Mange etageejendomme har for små radiatorer

Annonce – Dato 14 mar 2024

Lejligheder i ældre etageejendomme kan udnytte fjernvarmen bedre med mere effektive radiatorer.

Udnyt fjernvarmen bedre med en mere effektiv radiator

Mange ældre ejendomme har i dag for små radiatorer til at opvarme lejlighederne. De gamle radiatorer vil med fordele for både drift, komfort og bæredygtighed kunne skiftes ud med nye mere effektive modeller fra Purmo.

Udfordringen er ofte, at fremløbstemperaturen fra det lokale fjernvarmeværk i dag er lavere end tidligere, og radiatorerne kæmper derfor med at afgive nok varme i lejlighederne, som måske heller ikke er særlig godt isolerede.

Mange fjernvarmeværker har i de senere år sat fremløbstemperaturen ned fra typisk 70 grader til omkring 60 grader. Det betyder, at radiatorerne i dag er for små i ældre lejligheder, og det giver en dårlig afkøling af fjernvarmen”, siger Thomas Søndergaard, markedschef hos Purmo Group Denmark Aps.

Nogle fjernvarmeværker straffer kunderne i afregningen og kræver ekstra betaling, hvis vandet ikke er blevet kølet nok ned, så det er en god investering at få nye radiatorer for eksempel ved energi-renovering af ældre etageejendomme”, siger markedschefen.

Fremløbstemperaturen falder

Mere effektive radiatorer FREMLØBSTEMPERATUREN FALDER

Fjernvarmeselskaberne arbejder af hensyn til driften mod lavere fremløbstemperaturer i fjernvarmen som en del af den grønne omstilling af det danske energisystem.

De lavere temperaturer betyder mindre varmetab undervejs, og det giver billigere og mere miljøvenlig varmeforsyning. De senere år har flere fjernvarmeværker sænket temperaturen og kører forsøg med yderligere sænkning.

Også ved opvarmning af bygninger med alternative varmekilder som eksempelvis varmepumper er der i de vandbårne systemer en lav fremløbstemperatur.

MERE EFFEKTIVE RADIATORER

Purmo har erfaring for, at den typiske besparelse på varmeregningen ved at udnytte fremløbsenergien bedst muligt med nye radiatorer er mellem 5 og 20 procent. Radiatorer er ved ændringer i designet de senere år blevet stadig mere effektive, så de behøver ikke nødvendigvis at være fysisk større for at være mere effektive.

Purmo er førende leverandør af bæredygtige indeklimaløsninger og har udviklet flere radiatorer, som slår de ældre modeller både på udseende og funktion.

Stort radiator-sortiment

STORT RADIATOR-SORTIMENT

Purmo tilbyder forskellige radiatorer, som løser udfordringer med at opvarme boliger og kontorer med lavere fremløbstemperaturer. De er egnede til både nybyg og renovering.

Purmo Compact er effektive panelradiatorer, som passer til alle behov og fås i mange størrelser og farver og metallic overflade, som passer ind i både traditionelle og moderne hjem.

Endnu mere effektiv og særligt egnet til lavtemperatursystemer er Purmo Ulow E2, som med indbyggede støjsvage blæsere kan fordele konvektionsvarmen i hele rummet. Ulow E2 kan fungere som en traditionel radiator og aktiverer selv efter behov sin turbofunktion med blæserne, der øger ydeevnen med op til 80 procent ved øget konvektion.

Purmo Group arbejder for at blive CO2-neutral inden 2050 og har derfor besluttet at begynde at producere radiatorer med grønt stål fra H2 Green Steel. Et af produkterne med grønt stål bliver i første omgang Ulow E2-blæserradiatoren.

Radiatorventiler skal indreguleres

RADIATORVENTILER SKAL INDREGULERES

Markedschef Thomas Søndergaard peger desuden på vigtigheden af, at installatøren indregulerer de justerbare termostatiske radiatorventiler på Punto radiatorerne, så der kommer lige meget varme i radiatorer i alle rum. Det er særligt vigtigt i varmesystemer med lav temperatur, og det kan hjælpe med at spare fra 7 til 11 procent energi.

Yderligere information: Thomas Søndergaard, tlf.: 60139040, e-mail: Thomas.sondergaard@purmo.dk

Mere om produktet Panelradiatorer

Panelradiatorer

Purmo har et stort sortiment af panelradiatorer

PURMO Compact

PURMO Compact

PURMO Compact er en klassisk panelradiator

Læs mere

Purmo Ventil Compact

Purmo Ventil Compact

Leveres med integreret ventilsystem

Læs mere

Purmo Hygiene

Purmo Hygiene

Uden konvektionslameller, toprist og sideplader

Læs mere

Purmo Plan Compact

Purmo Plan Compact

Leveres monteret med sideplader og topriste

Læs mere

Purmo Plan Ventil Compact

Purmo Plan Ventil Compact

Kan klare høje krav om kvalitet og effektivitet

Læs mere

Purmo Ramo Ventil Compact

Purmo Ramo Ventil Compact

Top- og sidepaneler giver et diskret udseende

Læs mere

Guide til radiatorer i lavtemperatursystemer
Purmo Teknisk brochure
Compact - Datablad

Compact - Datablad

Se databladet her

Læs mere

Purmo Produktbrochure 2014
Drift og vedligehold - Panelradiatorer
Hygiejnecertifikat Compact

Hygiejnecertifikat Compact

Se certifikatet for Compact, Plan Compact og Ventil Compact her

Læs mere

VOC

VOC

Se deklarationen her

Læs mere

TÜV certifikat

TÜV certifikat

Se certifikatet her

Læs mere

CAD Download

CAD Download

Hent CAD filer her

Læs mere

BIM Download

BIM Download

Hent BIM filer her

Læs mere

Lavtemperaturradiator Purmo Belize E2

Lavtemperaturradiator Purmo Belize E2

Nordens første ultraeffektive lavtemperaturradiator

Læs mere