Dekton bordplader til krævende køkkener

Annonce – Dato 21 sep 2021

Både i professionelle, semiprofessionelle og private køkkener er valget af holdbare, hygiejniske og rengøringsvenlige bordplader afgørende – men når interiørdesign også er en faktor, har Dekton potentiale til at understøtte funktionalitet med farve og designvalg med en ny kant.

Cosentino, køkken

Unik kombination af funktionalitet og æstetik

Restaurantkøkkener løftes til designmæssige oaser, mens køkkener i private hjem adopterer professionelt udstyr og funktionalitet – og over hele verden ses en gensidig inspiration mellem de to verdener. Og da bordpladen bærer en stor del af et køkkens visuelle udtryk, åbner den alsidige kollektion fra Dekton for en unik kombination af funktionalitet og æstetik.

Læs om Dektons produktegenskaber her

Dekton performer i et dansk Michelin-køkken

Dekton, som findes i tykkelser fra ultratynde 4 mm til kraftige 30 mm råplader, er ridsefast, pletafvisende og UV-resistent. Det tåler ekstrem varme og kulde og har et nyt niveau af slidstyrke, som sikrer, at bordplade, backsplash og beklædninger står uforandrede over tid – også i et travlt professionelt køkken, som f.eks. hos Michelin-restauranten Ti Trin Ned. For knap 3 år siden installerede restauranten Dekton i såvel restaurantens synlige servicekøkken som produktionskøkkenet hos køkkenchef Rainer Gassner:

Vi kendte ikke Dekton® i forvejen, men blev fascineret af den fleksibilitet, som overfladen tilfører køkkenet. Modsat mange andre overflader tåler Dekton® den forholdsvis hårdhændede håndtering af ekstremt varme gryder og pander, skarpe metalredskaber og de mange vidt forskellige råvarer. Vi har aldrig fortrudt valget.

Cosentino, Michelin køkkenCosentino, bordplade

Bordpladen som det vigtigste redskab hos madskribenten & kokken

Også hos madskribent & blogger med en af landets ældste madblogs, foodfanatic.dk, Nadia Mathiasen og hendes kæreste, der er Michelin-kok, var valget af bordplade helt i centrum. En sart bordplade er et dårligt udgangspunkt, når et køkken bruges både til at lave mad, teste opskrifter og fotoshoots – et semiprofessionelt køkken med et ekstremt højt aktivitetsniveau:

Jeg bliver stadig overrasket over, at vi kan sætte varme gryder, pander og bageplader direkte på bordpladen – og slippe for bordskånere og skærebrædder, der roder. Det er en fornøjelse.

Se køkkenet her

Med et kunstværk som bordplade

Mens bordpladerne hos Ti Trin Ned og madskribenten er nedtonede, så er det en anden sag hos Trine Darré, som står bag interiørbloggen Salmonstreet. Her er det et vovet valg med iøjnefaldende Dekton Khalo:

Vi synes, at vi har fået et kunstværk som bordplade – og den spejlblanke overflade nærmest trækker lyset ind og inspirerer os til at bruge rummet. Vi kan godt lide, når materialer har et link til naturen, men vi elsker også når tingene er praktiske og tåler stort set alt. Derfor var Dekton ikke bare vores førstevalg – men også vores eneste valg”, siger Trine, som ikke lægger skjul på, at hun synes, at marmor- og naturstensbordplader er smukke, men også fravalgt på forhånd, fordi de ikke tåler spild, varme og hverdagens slid og stød.

Cosentino, overfladeCosentino, Michelin restaurant Ti Trin Ned

Hent inspiration her

Projektrådgivning & sparring

Med en skarp tilgang til CTS & egen produktion leverer Cosentino, som står bag Dekton, også rådgivning og sparring omkring valg af bordplader til projekter og større byggerier fra virksomhedens danske showroom & lager.

Vi tager afsæt i danske byggerier og kobler det med international erfaring, hvilket sikrer optimering af materialeforbrug og minimering af budgettet”, udtaler Cosentino.

Læs mere om Cosentino her

Få yderligere information om de innovative overflader her, tlf. 75 80 62 00.

Mere om produktet Køkkener

Køkkener

Funktionelle bordplader & beklædninger

Køkkenbordplader

Køkkenbordplader

Stort udvalg af Cosentinos køkkenbordplader

Læs mere

Køkkenvaske

Køkkenvaske

Stort udvalg af Cosentinos køkkenvaske

Læs mere

Køkkengulve

Køkkengulve

Stort udvalg af Cosentinos køkkengulve

Læs mere

Udvendige beklædning til køkkener

Udvendige beklædning til køkkener

Stort udvalg af Cosentinos udvendige beklædning til køkkener

Læs mere

Silestone køkken og badeværelse
Dekton Referencer

Dekton Referencer

Se brochuren her

Læs mere

Dekton køkken og badeværelse
Dekton Slim

Dekton Slim

Se brochuren her

Læs mere

EPD - Dekton by Cosentino
LGA Hygiene Test
EPD Silestone
Dekton Greenguard gold
Dekton Greenguard
Dekton XGloss greenguard gold
Dekton XGloss greenguard
ISO 20400
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
NSF Certifikat
Silestone greenguard gold
Silestone greenguard

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...