A Place To i Esbjerg

Annonce – Dato 11 maj 2021

Tre højhuse på henholdsvis 6, 10 og 17 etager har rejst sig på Tovværksgrunden i Esbjerg, og det spektakulære byggeri kommer til at rumme 418 boliger, fordelt på 308 ungdomsboliger og 110 hotellejligheder. Projektet blev oprindelig kendt under navnet Esbjerg Towers, men ændrede i maj 2019 navn til A Place To.

fermacell leverer fibergips til Esbjergs kommende vartegn

Konstruktion

Tårnene består af en cirkulær kerne med trekantede altaner på ydersiden samt elevator- og trappekerner i midten. Etagedækkene er “pizzaslice-formede” SL-dæk, der spænder fra facaden til bygningskernen. Derved har man kunnet erstatte de mange bærende vægge, der normalt separerer hver boligenhed, med billigere og bedre ikke-bærende vægge. Udover omkostningsbesparelserne giver løsningen også en meget høj grad af fleksibilitet, hvor det vil være muligt at ændre på udformning og anvendelse af boligenhederne senere hen. Det karakteristiske ydre skyldes stålaltanerne, der drejer sig om huset for hver etage. Mens forskydningerne i etagerne visuelt giver variation i facaden, skærmer de samtidig for vinden, så beboerne kan opholde sig på altanerne.

fermacell Fibergips på fermacell Stålsystem

Alle indvendige ikke-bærende vægge er udført af fermacell fibergipsplader på fermacell stålsystem: lejlighedsskel, skillevægge forkanter m.m., i alt 35.000 m²”, fortæller Per Mosegaard fra fermacell, der er projektleder på Fermacells del af projektet, og fortsætter:

En væsentlig årsag til at fermacell fibergips blev foretrukket er den styrke, vi kan tilbyde i en étlagsløsning, i modsætning til konventionelle gipspladeløsninger, der kræver to lag for at opfylde det samme som fermacell i ét lag. Skulle opgaven have været løst med gipsplader, havde det krævet et forbrug på 70-80.000 m². Fibergips giver også smallere konstruktioner og dermed bedre plads inden døre, fx er lejlighedsskel 5 cm smallere med fibergips. Endelig er fibergipspladen mere robust og kan tåle mere end almindelige gipsplader. Det betyder bl.a. at indervægskonstruktionen kan startes op på et tidligere tidspunkt.

fermacell, gipspladeløsninger

Bedre CO₂-regnskab end gips

CO₂-regnskabet taler også til fordel for fibergips. Hvor produktionen af 20.000 m² almindelige gipsplader udleder ca. 44.000 ton CO₂, er udledningen fra produktionen af 10.000 m² fibergips kun ca. 11.000 ton CO₂, ifølge Byggeriets Materialepyramide. Det er godt for DGNB-regnskabet”, slutter Per Mosegaard.

Se Byggeriets Materialepyramide her

Læs også: Grøn guldvinder klædt på til klimavenlig detailhandel

Se produktoversigt 2021

OM PROJEKTET

Omfang: 3 tårne, 418 boliger
Sted: Esbjerg
Arkitekt: Bjarke Ingels Group (BIG)
Bygherre: Windrose A/S

 

Få yderligere information her, tlf. 39 69 89 07.

Referenceprojekter fra James Hardie Danmark

Ringgården afd. 1

Ringgården afd. 1

Indv.renovering | Aarhus | 225,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke svarende til 6 bygninger i Aarhus med 142 lejl...

Scandic

Scandic

Tilbygning | Aarhus | 80-100 Mio.kr.

Tilbygning af hotel/motel i Aarhus med 226 lejligheder på 6 etager hvor den e...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Opførelse af Tietgenkollegiet

Opførelse af Tietgenkollegiet

Nybygning | København | 470,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i København med 400 l...