til, at du sparer, at en bil med et benzinforbrug på 15 km/liter kører halvanden gang rundt om jorden.

Alt-i-en-løsning

Varmepumper i dag er ikke bare en radiator-erstatning. De kan dække arealer på op mod 200 kvm (svarende til et etplanshus), flere modeller kan rense luften for pollen og bakterier gennem et luftfiltreringssystem, og så kan de agere både aircondition om sommeren og varmeapparat om vinteren. Du får altså en alt-i-en-løsning, hvis du ønsker at skifte til en bæredygtig og effektiv energikilde i dit hjem i form af en Panasonic varmepumpe.

Læs mere og se, hvordan besparelserne er udregnet her.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår