Varmekomfort og træk ved store vinduer

Annonce – Dato 27 okt 2022

Radiatorer fra Purmo bremser kuldenedfaldet og sikrer hurtig regulering.

Radiatorer fra Purmo bremser kuldenedfaldet og sikrer hurtig regulering Purmo - Radiatorer forhindrer træk

Vi oplever en arkitektonisk trend, der ofte omfatter store vinduer fra gulv til loft. Vinduer åbner rummet og lader et naturligt lys trænge ind udefra, men ulempen er, at vinduerne, selvom de bliver bedre og bedre, stadig forringer bygningers klimaskærm og kan give en kold følelse på årets koldeste dage. For at det skal føles fri for træk, må lufthastigheden ikke overstige 0,20-0,25 m/s. Spørgsmålet er, hvordan vi undgår ulemperne, og hvordan vi kan sikre indeklimaet med større vinduer.

Hent Purmo’s hvidbog om træk og lær alt det, du skal vide om kuldebroer, termodynamik, stratifikation samt træk- og strålingskompensation.

Radiatorer forhindrer træk

Radiatoropvarmning bremser og mindsker kuldenedfaldet og fornemmelsen af træk ved vinduet, også selvom vinduet strækker sig hele vejen ned til gulvoverfladen. Men det er vigtigt at huske på, at fornemmelsen af kuldenedfald mærkes ved udetemperaturer under -5 °C. I bygninger, hvor der opholder sig mange personer, bør man overveje et fleksibelt og hurtigt reagerende varmesystem. Behovet for opvarmning eller køling kan hurtigt ændre sig afhængigt af antallet af personer i lokalet og ændringer i udetemperaturen.

Purmo, Radiatorer fås i over 70 farver Purmo - energieffektivitet og radiatorer

Radiatortyper:

Aquilo

Gulvindbyggede konvektorer med eller uden indbygget blæser og med både varme- og kølefunktion. Læs mere her

Delta

Elegante sektionsradiatorer, der kombinerer moderne byggekunst med traditionel opvarmningsteknik. Fås også buede eller vinklede. Kan indbygges i et møbel foran vinduet. Fås i over 70 forskellige farver. Læs mere her

Kon

Med sin smalle profil fra kun 142 mm er Kon perfekt til installation på steder med begrænset vægareal. Læs mere her

Plint P

Med en pladsbesparende højde på kun 200 mm er Plint P perfekt til installation under store vinduer eller i moderne kontormiljøer. Læs mere her

Purmo - Fordele ved radiatoropvarmning Purmo, Radiatoropvarmning

Læs mere om fordele ved radiatoropvarmning

Læs mere om energieffektivitet og radiatorer her

Purmo som partner

Yderligere information: www.purmo.dk, tlf. 7555 5611.