James Hardie-plader skal beskytte restaurant mod Vesterhavets vilde kræfter

Annonce – Dato 17 Aug 2021

Fibergips og vindspærreplader udgør værn mod naturens stærke elementer.

James Hardie Fermacell, vindspærre-plader

Liggende i Thyborøn i første række ud til Vesterhavet er den nyåbnede Restaurant Mallemukken et af Danmarks mest udsatte spisesteder, når det kommer til påvirkninger fra naturens kræfter.

Kraftig blæst, fugt og salt fra havet er nemlig en fast del af hverdagen langs Danmarks vestligste kyst. Det var derfor lidt af en udfordring, der ventede tømreren Morten Schmidt fra Lemvig Byg, da han og hans kollegaer sidste år gik i gang med genopbygningen af den nu færdige og nyligt genåbnede restaurant.

- Set med tømrerbriller er det et meget, meget aggressivt miljø. Der findes næppe et miljø i Danmark, som er mere udsat, fortæller Morten Schmidt.

Den oprindelige Restaurant Mallemukken brændte ned til grunden i 2019, og den skulle derfor bygges op på ny. Den nyopførte restaurant er udformet af to gamle fiskekuttere, som er vendt på hovedet og forbundet af en rund bygning i midten.

Derfor var det et stort projekt, der ventede Morten Schmidt og hans kollegaer, da de vandt tømrerentreprisen.

- Vi skulle skabe en facade, der udover at kunne modstå vejr og vind, også kunne bue, fordi de to gamle fiskerkuttere forbindes af en rund bygning i midten. Det er faktisk ret svært at få byggematerialer til at bue uden at ødelægge deres gode egenskaber, og derfor var det både en spændende og krævende opgave at skulle opføre facaden, fortæller han.

James Hardie Fermacell, windbreaker

James Hardie havde løsningen

Løsningen på tømrervirksomhedens udfordringer viste byggematerialeproducenten James Hardie sig at ligge inde med. Ved at beklæde restauranten yderst med fermacell Powerpanel H2O plader og dernæst James Hardie’s vindspærreplader HardieWindbreaker™ plade er restauranten nemlig godt rustet i kampen mod naturens rasen. 

Indvendigt er væggene beklædt med 1 lag fermacell fibergips, hvilket giver en ekstrem god skruefast plade, som samtidig besidder en god brandbeskyttelse.

- Vores HardieWindbreaker plade er elementernes værste fjende. Den er udviklet til at kunne modstå ekstreme vejrfænomener, og den er velegnet til et ekstremt miljø som den danske vesterhavskyst, fortæller Jesper Hove Donbæk, der er salgskonsulent hos James Hardie i Midt- og Nordjylland.

Han forklarer, at facadepladerne har endnu en særlig egenskab, der gjorde dem velegnede til genopførelsen af Restaurant Mallemukken:

Fermacell Powerpanel H2O og HardieWindbreaker plade er karakteriserede ved, at de let kan monteres på trækonstruktioner ved hjælp af søm eller rustfri klammer. Mallemukken er opført som en trækonstruktion, og det talte bare for, at det skulle være vores produkter, som skulle monteres på facaden. Og indvendigt i bygningen er der naturligvis monteret fermacell fibergips for igen sikre den ultimative styrke i byggeriet.

James Hardie Fermacell, facacde,

Læs om vores Powerpanel H2O her

Få yderligere informationer her

Mere om produktet fermacell ACOUSTIC

fermacell ACOUSTIC

Lyden af liv i fred og ro

Fermacell ACOUSTIC

Fermacell ACOUSTIC

Se video for fermacell Acoustic

Læs mere

fermacell ACOUSTIC - B​ig Board Applicatio​n video

fermacell ACOUSTIC - B​ig Board Applicatio​n video

Se applikationsvideo for Fermacell Acoustic

Læs mere

Referenceprojekter fra James Hardie Danmark

Ringgården afd. 1

Ringgården afd. 1

Indv.renovering | Aarhus | 225,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke svarende til 6 bygninger i Aarhus med 142 lejl...

Scandic

Scandic

Tilbygning | Aarhus | 80-100 Mio.kr.

Tilbygning af hotel/motel i Aarhus med 226 lejligheder på 6 etager hvor den e...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Opførelse af Tietgenkollegiet

Opførelse af Tietgenkollegiet

Nybygning | København | 470,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i København med 400 l...