Derfor satte ny facade huslejen i bero

Annonce – Dato 14 Dec 2017

Boligforening fik mindre vedligehold

Derfor satte ny facade huslejen i bero

Facadebeklædning reducerer vedligehold og sætter husleje i bero

I 2013 skiftede Nonnebanken i Herfølge 3.200 kvadratmeter træbeklædning ud med STENIs facadebeklædning. Det har betydet lavere vedligeholdelsesudgifter, mindre graffiti og en husleje i bero.

Nonnebanken i Herfølge består af 25 boligblokke med 37 selvstående skure og 28 trappetårne med træbeklædning. Tidligere blev træbeklædningen malet hvert tredje år, men da beklædningen oprindeligt blev opført i ikke-trygimprægneret træ, var facaderne ved at rådne væk. For at spare penge på driftsbudgettet besluttede boligselskabet derfor at undersøge alternativer til den vedligeholdelseskrævende træbeklædning. Det fortæller ejendomsmester, Torben Nielsen:

”Vi testede forskellige pladeløsninger, og jeg blev af flere omgange anbefalet STENIs facadebeklædning. STENIs produkt virkede solidt, og modsat de andre løsninger, som vi testede, var STENIs facadeplader også meget nemme at rengøre for graffiti.”

Boligselskabet valgte derfor at skifte Nonnebankens træbeklædning ud med STENIs vedligeholdelsesfri og holdbare facadebeklædning, STENI Colour. Monteringen foregik effektivt, da STENIs plader var skåret til fra fabrikken. Montørerne brugte derfor minimal tid på at tilpasse facadebeklædningen på byggepladsen.

Sparer store summer på vedligehold

I dag har udskiftningen af træbeklædningen betydet, at boligselskabet sparer over 200.000 kr. på vedligehold årligt. Nonnebankens investering i STENIs facadebeklædning er for længst tjent ind, ligesom de store driftsbesparelser har betydet, at huslejen på Nonnebanken er sat i bero:

”Det løbende vedligehold af træbeklædningen var en stor udgiftspost på budgettet, og besparelsen har givet os mulighed for at holde huslejen i bero de seneste tre år. Samtidig har vi sparet en masse arbejdstimer, da vi ikke længere skal bruge tid på at rense graffiti ned. I dag kan vi nemlig fjerne graffitien fra pladerne med det samme, og det har faktisk betydet, at der ikke længere er nogen, der gider lave graffiti hos os,” siger Torben Nielsen.

Næsten fem år efter monteringen er facadebeklædningen stadig flot, og for Nonnebanken har STENIs facadebeklædning været en god investering, som Torben Nielsen gerne vil anbefale til andre:

”STENIs facadeplader er flotte at se på, og selv skruerne er indfarvede og ser godt ud efter snart fem år. Det samme kan man bestemt ikke sige om andre pladeløsninger. Holdbarheden, og det faktum at pladerne er vedligeholdelsesfrie, gør simpelthen STENIs facadebeklædning til et godt produkt - og det fortæller jeg gerne mine kolleger.”

 

Referenceprojekter fra Steni Danmark AS

Ladegårdsparken

Ladegårdsparken

Udv.renovering | Holbæk | 214,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 22 bygninger i Holbæk med 910 lejl...

Studsgaarden

Studsgaarden

Udv.renovering | København | 100 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke i København med 412 lejligheder på 8 etager . S...

Havbogade

Havbogade

Nybygning | Sønderborg | 30,0 Mio.Kr

Nybygning af boligblokke i Sønderborg med 9 lejligheder på 6 etager hvor den ...

Sydbyen

Sydbyen

Udv.renovering | Slagelse | 228,0 Mio.Kr

Udv.renovering af boligblokke svarende til 23 bygninger i Slagelse med 462 le...