Valg af det rigtige træ til saunaer er vigtigt

Annonce – Dato 22 nov 2018

En sauna skal bygges med det helt rigtige slags træ
 

Med saunaer er det afgørende, at man altid anvender særlige træsorter, som kan tåle de store temperatursvingninger, og som ikke afgiver harpiks”, forklarer Bjarke Jansen fra trækoncernen Södra. Virksomheden får rigtig mange henvendelser fra tømmerhandler, som vil være sikre på at levere det helt rigtige træ til bygning af nye og renovering af allerede eksisterende saunaer.

Södra Woods sauna træ bevarer formen

Saunaer er kommet ind i varmen igen, og hos trækoncernen Södra, som blandt andet leverer saunapaneler og bænktræ, har man mærket til den stigende efterspørgsel. ”Flere og flere tømmerhandler ringer ind for at få gode råd og vejledning, hvis de skal levere træ til saunaprojekter, og det er en rigtig god idé, for det er bestemt ikke ligegyldigt, hvilken træsort man vælger, når man skal bygge en ny sauna eller renovere en af ældre dato”, forklarer Bjarke Jansen fra Södras interiørteam.

Nedtørret træ bevarer formen

Den absolut vigtigste egenskab for træet i en sauna er, at det kan klare de store temperaturforskelle imellem opvarmet og afkølet. Södra leverer saunapaneler i stærkt nedtørret gran eller asp, og det er afgørende, at træet indeholder så lidt fugt som muligt. ”Lavt fugtindhold er en forudsætning for, at panelerne bevarer deres form, når de udsættes skiftevis for kulde og varme. Derfor må man aldrig anvende almindelige profilbrædder, da de kan vride sig og blive skæve. Men det er jo ikke sikkert, at folk er opmærksomme på denne detalje, så det er kun godt, at de ringer og får hjælp”, siger Bjarke Jansen.

Södra Woods leverer solide og slidstærke saunapaneler

Ingen udsivende harpiks

Udover at bevare formen har Södras saunapaneler den fordel, at de ikke sveder harpiks, når temperaturen stiger inde i saunaen. Det skyldes, at træet kun har ganske få knaster af ubetydelig størrelse, så der er ingen problemer med udtrængende harpiks, som man ellers risikerer at få på huden og tøjet. ”Desuden er både gran og asp karakteriseret ved, at træsorterne ikke er særlig varmeledende. Det føles derfor ikke ubehageligt varmt, når man læner sig op af panelerne”, siger Bjarke Jansen. Han fortæller ligeledes, at saunapanelerne er forsynet med en afrundet og blød kant i modsætning til normale profilbrædder, som er skarpkantede.

Glat asp uden risiko for splinter

Når man bygger sin sauna af træ fra Södra, opnår man en helt fantastisk siddekomfort. Södra leverer udelukkende bænktræ i omhyggeligt bearbejdet asp, som har en fuldstændig silkeglat og fin overflade. ”Der er ingen risiko for at få træsplinter uhensigtsmæssige steder”, lover Bjarke Jansen og understreger, at Södra kan levere saunapaneler og bænktræ uanset ordrens størrelse. Ingen ordre er for lille, og man risikerer derfor heller ikke at brænde inde med et restlager.

Læs mere om specialtræ til saunaer her. 

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår