Stil krav til indeklimaet på dit barns skole!

Annonce – Dato 2 sep 2021

Ecophons løsninger overholder de strengeste krav til indeklima.

Ecophon, indeklima

Efter lange perioder med nedlukning og fjernundervisning er eleverne på landets skoler og uddannelsesinstitutioner atter vendt tilbage til fysisk undervisning. Skolenedlukninger har flere steder haft stor betydning for undervisningen, og flere elever halter bagefter i forhold til pensum.

Et godt lydmiljø er nøglen til bedre læringsmiljøer

Hvordan det tabte indhentes, afhænger i høj grad af miljøet på skolerne. Mange børn kommer tilbage til en skole, som har et presserende behov for renovering. Dårlig akustik i skolerne forstyrrer børnenes indlæring og forårsager stress. Det går mest ud over de sårbare børn. Undersøgelser viser, at testresultater for børn med særlige behov falder kraftigere end for andre i støjfyldte miljøer. Et godt lydmiljø i klasselokaler er nøglen til bedre læringsmiljøer for alle.

Læs artiklen ”The effects of classroom and environmental noise on children’s academic performance”.

Nytænkning i design af læringsrum

En simpel måde til at skabe inkluderende fysiske undervisningsmiljøer er at anvende principperne i UDL-strukturen (Universelt Design for Læring), når man skal lave forbedringer. UDL er en struktur til at forbedre og optimere undervisning og læring for alle mennesker baseret på videnskabelig indsigt i, hvordan mennesker lærer. Og når skoler skal renoveres, bør man lytte til eksperter inden for fysiske indendørs miljøer.

Læs mere om Universal Design for Learning.

Smarte klasselokaler får eleverne til at føle sig hjemme

I Barcelona har forskere udviklet et koncept der går under navnet ”Smarte klasselokaler”. Ja, vi kender alle til smartphones, smart-TV og smart-Watch, men ligefrem smart klasselokale? “Et smart klasselokale giver mulighed for forskellige måder at opholde sig i et klasselokale på. Eleverne kan arbejde, mens de sidder på gulvet eller på en stol ved et bord. Alle klasselokaler er forskellige og er resultatet af en unik designproces i samarbejde med skolen og eleverne”, udtaler Maria Bayo fra konsulentvirksomheden bag konceptet.

Læs mere om konceptet og de 10 principper for design af læringsrum her.

Ecophon, bedre indeklima

Resultaterne af akustikregulering i klasselokaler er mange:

  • Bedre arbejdsmiljø for både lærere og elever
  • Reduktion af stressniveau og hjertefrekvens
  • Forbedret undervisning og læring
  • Forbedret inklusion af børn med nedsat hørelse, ADHD, børn i autismespektret eller børn, der ikke undervises i deres primære sprog

Bæredygtighed som kompas

Ecophons løsninger overholder de strengeste krav til indeklima og er tredjeparts verificeret i miljøvaredeklarationer (EPD). Troværdig bæredygtighed kræver en holistisk indsats, som adresserer alle udfordringer og udforsker alle muligheder, samt indfrier det løfte, som i sidste instans driver alle os hos Ecophon – at have en sund effekt på mennesker.

Læs mere om bæredygtighed som kompas her.

Rådgivning og sparring til forbedring af lydmiljøet

Har du ansvaret for nybygning eller renovering af en skole, og ønsker du rådgivning og sparring til, hvordan du kan forbedre lydmiljøet til stor glæde for elever og lærere, så tag endelig kontakt til Ecophon. Vi er med i alle projektets faser, lige fra planlægning, opstart på byggepladsen til aflevering af færdigt projekt. Vores kompetente team sørger for en professionel og tryg proces.

Kontakt os på telefon: 36 77 09 09 eller læs mere om ecophon her.

Referenceprojekter fra Ecophon

Sundbyberg Rådhus
Øhavsskolen i Faaborg

Øhavsskolen i Faaborg

Nybygning | Faaborg-Midtfyn | 26,4 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Faaborg-Midtfyn på 2 etager . Selve byggeri...

Widex

Widex

Nybygning | Allerød | 100-200 mio.kr.

Nybygning af kontorbygning i Gentofte på 6 etager hvor den ene etage er under...

Skolen på Grundtvigsvej

Skolen på Grundtvigsvej

Indv.renovering | Frederiksberg | 36 Mio.kr

Indv.renovering af undervisning & institution i Frederiksberg på 4 etager . S...