Det ideelle indendørs lydmiljø

Annonce – Dato 18 jun 2021

Ecophons lyddæmpende lofter giver den optimale akustik og bidrager til den optimale ventilation.

Vi har brugt hundrede tusinder af år på at perfektionere vores hørelse udenfor. I naturen. Men i dag tilbringer vi op mod 90% af vores tid indenfor. Er det ikke på tide, at vi også får glæde af naturens lyd her?

Ecophons lyddæmpende lofter

Vigtigheden af akustik er undervurderet. Lyd påvirker os i dagligdagen, og den videnskabelige support til at forbedre vores indendørs lydmiljø er veldokumenteret. Og hvad er så helt nøjagtigt det ideelle indendørs lydmiljø for mennesker? Et lydmiljø, der er baseret på, hvordan vi oplever lyd udenfor. Menneskets høresans er naturligt tilpasset til et udendørs miljø, hvor der ikke er nogen lydrefleksioner fra lofter og vægge. Derfor har Ecophon i mere end 50 år arbejdet på at skabe indendørs miljøer, der ligner det, vi oplever ude i naturen. Så dit kontor føles mere, nå ja, naturligt.

GOD LYD ELLER GOD VENTILATION?
MED ECOPHON BEHØVER DU IKKE AT VÆLGE

Ecophons lyddæmpende lofter giver ikke bare den optimale akustik, de kan også bidrage til den optimale ventilation. Diffus ventilation fungerer ved, at lufttilførsel etableres bag loftpladerne (plenum), så der skabes et ganske let overtryk over hele loftfladen. Her siver den friske luft konstant og med et lavt tryk primært ned mellem loftpladerne. Trykket er så lavt, at der ikke kan høres nogen form for ventilationsstøj, og så jævnt, at rummet dækkes med frisk luft helt ud i hjørnerne.

Denne form for ventilationssystem kan nedkøle store luftmængder uden at gå på kompromis med komforten i form af træk eller store temperaturforskelle. Da diffus ventilation ikke behøver indblæsningsarmaturer i loftet, bevares den fulde akustiske virkning over hele loftfladen. Der er med andre ord ingen akustiske passivområder – og der skal derfor ikke udlægges eventuelt ekstra lydabsorberende materiale over loftpladerne.

Er der allerede opsat Ecophon akustikplader, skal de i modsætning til andre typer af lofter ikke ændres i forbindelse med etablering af diffus ventilation.


Diffus ventilation til kontoter fra Ecophon, indeklima, lofterDEN VISUELLE OPLEVELSE

Ecophon står for gennemtænkte løsninger, hvor elementerne ikke blokerer for hinanden, men spiller sammen. Det gælder både funktion og form. Vores nedhængte akustiklofter sikrer en optimal lyd- og luftkvalitet uden brug af synlige komponenter eller armaturer. Det gør rummet smukkere.

BESPARELSER I BÅDE ANLÆG OG DRIFT

For at få en god fordeling på indblæsningsluften i hulrummet over loftet, bør dette have en højde på mindst 20 cm. Det er en væsentlig mindre højde end ved traditionelle ventilationssystemer. Derfor er det med diffus ventilation muligt at bevare loftshøjden i eksisterende byggeri - og mindske den dyre byggehøjde ved nybyggeri. Diffus ventilation medfører store driftsbesparelser i forhold til konventionelle løsninger, idet man indblæser med lavere tryk, og der kan anvendes en større frikøling – dvs. at en større del af udeluften kan anvendes direkte. Der kan indblæses med op til 10 graders forskel i forhold til rumtemperaturer uden risiko for træk, og uden at installationer forstyrrer luftstrømmen.

Ecophon, akustiklofter, indeklima og bæredygtighedBÆREDYGTIGHED SOM KOMPAS

Hos Ecophon er bæredygtighed det centrale i, hvem vi er, og hvordan vi arbejder. Det er et løfte om at gøre hver dag bedre på alle måder for vores kolleger, kunder og partnere i alle samfundslag. Det er en tilgang til innovation, som altid er på naturens side, og som er inspireret af behov og miljøer hos de personer, der i sidste ende vil få gavn af det. Det er desuden en forpligtelse til at anvende så lidt som muligt og gøre mere end forventet, så fremtidige generationer kan opleve denne planet i sin bedste udgave.

Vi er med i alle projektets faser, lige fra planlægning til opstart på byggepladsen. Vores kompetente team sørger for en professionel og tryg proces.

 

Kontakt os for rådgivning og sparring til dit næste projekt. Telefon: 36 77 09 09, www.ecophon.dk

 

 

 

Referenceprojekter fra Ecophon

Sundbyberg Rådhus
Øhavsskolen i Faaborg

Øhavsskolen i Faaborg

Nybygning | Faaborg-Midtfyn | 26,4 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Faaborg-Midtfyn på 2 etager . Selve byggeri...

Widex

Widex

Nybygning | Allerød | 100-200 mio.kr.

Nybygning af kontorbygning i Gentofte på 6 etager hvor den ene etage er under...

Skolen på Grundtvigsvej

Skolen på Grundtvigsvej

Indv.renovering | Frederiksberg | 36 Mio.kr

Indv.renovering af undervisning & institution i Frederiksberg på 4 etager . S...