Vi skal alle tage ansvar for at få byggetilladelsen i hus

Annonce – Dato 24 Aug 2021

Adapteo, der udlejer og sælger fleksibelt byggeri, opfordrer til samarbejde.

Adapteo, pavillonbygninger

Vejen frem mod byggetilladelse får færre bump, når alle projektets aktører tager det fornødne ansvar, der skal til for at sikre en smidig proces. Alle bør væbne sig med tålmodighed i forhold til ventetider hos kommuner og rådgivere, og ved hjælp af en fælles indsats kommer vi hurtigere i mål med byggetilladelsen.

Stigende behov for midlertidige løsninger

Med den løbende genåbning af landet er der et stigende behov for midlertidige løsninger, der kan etableres i løbet af kort tid, tilføre ekstra kvadratmeter og løse akut opståede pladsbehov. Tag f.eks. de sygehuse, der fra den ene dag til den anden skulle fremtrylle vaccinationsfaciliteter. Eller de arbejdspladser, der skulle løse pladsmæssige udfordringer på grund af Covid-19. Her er en kærkommen løsning såkaldt fleksibelt byggeri – bygninger, som hurtigt kan etableres, når behovet opstår, og flyttes og genbruges, når behovet skifter. Men netop når fristen er kort, bliver det mere afgørende at sikre agiliteten og effektiviteten i processen frem mod byggetilladelse.

Adapteo, pavillonbygninger, Mathias Foxmar Christensen

Husk det fælles mål

En del vil formentlig nikke genkendende til, at bygningsreglementet og herunder certificeringsordningen med de nye krav og kontroller har sat sit præg på 2020. Det har ikke bare krævet tilvænning, men også tålmodighed”, udtaler Mathias Foxmar Christiansen, Head of Project hos Adapteo, og fortsætter:

Det er vigtigt at have for øje, at ekstern kontrol i branchen er en nødvendighed, for vi har allesammen et ansvar for at sikre bæredygtige og sunde byggerier til de kommende generationer. Generelt set har hverken kommuner, virksomheder eller bygherrer helt fundet fodfæstet i forhold til de ændrede krav, men vi er på rette vej. Med fokus på det fælles mål om kvalitet og sikkerhed i byggeriet bør vi respektere sagsbehandlingstid og ventetider hos kommuner og rådgivere.

Leverandør, tager du din del af ansvaret?

Spørger Mathias Foxmar Christiansen, og fortsætter: ”At opnå byggetilladelse tager tid, og det kan vi som leverandører ikke ændre på. Det hele handler om samarbejdet på tværs, og der er nogle procedurer og ventetider, vi ikke har indflydelse på. Dog mener jeg, at vi som leverandører også kan medvirke til at optimere processen.

Som leverandører kan vi løfte vores del af ansvaret ved at sætte os grundigt ind i kravene, uddanne os fx inden for brandsikkerhed og bringe vores erfaring i spil. Det hjælper os alle hurtigere i mål, når vi hjælper kunden med ansøgninger og rådgivning, fx ved at alliere os med dygtige rådgivere.

Tålmodighed og flere rådgivere

Kort sagt: Vi har alle – også os leverandører – ansvar for, at byggetilladelsesprocessen forløber smidigt. Hvis vi, udover at væbne os med tålmodighed og guide kunderne, samtidig arbejder målrettet for at få uddannet flere rådgivere, er vi på rette vej med de nye krav og kontroller, som er nødvendige for, at vi sammen kan sikre bygninger i høj kvalitet, der kan holde til at blive brugt og genbrugt i mange år frem”, slutter Mathias Foxmar Christiansen.

Firmaprofil

Adapteo er en markedsledende udbyder af fleksible bygninger i Norden og bygger, udlejer og sælger fleksible pavillonbygninger til skoler, institutioner, sundhedssektoren, kontorer og boliger. Uanset hvad fremtiden bringer, tror Adapteo på, at optimal tilpasning er den bedste løsning. Med deres pavillonbygninger kan de ændre, genbruge og skalere op og ned i løbet af få uger ved hjælp af et modulært og cirkulært bygningskoncept. Adapteos pavillonbygninger kan bruges få dage eller på ubestemt tid, altid optimeret efter det aktuelle behov. Sådan tilpasser de sig til samfundets behov.

Læs mere om Adapteo her, tlf. 70 90 90 40.

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår