Bæredygtighed gennemsyrer unikt familiehus i Grenaa

Annonce – Dato 27 Apr 2021

I den østjyske havneby Grenaa er et særligt familiehus under opførelse. Villa Grenaa, hedder huset – og det helt unikke er, at det er bæredygtigt ned til mindste detalje. Stemplet med anerkendte certificeringer står Villa Grenaa snart klar til indflytning omgivet af vægge fulde af fibergips fra fermacell.

indflytning omgivet af vægge fulde af fibergips fra fermacell.

Hvem havde troet, at verdens første DGNB- og PEFC-certificerede familiehus skulle opføres i østjyske Grenaa? Det er ikke desto mere tilfældet med en ny, 140 kvm stor trævilla, som bygges af Dennis Thaagaard og hans hustru. Sammen med deres søn på ti år flytter de snart ind i deres nybyggede hjem, der startede som en spirende idé for efterhånden en del år siden:

- Vi havde et ønske om at flytte tilbage til Grenaa, hvor både min hustru og jeg kommer fra. Vi ville gerne bygge vores eget hus og købte i 2012 en grund til formålet. Jeg arbejder med bæredygtighed til daglig, så jeg vidste fra start, at jeg ville forsøge at gøre vores hus så bæredygtigt som overhovedet muligt, forklarer Dennis Thaagaard om projektet.
Herfra begyndte ægteparret at undersøge mulighederne for bæredygtighedscertificeringer. Ikke fordi, det er den nemmeste vej at gå – tværtimod – men fordi, det er godt for klimaet og kan stå som ’det gode eksempel’:

- Der kom hurtigt nogle eksterne parter med i projektet for, at vi kunne komme videre med certificeringerne. Vi er endt med en DGNB- og en PEFC-certificering, og det er vi ovenud stolte over. Der er krav til alt i huset ned til det mindste stykke træ. Så det har været et langt, sejt træk, hvor vi har skullet tage stilling til alle detaljer og materialevalg. Men nu står vi med det helt igennem bæredygtigt hus, som forhåbentlig kan inspirere til efterfølgelse.
Huset består blandt andet af 85 % PEFC-certificeret træ. For at opnå certificeringen skal tallet ligge på minimum 70.

Vægge fyldt med fibergips

Villa Grenaa er et etplanshus i sort træ med tilhørende garage, carport og terrasse. Ligesom alt andet i huset er også væggene bæredygtige hele vejen igennem. Det er med til at sikre et godt indeklima:

- For at få DGNB-certificeringen skal man blandt andet kunne påvise et godt indeklima med så lidt kemi i bygningsdelene som muligt. Det tæller eksempelvis væggene. Her har vi valgt fermacells fibergips og klæbefugen Greenline, som er ”rene” produkter med meget lidt kemi i sig. Der var ingen tvivl om, at det var de rette materialer, hvis vi ville nå i hus med certificeringen og sikre det lave kemiindhold, fortæller Dennis Thaagaard og fortsætter:

- Samtidig lever fibergipsen jo fint op til genbrugs-tankegangen, da det foruden vand og gips består af genbrugspapir. Det er det eneste rigtige til vores hus. Nu håber vi, at de sidste detaljer falder på plads i løbet af december, så vi kan flytte ind i vores nybyggede lige efter nytår.

Mere om produktet Fibergips

Fibergips

Se udvalg af fermacell fibergips

Fiberpanel A1

Fiberpanel A1

Se fermacells fiberpanel her

Læs mere

Varmvæg

Varmvæg

Se fermacells varmvæg her

Læs mere

Gulvelement

Gulvelement

Se fermacells gulvelement her

Læs mere

Fibergips i specialmål

Fibergips i specialmål

Se fermacells fibergips i specialmål her

Læs mere

Fibergips med spartelkant

Fibergips med spartelkant

Se fermacells fibergips med spartelkant her

Læs mere

Fibergips med retkant

Fibergips med retkant

Se fermacells fibergips med retkant her

Læs mere

Referenceprojekter fra James Hardie Danmark

Ringgården afd. 1

Ringgården afd. 1

Indv.renovering | Aarhus | 225,0 Mio.Kr

Indv.renovering af boligblokke svarende til 6 bygninger i Aarhus med 142 lejl...

Scandic

Scandic

Tilbygning | Aarhus | 80-100 Mio.kr.

Tilbygning af hotel/motel i Aarhus med 226 lejligheder på 6 etager hvor den e...

Sydhavnsskolen

Sydhavnsskolen

Nybygning | København SV | 170 Mio.Kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i København på 5 etager . Selve byggeriet er ...

Opførelse af Tietgenkollegiet

Opførelse af Tietgenkollegiet

Nybygning | København | 470,0 Mio.Kr.

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i København med 400 l...