2v-lejlighed renoveret med ABB-free@home

Dato: 14 Dec 2017

Fra sofaen kan Kenni Valla styre lyd, lys og kaffebrygning

2v-lejlighed renoveret med ABB-free@home

Klassisk 2v-lejlighed renoveret med ABB-free@home

Fra sofaen kan Kenni Valla styre lyd, lys og kaffebrygning med ABB-free@home i den nyrenoverede andelslejlighed. Han er gået efter komfort samlet i én løsning, som er nem at håndtere, programmere og installere.

Da han overtog andelslejligheden, trængte den til en kærlig hånd. Der var gult alle vegne. På væggene hang der savsmuldstapet, og den gamle installation var med stofledninger. Derfor besluttede han sig for at gennemrenovere den 57 kvadratmeter store lejlighed.

- Jeg vil gerne have ABB’s Impressivo-installationsprodukter, da det giver mange muligheder i design og funktionalitet, fx tv og interne tilslutninger og USB-stikkontakter. Og så ville jeg gerne have Philips Hue ind over systemet. Selvom jeg sætter komfort højt, skulle systemet både være til at betale og kunne overtages af andre, hvis lejligheden skulle sælges.

Sindssygt nemt at programmere

- Med ABB-free@home er der kun én app, og alle funktionerne er samlet i en widget, så fingrene bare skal glide henover mobilens eller iPad’ens skærm. Det fede er, at det bare er klar med det samme. Og så er det sindssygt nemt at programmere, fortæller Kenni Valla.

SONOS, scenarier og Philips

Kenni Valla har programmeret en velkommen-hjem scene, som han aktiverer med sin mobil, ligesom han ved et enkelt klik kan slukke for alt. Han har også valgt lysscenarier til både hygge og party. Den seneste tilføjelse er SONOS-højttalerne, der også er fuldt integreret i systemet.
- Kombinationen af Philips Hue og SONOS er genial, siger Kenni.
- Når jeg trykker på party-knappen, skifter lyset farve, og musikken starter. Det er megafedt, tilføjer Kenni.

Programmeret tisselys til mørkeræd søn

Ved højre side af Kenni Vallas dobbeltseng er der en helt bestemt knap, der har stor betydning. Det er nemlig til den 6-årige søn Elias, som blot ved at trykke på knappen får en helt særlig dæmpet belysning ud til toilettet gennem stue og gang.

Tisselyset, som far og søn kalder det, forbliver så længe, Elias er mørkeræd. For så kan Elias stå op om natten, uden at far vågner. Når Elias bliver ældre og ikke længere er bange for at stå op i mørke, sletter Kenni bare funktionen.

- Jeg har også programmeret et særligt wake-up-lys, der stiger gradvist. Så efter 30 minutter ligger man simpelthen i sådan et lyshav, at man er nødt til at stå op. Så er det bare at sætte kaffemaskinen i gang med sin mobil eller iPad. Man skal dog huske at sætte en kop under om aftenen, griner Kenni.

- Montagetiden ved ABB-free@home og ABB-Impressivo installationsprodukter er mindre end ved almindelige elinstallationer. Her sparer man mellem 50 og 60 pct. Stikkontakterne er nemme at installere. De er også billigere og pænere end de traditionelle. Normalt tager monteringen otte timer i en lejlighed, her kunne det klares på under fire timer, fortæller Kenni Valla.

ABB-free@home har kostet ca. 20.000 kr. plus montage i Kennis lejlighed. Det svarer til ca. 10 pct. af andelslejlighedens renoveringsomkostninger, men det forøger samtidig andelens værdi og ikke mindst komfort. I andelsforeningen vil elinstallationer som ABB-free@home blive nedskrevet over en 15-års periode.
- Folk vil formentlig også foretrække en intelligent lejlighed, understreger Kenni.

Komforten giver også energibesparelser og minimerer brandrisiko, for med ABB-free@home bliver standbyfunktioner slukket, når man går hjemmefra.

Referenceprojekter fra ABB A/S

Akaciegården Plejehjem

Akaciegården Plejehjem

Nybygning | Frederiksberg | 141 Mio.kr

Nybygning af ældre-/plejeboliger i Frederiksberg med 95 lejligheder på 5 etag...

FactoryHouse The Village

FactoryHouse The Village

Nybygning | København | Præcis 85 Mio.kr

Nybygning af tæt/lav i København med 36 lejligheder på 3 etager . Selve bygge...

Skodsborg Kur- og Hotel

Skodsborg Kur- og Hotel

Udv.renovering | Rudersdal Kommune | 103,0 Mio.Kr

Udv.renovering af hotel/motel svarende til 2 bygninger i Rudersdal Kommune på...

Liebhavervilla, Sønderjylland

Liebhavervilla, Sønderjylland

En Sønderjysk elektronik enginiør har renoveret sit hjem, i denne forbindel...

FÅ NYHEDER OM BYGGEMATERIALER OG
PRODUKTER - DIREKTE I INDBAKKEN

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår