ThermoWood facadetræ med Svanemærket

Annonce – Dato 2 Apr 2024

Smukke facader i Svanemærket ThermoWood med rødder i de svenske skove

ThermoWood facadetræ med Svanemærket

Södra er en trævirksomhed, med rødderne dybt plantet i de svenske skove. Skovene er 100 % PEFC-certificerede og bliver dyrket ansvarligt og bæredygtigt af godt 52.000 skovfamilier. Det er her historien om Södras Svanemærkede ThermoWood® begynder.

Svanemærket ThermoWood® fra Södra er ubehandlet facadetræ i højeste kvalitet og det er 100% PEFC-certificeret. Det er yderst modstandsdygtigt over for det barske og fugtige klima i Danmark, det skyldes den patenterede forarbejdning, hvor træet varmes op til minimum 212°C under stort damptryk. Derfor kan træet stå ubehandlet.

- Vores Svanemærkede ThermoWood® bliver varmet op til min. 212°C, fordi det først er her, du uddriver de næringsstoffer, som mikroorganismer og svampe lever af og som nedbryder træet. I ThermoWood® er der ikke noget at komme efter for de uønskede gæster, for de møder en modstandsdygtig træfacade, der ikke behøver ikke nogen form for behandling. Med tiden patinerer træet over i en flot sølvgrå farve og bliver blot smukkere med årene, siger Frank Lund Larsen, der er administrerende direktør i Södra.

ThermoWood facadetræ med Svanemærket

Bæredygtig skovdrift er en familietradition

Södra er en andelsforening med rødder, der går mere end 85 år tilbage, og for de godt 52.000 svenske skovejere er ansvarlig og bæredygtig skovdrift det mest naturlige i verden. Det er hele fundamentet for at sikre deres skove og de kommende generationers levebrød, og sådan vil det altid være i Södra.

- Du kan sammenligne en skov med en mark, som bonden høster en gang om året, og så starter processen forfra år efter år. Når skovbønder planter et træ, kan det tidligst fældes af børn eller børnebørn, og derfor skal du passe på både naturen og skoven for at sikre de næste generationers indtægt. Her gælder det om at tænke langsigtet og ansvarligt, det er det eneste, der giver mening, siger Frank Lund Larsen og fortsætter:

- Södra har også egne savværker samt høvlerier og derfor fuld kontrol med hele processen fra spire over forarbejdningen af råvarer til levering af de færdige byggematerialer. Vi er en virksomhed med et lukket og selvforsynende kredsløb, det er specielt for en leverandør af træ til byggerier på det danske marked.

En skov af muligheder for at øge biodiversiteten

Södra-modellen sikrer også de bedst mulige vilkår for biodiversiteten. Skovene bliver drevet ud fra standarder, der værner om skovens økosystemer og en stor artsmangfoldighed. Her spiller planlægningen af skovdriften en afgørende rolle for naturbeskyttelse og bla. PEFC-certificering.

- Det går lige i hjertet, når vi får lov til at være med i byggerier, hvor bygherre har ambitioner om at bygge verden til et bedre sted. Vores omdrejningspunkt er ansvarlighed, og når du tager ansvar og dyrker skov ansvarligt, så bliver det helt naturligt et skridt mod en grønnere fremtid. Det hele hænger sammen. Derfor er du også med til at styrke biodiversiteten i de svenske skove, når vi for eksempel leverer Svanemærket facadetræ til dansk byggeri, slutter Frank Lund Larsen.

Smukke facader i Svanemærket ThermoWood

Brandimprægneret ThermoWood®

ThermoWood® kan leveres brandimprægneret med C260 Xteriør, der er et vejrbestandigt brandimprægneringsmiddel, som ikke udvaskes af fugt og nedbør. Brandimprægneret ThermoWood® er ikke Svanemærket.

Vil du vide mere om ThermoWood®?

Kan du kontakte os på 4848 8200 eller sende en mail til Michael Philipsen michael.philipsen@sodra.com eller Jørgen Geel jorgen.geel@sodra.com. På vores website kan du blive inspireret af de mange byggerier, vi har leveret til.

Læs mere her www.sodra.dk/Thermowood

Mere om produktet Thermowood kræver ingen vedligeholdelse

Thermowood kræver ingen vedligeholdelse

Facader i Thermowood er yderst vejrbestandige. Fås også Svanemærket.

Værd at vide om ubehandlede træfacader

Værd at vide om ubehandlede træfacader

Lige fra holdbarhed til brandsikkerhed

Læs mere

Undgå bål og brand - forstå EN 16755

Undgå bål og brand - forstå EN 16755

Standarden EN 16755 sikrer at brandimprægneringen ikke udvaskes med tiden

Læs mere

Downloads

Downloads

Bæredygtighedscert. DoP – EPD, CE-cert. og varmebehandlingscertifikat

Læs mere

Snittegninger

Snittegninger

Her finder du snittegninger af vores profiler

Læs mere

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Jyllingehallerne

Jyllingehallerne

Nybygning | Roskilde | 50 mio.kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i Roskilde på 1 etager. Selve byggeriet...

Kløverbakken

Kløverbakken

Nybygning | Odder | 125 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Odder med 58 lejligheder på 2 etager . Selve...

Vrå Skole og Børnehus

Vrå Skole og Børnehus

Nybygning | Hjørring | 179,5 mio.kr

Nybygning af skole 0-10, klasse i Hjørring på 2 etager . Selve byggeriet er p...

Sommerhus i Blokhus

Sommerhus i Blokhus

Blokhus

Kompromisløs æstetik fra ende til anden I klitterne i Blokhus ligger der e...