Træ med indbygget skumslukker

Annonce – Dato 22 jun 2017

Brandsikkerhed, akustisk og kunst Henning Larsen Architects og Södra løste det

Træ med indbygget skumslukker

Sådan fremtidssikrede Henning Larsens Architects skriften på væggen på Midtsjællands Gymnasium

Kunst, arkitektur og brandsikkerhed går op i en højere helhed på Midtsjællands Gymnasium i Ringsted

Udvalgte tekststykker fræset i træ pryder nu væggene. Sætningerne udskåret i akustikpanelerne, er gjort udødelige i mere end en forstand. Teksterne med brudstykker er hentet fra gymnasiets pensum samt fra elevernes sms'er er skåret med kirurgisk præcision i krydsfiner til varigt skue og minde, men ordene er også sikret mod tab på en helt anden måde. Panelerne kan nemlig ikke brænde. Panelerne er først blevet skåret ud hos HC Profiler i Holbæk og har derefter fået en brandhæmmende behandling hos Södra, som har specialiseret sig i C260 brandhæmning af træ til såvel udvendige som indvendige formål. De C260 brandimprægnerede byggematerialer overholder alle gældende krav til certificeringer.

Træ med ”indbygget skumslukker”

Den særlige C260 brandimprægnering Södra anvender bevirker, at træet ikke kan antænde. Hvis træet bliver udsat for en en varmekilde, udvikler imprægneringen C02, der virker som en skumslukker og kvæler flammerne. Den løsning var ideel til gymnasiets akustikvægge, som er udført af kunstneren Signe Guttormsen.

”Løsningen med at integrere kunst og akustiske vægpaneler har vi benyttet før, især på skoler hvor der er meget høje krav til akustisk dæmpning. Men hvor der er mange mennesker, er der også meget specifikke krav til materialers brandhæmning” siger sagsarkitekt Eva Ravnborg fra Henning Larsen Architects.

Vigtigt med certificeringen

Fordi kunstværket meget konkret berørte arkitekturen, og Henning Larsen Architects tegnede gymnasiet, har arkitektfirmaet været involveret i detailløsninger omkring panelerne. ”Vi var bekendt med de udfordringer, herunder brandmæssigt, der er i forhold til at benytte træ,” fortæller Eva Ravnborg og tilføjer, at der har været en generel dialog med brandmyndighederne omkring vægudsmykningen og kravene til den korrekte certificering.

Vil du vide mere, om C260 brandimprægneret træ, certificeringer og alt det du skal være opmærksom på, når du er ansvarlig for beskyttelse mod brand og tab af værdier og menneskeliv.

Kontakt Jørgen Geel Projektsælger, T: 4045 4561, jorgen.geel@sodra.com

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår