Bæredygtige akustikløsninger til både loft og vægge

Annonce – Dato 6 nov 2020

Akustikken har tidligere været en undervurderet faktor i byggerier. I dag ved vi, at akustik spiller en endnu større rolle end hidtil antaget. Forskning viser, at god akustik har stor betydning for børns indlæringsevne, stress i kontorlandskaber og for helingsprocessen ved indlæggelser.
For menneskers trivsel, helbred og effektivitet er det derfor afgørende, at der tænkes akustik ind i fremtidens byggerier.

Akustikken har tidligere været en undervurderet faktor i byggerier

Social bæredygtighed

DGNB-certificeringer sætter i dag målbare krav til lydforhold og akustik i bygninger. Ecophons løsninger bidrager med point til DGNB-certificeringen på flere måder; point til akustik og lyd, til indeklimaet, meget lave VOC-niveauer samt visuel komfort via det lysindfald der skabes, når dagslys reflekteres i loftet og vægpanelerne.

Saint-Gobain Ecophon bidrager til DGNB Diamant certificering 

Middelfart Rådhus har som det første byggeri i landet fået tildelt Diamant-certificering under DGNB-certificeringsordningen. Ecophon leverede 9.000 m2 lofter fordelt på FocusTM A, FocusTM E og Hygiene PerformanceTM Plus A.

Middelfart Rådhus har som det første byggeri i landet fået tildelt Diamant-certificering

Rådhuset er designet af Henning Larsen Architects og opført af totalentreprenør 5E byg.
”Ecophon var gode til at levere de certificeringer på deres produkter, der kunne garantere, at akustiklofterne kunne levere point til DGNB-certificeringen”, udtaler Martin Pedersen, Byggeleder 5E.
”Bæredygtighed, innovation og akustisk ekspertviden er Ecophons vigtigste fokuspunkter. Vi er stolte over at have deltaget i byggeriet og DGNB Diamant certificeringen til Middelfart Rådhus. ”

LEED - den internationale miljøcertificering

Nordeas domicil i Ørestad er et betagende byggeri på 46.000 m2 designet af Henning Larsen Architects.
I byggeriet er der valgt bæredygtige løsninger inden for energiforbrug, indeklima, sunde materialer og håndtering af regnvand. Ecophon har leveret 34.000 m2 lofter og 2.000 m2 vægabsorbenter til det platin-certificerede byggeri, som er det højest mulige ved LEED.

”Med Ecophons løsninger fik vi et produkt, som både lever op til LEED-kravene og ser flot ud” siger Martha Lewis, Senior arkitekt og LEED Green Associate, Henning Larsen Architects.

Diffus ventilation - Bedre akustik og bedre ventilation

Arkitekter, rådgivere og bygherrer har for alvor fået øjnene op for diffus ventilation - og af gode grunde. Diffus ventilation forbedrer indeklimaet og gør byggeriet mere bæredygtigt grundet det lave energiforbrug. Til DLG´s nye domicil i Fredericia har arkitekten netop valgt at kombinere Ecophons stilrene akustiske loft med diffus ventilation. Huset er kendetegnet ved højt til loftet og store rum med megen aktivitet. Derfor har der iflg. direktør Søren Mølbak, PLH Arkitekter, været stor fokus på optimale akustiske forhold; 

”Vi har bygget loft til kip og netop her har Ecophons løsning en klar fordel, da vi kunne operere med mindre areal over loftet. En smart løsning til loftkonstruktionen. Tilmed giver loftet et roligt visuelt udtryk, idet der ikke er synlige ventilationsaggregater”.

DIFFUS VENTILATION - BEDRE AKUSTIK OG BEDRE VENTILATION

Din projektpartner fra start til slut

Ecophon har en bred vifte af akustiske løsninger lige fra det tidsløse modulloft til designløsninger af frithængende enheder og vægabsorbenter. Med vores ekspertviden inden for akustik sørger vi for en professionel og tryg proces. Med kunden i centrum udveksler vi ideer og finder den optimale løsning, der opfylder alle dine krav. Vi er klar med rådgivning og sparring i alle faser af projektet; planlægning, skitseforslag, projektering og opstart på byggeplads.

Referenceprojekter fra Ecophon

Sundbyberg Rådhus
Øhavsskolen i Faaborg

Øhavsskolen i Faaborg

Nybygning | Faaborg-Midtfyn | 26,4 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Faaborg-Midtfyn på 2 etager . Selve byggeri...

Widex

Widex

Nybygning | Allerød | 100-200 mio.kr.

Nybygning af kontorbygning i Gentofte på 6 etager hvor den ene etage er under...

Skolen på Grundtvigsvej

Skolen på Grundtvigsvej

Indv.renovering | Frederiksberg | 36 Mio.kr

Indv.renovering af undervisning & institution i Frederiksberg på 4 etager . S...