Fleksible modulbygninger genbruges

Annonce – Dato 5 nov 2021

Adapteo bygger cirkulært: Modulbygningerne kan bygges, op- og nedskaleres, ændres, energiforbedres og genanvendes på få uger.

Adapteo, modulbygninger

Når pladsbehovene ændrer sig på skoler, institutioner og kontorer, er Adapteos fleksible modulbygninger et oplagt valg: ”I en travl tid, hvor byggerier bliver forsinkede eller helt sat på hold – fordi materialepriserne stiger og der mangler håndværkere – kan vi levere færdige bygninger”, fortæller Claus Haastrup, der er Head of Sales i Adapteo. ”Til brug i en periode eller permanent, og de kan stå klar lige så hurtigt, som man kan få byggetilladelsen igennem”.

CIRKULÆRT BYGGERI

Virksomheden fra Greve bygger, udlejer og sælger modulbygninger, kan tilpasses behovet – og altid med bæredygtighed i tankerne. De kan bygges, skaleres op eller ned og genanvendes i løbet af få uger med Adapteos cirkulære byggekoncept. Et kredsløb, hvor bygningerne efter endt brug ét sted renoveres og flyttes til et nyt sted.

Samfundsudviklingen går på flere områder fra at eje til at leje, dele og genbruge ressourcer. Vores fleksible og klimasmarte bygninger matcher denne tankegang, og vi oplever en stigende interesse for denne type løsninger fra både den offentlige og private sektor. Nu får man en overskuelig driftsøkonomi og betaler kun for det, der er brug for”, siger Claus Haastrup.

Adapteo, fleksible kontorrum

KLARE FORDELE FOR SKOLER

Afstandskravene i forbindelse med Corona skabte et akut behov for ekstra undervisningslokaler, og her valgte mange skolebygninger fra Adapteo: ”Her fik man lokaler efter de nyeste krav til energieffektivitet, herunder belysning og ventilation. Dette er ikke altid tilfældet i de permanente bygninger med de budgethensyn, mange kommuner er nødt til at tage”.

Adapteo, hjemmekontorFLEKSIBLE KONTORRUM

Mange virksomheder forventer, at antallet af kontorpladser vil falde efter udbredelsen af hjemmearbejde, som passer mange medarbejdere godt:

Vi opretter en del kontorer, hvilket står i kontrast til de storrumskontorer, der var populære for 10-15 år siden – blandt andet med store loftshøjder, som ingen rigtig er glade for i dag.

Tendensen med at arbejde hjemmefra nogle dage om ugen reducerer behovet for faste kontorpladser. Og de virksomheder, der har valgt vores løsning, er lykkelige for, at de nemt kan tilpasse deres kontorarealer.

Flere virksomheder vil fortsætte med denne form for hybridarbejde på deres kontorer, da det har vist sig at give større produktivitet, mindre transporttid og færre sygedage.

Derudover er der ingen tvivl om, at der dels kan være mange penge at spare for virksomhederne ved at skære ned på kontorkvadratmeterne, dels en stor besparelse i energiforbruget – og deraf en nedgang i CO2-udledningen. Det er mange virksomheder interesserede i, og det viser, at de gør deres for at minimere forbruget.


FOKUS PÅ GENBRUG OG OPTIMERING

Adapteo har ved cirkulær økonomi fokus på genbrug og optimering: ”Vi skal hele tiden forbedre vores løsninger og bruge vores erfaringer. Vores bygninger er lavet af materialer af høj kvalitet, og som lever op til gældende krav og standarder – og vi har hele tiden fokus på at gøre det endnu bedre.

Det kan være ved hjælp af teknologier, der udvikles; for eksempel skifter vi af grønne hensyn til facadeplader, som kan fremstilles med mindre energi og har en længere levetid”, forklarer Claus Haastrup.

Adapteo, bæredygtigt træ

BYGGERI MED TRÆ

Det træ, som Adapteo bruger til moduler, er FSC-certificeret, hvilket sikrer, at trævarer med denne mærkning stammer fra bæredygtigt skovbrug, hvor der tages hensyn til miljø, dyreliv, medarbejdere og lokalområde. I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere.

Adapteo arbejder derudover med et industrielt koncept baseret på LEAN og med en bæredygtig og systematisk tilgang til ressourcebrug og affaldsforebyggelse:

Det er krav og standarder, vi er nødt til at leve op til. Bæredygtighed er meget vigtigt for os. Det er også derfor, at vi blandt andet arbejder med FN’s Verdensmål. Det har stor betydning for os at finde den bedste måde at sikre, at vi gør alt for at gøre vores produkter bæredygtige. Derfor springer vi ikke over, hvor gærdet er lavest.

Vi er glade for, at 70-80% af vores produkt kan genanvendes – og vi ved, at det også er vigtigt for vores kunder. Det er noget, alle parter vil drage fordel af på den lange bane”, slutter Claus Haastrup.

Se mere om modulbygninger fra Adapteo her