Iklædt fermacell® fibergips

Annonce – Dato 8 jun 2021

Skæve boliger slår dørene op for de første beboere.

De første beboere er nu flyttet ind i de hjemløseboliger, som Boligforeningen 3B sammen med Københavns Kommune har fået opført på tre adresser i byen. Egen Vinding & Datter har stået for opførelsen og lagt vægt på åndbare, robuste konstruktioner, som fra starten sikrer sunde og behagelige fysiske rammer, der er nemme at vedligeholde.

Iklædt fermacell® fibergips

34 boliger i Tårnby og København nordvest

Sammen med Københavns Kommune har Boligforeningen 3B bygget i alt 34 såkaldt skæve boliger til hjemløse på henholdsvis Oliefabriksvej og Kongelundsvej i Tårnby samt Hulgårdsvej i Københavns nordvestkvarter. Tirsdag den 22. september slog de første boliger dørene op for de nye beboere, der hver får ca. 30 kvadratmeter til rådighed med eget toilet/bad og faciliteter til madlavning.

Åndbare huse i genanvendelige naturmaterialer

Der har fra start til slut været fokus på at skabe bæredygtige, robuste boliger med godt indeklima og behagelige fysiske rammer for beboerne, fortæller projektleder Jan Ploug fra entreprenørfirmaet Egen Vinding & Datter, som har stået for opførelsen af de skæve boliger: ”Boligerne er opført som åndbare huse, hvor vi hele vejen igennem har anvendt naturmaterialer, der af sig selv kan regulere fugten og derved bidrage til et sundt og behageligt indeklima. Der er ikke behov for mekanisk ventilation, og de fleste af materialerne kan demonteres og efterfølgende genanvendes.”

34 boliger i Tårnby og København nordvest, fermacell fibergipsplader

fermacell® fibergipsplader monteret med et særligt skruesystem

De skæve boliger er opbygget som træhuse med hør- og papiruldsisolering, og væggene er indvendigt beklædt med ubehandlede fermacell® fibergipsplader monteret med et særligt skruesystem. Skruesystemet gør, at pladerne nemt kan skrues fri og udskiftes efter behov, og samtidig sidder skruerne pænt og symmetrisk.

Totalt smudsafvisende vægge

Konsulent Anders Sjöblom fra James Hardie Danmark, der står bag fermacell, fortæller om løsningen til de skæve boliger: ”Idéen var fra starten at få robuste vægge, der kræver et minimum af vedligeholdelse. Derfor blev det besluttet at bruge fibergipsplader, der bare kan udskiftes i stedet for at skulle spartles og males flere gange, hver gang en ny beboer flytter ind. Det sparer en masse vedligeholdelse, og de gamle plader kan genanvendes til fremstilling af nye fibergipsplader, så der er heller ikke noget spild.”

fermacell® fibergipsplader monteret med et særligt skruesystemGennemtestet huskoncept

Forud for valget af fibergipsløsningen havde Egen Vinding & Datter testet den over to døgn for at kunne forsikre bygherre om, at den kunne klare hverdagens forskellige udfordringer, forklarer Jan Ploug:
”Vi smurte blandt andet rødbedesaft, rødvin og marmelade på fibergipspladerne og lod det sidde i to døgn. Derefter tørrede vi pladerne af med en almindelig fugtig klud, og der var ikke spor af skidt eller misfarvning at se. Pladerne er totalt smudsafvisende, ud over at de selvfølgelig er meget modstandsdygtige over for stød og slag”, fortæller han. Det er langt fra første gang, at Egen Vinding & Datter kaster sig ud i en test af mulige løsninger for at se, hvad der fungerer bedst, før byggeriet går i gang: Bag firmaets koncept med åndbare huse ligger således mange forsøg med forskellige løsninger og sammensætninger af materialer.

Yderligere information: www.fermacell.dk/dk, tlf. 39 69 89 07.

Mere om produktet Fibergips

Fibergips

Se udvalg af fermacell fibergips

Fiberpanel A1

Fiberpanel A1

Se fermacells fiberpanel her

Læs mere

Varmvæg

Varmvæg

Se fermacells varmvæg her

Læs mere

Gulvelement

Gulvelement

Se fermacells gulvelement her

Læs mere

Fibergips i specialmål

Fibergips i specialmål

Se fermacells fibergips i specialmål her

Læs mere

Fibergips med spartelkant

Fibergips med spartelkant

Se fermacells fibergips med spartelkant her

Læs mere

Fibergips med retkant

Fibergips med retkant

Se fermacells fibergips med retkant her

Læs mere

Referenceprojekter fra James Hardie Danmark

Ringgården afd. 1

Ringgården afd. 1

Indv.renovering | Aarhus | 225,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke svarende til 6 bygninger i Aarhus med 142 lejl...

Scandic

Scandic

Tilbygning | Aarhus | 80-100 Mio.kr.

Tilbygning af hotel/motel i Aarhus med 226 lejligheder på 6 etager hvor den e...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Opførelse af Tietgenkollegiet

Opførelse af Tietgenkollegiet

Nybygning | København | 470,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i København med 400 l...