Vadehavscenteret

Vadehavet er Danmarks største Nationalpark og udpeget som verdensarvsområde af UNESCO.

Det nye Vadehavscenter har været undervejs siden 2007, og er blevet til i samarbejde mellem Esbjerg kommune, Realdania, A. P. Møller Fonden, Arbejdsmarkedets Feriefond, Friluftsrådet, Louis Petersens Legat og Augustinus Fonden.

Vadehavscentret har gennemgået en gennemrivende renovering, hvor det efter 1,5 års lukning kunne genåbne d. 2. februar 2017. Fra centrets originale tre længer, blev det udvidet med fire længer, og dermed en udvidelse fra 1400m2 til 2800m2.

Vadehavscentret er på mange måder et helt ekstraordinært projekt, der har imponeret verden over med dens enestående arkitektoniske fremtoning.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos FaktaNet Live

Involverede firmaer

Taasinge Elementer

Arkitekt Dorte Mandrup fandt sin inspiration i landskabet og området, hvortil hun har skabt et unikum af en bygning, der nærmest vokser op af jorden.

Jeg hører ikke til dem, der tænker, at natur og kultur ikke hører sammen – at bygninger ødelægger landskaber. Men når jeg arbejder med noget, skal det give mening. Det er succeskriteriet. Og det kræver, at jeg forholder mig til det landskab, jeg befinder mig i.”

Dorte Mandrup, Arkitekt, til artikel på politiken.dk for Dansk Arkitektur Center.
Dorte Mandrup har skabt et projekt, der inddrager lokale byggetraditioner og kultur med den firlængede stråtækte gård. Tag og facader er tækket med lokale rør høstet i Limfjorden og i Ringkøbing Fjord. De stråtækte overflader er bløde at se på, og er med til at tegne en lang, blød profil mod horisonten. Det er tilmed første moderne byggeri, man har set opført i rør på både facade og tag.

Vadehavscentret skal ses som en nyfortolkning af de traditionelle gårde. Med dens skulpturelle udformning, understreger og fremhæver den områdets og landskabets historie, der er altafgørende for Vadehavscentret.

Hele bygningen er skabt med henblik på tilgængelighed. Vadehavscentret er et sted, der skal modtage rigtig mange mennesker. Derfor har det været vigtigt at skabe en åbenhed, der er med til at invitere folk indenfor. Det er blandt andet udtrykt igennem den måde, der er skabt læ for publikum. Helt lavpraktiske ting som dette gør, at man føler, der er draget omsorg for en.


Produktkoblinger

Facadeelementer

Taasinge Facadeelementer findes i 3 hovedtyper.


Relaterede projekter

Aarhus Havn

Aarhus Havn

Nybygning | Aarhus | 54 Mio.kr

Nybygning af samlingssteder i Aarhus . Selve byggeriet er påbegyndt august 20...


Byfornyelse Kongensgade, Esbjerg

Byfornyelse Kongensgade, Esbjerg

Nybygning | Esbjerg | Ansl. 10 mio.kr

Nybygning af samlingssteder i Esbjerg . Selve byggeriet er påbegyndt august 2...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår