DEKTON: Bæredygtige, holdbare facadeløsninger

Annonce – Dato 26 nov 2020

De elegante og eksklusive DEKTON facadeløsninger har siden lanceringen af produktet været et selektivt valg på den internationale arkitekturscene – og nu vinder DEKTON også langsomt, men sikkert indpas på det danske marked. Unikke modstandsdygtige egenskaber, en markant grøn profil og gode helhedsløsninger er et godt udgangspunkt. Mere end high-end køkkener DEKTON, som er ét af flere brands under den familieejede, spanske virksomhed Cosentino, associeres i Danmark ofte med high-end køkkener. Nu sætter virksomhedens danske team fokus på i højere grad at løfte produktet ind i design- og arkitekturbranchen, hvor DEKTONs modstandsdygtige egenskaber i mange år har været anerkendt i udlandet som facadeløsninger til såvel små som ambitiøse byggeprojekter.

DEKTON: Bæredygtige, holdbare facadeløsninger

Farve-, ridse- og stødfast og CO₂-neutralt

DEKTON har en overlegen farvefasthed, og den unikke UV-resistens sikrer, at facaderne ikke falmer med tiden. Samtidig er materialets porøsitet lav, så materialet modstår pletter fra kemikalier og graffiti – og sidst men ikke mindst er DEKTON ridse- og stødfast, hvilket betyder at den hårdføre overflade hverken ændrer udtryk eller karakter i det til tider barske nordiske klima. Sidst men ikke mindst har DEKTON efter en engageret og målrettet indsats i forhold til procesoptimering, fokus på vedvarende energi og reducerede CO₂-udledninger netop opnået certificeringen CO₂-neutral, hvilket er en markant dokumentation af Cosentinos engagement i bæredygtighed og miljøledelse.

DEKTON udvalgt til Kap West i München

Netop kombinationen af DEKTONS æstetiske kvaliteter og imponerende tekniske egenskaber afgjorde valget af facade til projektet Kap West, beliggende i München. Det storslåede byggeri danner rammer om mere end 41.000 kvm med en enorm facade på 12.600 kvm. DEKTON skaber et æstetisk, funktionelt og teknologisk udtryk – og den ultrakompakte overflade sikrer et rent, elegant og stadig markant og urbant look, der på alle måder definerer Kap Wests image. ”Hovedkravene til en langtidsholdbar facade er, at den er modstandsdygtig og kan holde til både ekstreme vejrforhold og en høj grad af mekanisk slid. DEKTON leverer til fulde disse egenskaber.

Gennem den højeffektive kompressionsproces garanterer DEKTON samtidig farve- og froststabilitet – og beskyttelse mod vandabsorbering”, udtaler Walter Schelle, ledende arkitekt hos HPP Architekten GmbH og tilføjer: ”I forbindelse med byudvikling kan vi ikke ignorere de udfordringer, vi har med rengøring og vedligeholdelse, f.eks. fjernelse af graffiti. Her er panelernes modstandsdygtighed mod ridser og skrammer en helt markant fordel for os. Samtidig er UV-resistensen en sikkerhed for et ensartet langtidsholdbart udtryk og klare farver. Og sidst, men ikke mindst yder DEKTON som CE-mærket materiale maksimal brandsikkerhed”.

eksklusive DEKTON facadeløsninger

Store pladeformater

Hans Eg, administrerende direktør for Cosentino Danmark, forklarer: ”DEKTON er en kombination af mere end 20 mineraler, som gennemgår en ultrakomprimeringsproces, der involverer et tryk på 25.000 tons og en ekstrem opvarmning. Det er selvfølgelig noget simplificeret, men resultatet er et utrolig stærkt materiale, der ikke falmer af solens stråler, har en lav porøsitet og er mere modstandsdygtig overfor slitage end granit. Pladerne kan fås i store pladeformater, helt op til 320 x 144 cm og helt ned i en tykkelse på 8 mm. Derfor vejer pladerne mindre end f.eks. tykkere natursten, og de er derfor nemmere at montere.”

Danmark har fået øje på DEKTON

I Danmark er DEKTON ved at holde sit indtog og forventningerne er ambitiøse: ”Vi mærker en stigende interesse i Danmark, og allerede nu i 2020 er vi med på flere spændende byggeprojekter. Det er stadig i den tidlige fase, men det arkitektoniske udtryk er ikke typisk skandinavisk, så projekterne vil skille sig ud og vil blive bemærket”, fortæller Hans Eg, som tilføjer, at produktets egenskaber ikke kan stå alene: ”I rollen som leverandører påtager vi os et ansvar overfor bygherre, rådgivere og arkitekter, og vores mål er at være med fra start til slut. Allerede i den projekterende fase er vi som sparringspartnere klar til at bringe vores ekspertise på området i spil og være løsningorienterede hen mod projektet. Vi sælger en løsning og opfatter os selv som rådgivere og ikke sælgere. Vi ser først opgaven afsluttet når DEKTON er monteret, ikke blot når produktet er leveret.”

Yderligere information: www.cosentino.com/da-dk/, tlf. 75 80 62 00.

Mere om produktet Facader

Facader

Se udvalg af Cosentinos facadeløsninger

Dekton Arkitektur

Dekton Arkitektur

Se brochuren her

Læs mere

Dekton Referencer

Dekton Referencer

Se brochuren her

Læs mere

Facader

Facader

Ultrakompakta Dekton – en mulighed for din facade

Læs mere

Beklædning

Beklædning

Dekton fås i forskellige farver, der er fremragende i udendørs miljøer

Læs mere

Ombygninger

Ombygninger

Materialer, der giver et nyt look til alle dine miljøer

Læs mere

EPD - Dekton by Cosentino
Dekton Greenguard gold
Dekton Greenguard
Dekton XGloss greenguard gold
Dekton XGloss greenguard
ISO 20400
ISO 9001:2015
ISO 14001:2015
NSF Certifikat
Sensa greenguard gold
ToHA

ToHA

A project by Ron Arad and Avner Yashar with Dekton | Cosentino

Læs mere

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...