Bæredygtige Dekton facader i fokus på Building Green

Annonce – Dato 28 okt 2021

CO2-neutrale Dektons potentiale som facademateriale til såvel nybyggeri som facaderenovering er omdrejningspunktet, når Cosentinos danske team sætter en workshop-inspireret dagsorden på virksomhedens stand 23 på Building Green.

Cosentino, bæredygtige facader

Med nøgleord som ansvarlig sourcing, produktion på vedvarende energi og et konstant fokus på innovation og bæredygtighed placerer Cosentino, som står bag både Dekton® og Silestone®, sig markant på den internationale scene for bæredygtig arkitektur. Målet er nu at løfte kendskabet til Dekton® på det danske marked og give en grundig introduktion i ord og billeder til, hvordan de slidstærke, UV-resistente, vedligeholdelsesfrie Dekton overflader kan indgå i fremtidens byggeri og bidrage til såvel bæredygtighed som strukturel stabilitet, indeklima og omkostningsoptimering såvel i byggefasen som på sigt.

Cosentino, ventilerede facader

Dekton® i praksis

Dekton kan bruges til såvel oplimede som ventilerede facader på både 1-familieshuse og bolig- og kontorkomplekser og er et innovativt alternativ til skærmtegl, facadetegl og traditionelle stenfacader af f.eks. granit, skifer og marmor. Det produceres i tykkelser fra 4 til 30 mm og pladeformater helt op til 3200 mm samt specialformater, der er optimeret og målrettet bæredygtig økonomi i byggefasen. De mange optimeringsmuligheder bakkes op af dybdegående rådgivning på nationalt såvel som internationalt plan – og også konsulentmulighederne præsenteres på Building Green med tanke på at inspirere til at involvere Cosentino tidligt i projektfasen og få tilgang til virksomhedens omfattende, internationale vidensbank.

Læs mere om Dekton til facader her

Cosentino, overflader til køkken, bad og interiør

Silestone® til bæredygtige indretninger

Sammen med Dekton® præsenterer Cosentino også den nylancerede HybriQ+-teknologi, som løfter de anerkendte Silestone®-overflader til køkken, bad og interiør ind i fremtiden.

HybriQ® er Cosentinos strategiske tiltag på et marked, der i stigende grad kræver transparens, bæredygtighed og ansvarlighed i hele værdikæden – og er en videreudvikling af Silestone®. HybriQ® tager afsæt i en ny produktionsproces og en innovativ hybrid formel, som er båret af 100% vedvarende energi, 98% genanvendt vand og minimum 20% genanvendte materialer – der samtidig markant reducerer indholdet af skadelige krystallinsk silica.

Den nye Silestone® bliver lige nu til virkelighed i de to første CO2-neutrale kollektioner fra Silestone®, Silestone® Sunlit Days og Silestone® Ethereal, som kan opleves på standen, hvor Silestone® også præsenteres som en del af inspirerende badeværelsesmiljøer.

Læs også mere om de seneste grønne tiltag hos Cosentino

Mød Cosentino og det nye, danske projektteam på stand 23

Referenceprojekter fra Cosentino

Ti Trin Ned

Ti Trin Ned

Fredericia

Ejerne af Ti Trin Ned, restaurantchef Mette Hvarre Gassner og køkkenchef Rain...

ToHa - Tel Aviv

ToHa - Tel Aviv

Tel Aviv

Det nye israelske bygningsværk, ToHA i Tel Aviv rummer over 28.000 m2 Dekton ...

Kap West

Kap West

Opførelse af Cape West-kontorbygning i det centrale distrikt "Am Hirshgarten"...

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Grävlingen, Regeringsgatan, Stockholm

Stockholm

Byggeriet af Grävlingen blev afsluttet i 2018 og vandt samme år The Macael ...