Bekendtgørelse sendt i høring

Annonce – Dato 24 sep 2020

Klar udmelding om ny mineraluldsbekendtgørelse

Arbejdstilsynet har meddelt, at udkastet til den nye mineraluldsbekendtgørelse nu er sendt i høring. Dermed står den tidligere mineraluldsbekendtgørelse fra 1988 over for en opdatering, der på mange område vil bringe reguleringen af mineraluld på niveau med andre isoleringsmaterialer. 

mineraluld på niveau med andre isoleringsmaterialer
 

Tidligere udmeldinger om den nye bekendtgørelse, har givet anledning til noget forvirring. Blandt andet har nogle fejltolket, at den nye bekendtgørelse skulle lægge op til en udfasning af mineraluld, eller at den skulle være et udtryk for at mineraluld er farligt at arbejde med. Begge dele er forkert.

Det understreges af Arbejdstilsynet seneste meddelelse.

En del af forvirringen skyldes, at mineraluld bliver omfattet af det såkaldte substitutionsprincip. Princippet er et almindeligt forebyggelses-princip, der er gældende for en lang række materialer - herunder øvrige isoleringsmaterialer. Princippet siger, at man skal se om materialet kan erstattes med et mindre farligt alternativ. Vurderingen afhænger dog af bl.a. de tekniske krav til materialet, herunder fx krav til brandsikkerhed.

Netop brandsikkerhed er et område, hvor mineraluld har særligt gode egenskaber – helt uden at være tilsat giftige brandhæmmere. 

Hos ISOVER hilser vi den nye mineraluldsbekendtgørelse velkommen og ser frem til fortsat at kunne levere nogle af markedets bedste og mest bæredygtige isoleringsløsninger med op til 75 % genbrugsglas.
Læs hele bekendtgørelsen her


 

Referenceprojekter fra Saint-Gobain ISOVER

Naturcenter Hindsgavl

Naturcenter Hindsgavl

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 0,3 Mio.kr

Anlægsarbejde af samlingssteder i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er påb...