DEKTONS elegante og eksklusive facadeløsninger

Annonce – Dato 9 Dec 2019

DEKTONS elegante og eksklusive facadeløsninger har længe vakt opsigt i udlandet. Nu går DEKTON efter at vinde indpas på det danske marked. Med deres prominente design, modstandsdygtige egenskaber og gode helhedsløsninger er de godt på vej.

DEKTONS elegante og eksklusive facadeløsninger

DEKTON er ét af flere brands der hører til den spanske familieejede virksomhed Cosentino. Hvor man i Danmark ofte associerer Cosentino med highend køkkener kommer deres brand, DEKTON, med mange års erfaring i netop facadeløsninger. DEKTON er et highend designprodukt, der i udlandet længe har været anerkendt for dets særdeles modstandsdygtige egenskaber. Blandt andet har DEKTON en overlegen farvefasthed overfor ultraviolette (UV) stråler, så facaderne ikke falmer med tiden. Modstandsdygtige kvaliteter er næsten synonym med DEKTON, og takket være lav porøsitet kan DEKTON modstå pletter fra kemikalier og graffiti. Det samme er gældende for ridser og slitage, hvor den hårdføre overflade ligeledes er særdeles holdbar.

De samlede egenskaber gør DEKTON unik

Netop kombinationen af DEKTONS æstetiske kvaliteter og imponerende tekniske egenskaber afgjorde valget af facade til projektet Kap West, beliggende i München. Det storslåede byggeri danner rammer om mere end 41.000 kvm med en enorm facade på 12.600 kvm. DEKTON skaber et æstetisk, funktionelt og teknologisk udtryk – og den ultrakompakte overflade sikrer et rent, elegant og stadig markant og urbant look, der på alle måder definerer Kap Wests image.

flere brands der hører til den spanske familieejede virksomhed Cosentino Danmark har fået øje på DEKTON

Walter Schelle, ledende arkitekt hos HPP Architekten GmbH, som har ansvaret for virkeliggørelsen af projektet, opsummerer: ”Hovedkravene til en langtidsholdbar facade er, at den er modstandsdygtig og kan holde til både ekstreme vejrforhold og en høj grad af mekanisk slid. DEKTON leverer til fulde disse egenskaber. Gennem den højeffektive kompressionsproces garanterer DEKTON samtidig farve- og froststabilitet – og beskyttelse mod vandabsorbering” og tilføjer: ”I forbindelse med byudvikling kan vi ikke ignorere de udfordringer vi har med rengøring og vedligeholdelse, f.eks. fjernelse af graffiti. Her er panelernes modstandsdygtighed mod ridser og skrammer en helt markant fordel for os. Samtidig er UV resistensen en sikkerhed for et ensartet langtidsholdbart udtryk og klare farver. Og sidst men ikke mindst yder DEKTON som CE-mærket materiale maksimal brandsikkerhed”.

Ultrakomprimering er ansvarlig for materialets mekaniske egenskaber. Dette komprimeringsniveau bidrager væsentligt til materialets lave porøsitet, hvilket gør det til et lavt vedligeholdsprodukt med lang levetid. Morten Thomsen, Facade Sales Manager hos Cosentino fortæller: ”DEKTON er en kombination af mere end 20 mineraler. Dette er selvfølgelig noget simplificeret, men for at skabe den ultrakompakte overflade lægges der et tryk på 25.000 ton, herefter opvarmes pladen. Resultatet er en plade der ikke falmer af solens stråler, et materiale der er mere modstandsdygtig overfor slitage end granit og samtidig utrolig stærkt. Pladerne kan fås i store pladeformater, helt op til op til 320 x 144 cm og helt ned i en tykkelse på 8 millimeter. Derfor vejer pladerne mindre end f.eks. tykkere natursten og de er derfor nemmere at montere”.

Danmark har fået øje på DEKTON

I Danmark er DEKTON ved at tage sit indtog og forventningen for 2020 er ambitiøs. ”Vi mærker en stigende interesse i Danmark, og i 2020 er vi med på flere spændende byggeprojekter. Det er stadig i den tidlige fase, men det arkitektoniske udtryk er ikke typisk skandinavisk, så projekterne skiller sig ud og vil blive bemærket” fortæller Morten Thomsen. 

Om DEKTONS rolle i Danmark afslutter Morten: ”I rollen som leverandører påtager vi os et ansvar overfor bygherre, rådgivere og arkitekter, og vores mål er at være med fra start til slut. Allerede i den projekterende fase ønsker vi at tages med på råd, så vi kan udnytte vores ekspertise på området og være løsningorienterede hen mod projektet. Vi sælger en løsning og opfatter os selv som rådgivere og ikke sælgere. Vi ser først opgaven afsluttet når DEKTON er monteret, ikke blot når produktet er leveret”. 

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...