Tørt tøj til Materielgårdens ansatte

Dato: 24 okt 2016

Tørrerum til Park & Vejs ansatte i Kerteminde Kommune

Tørt tøj til Materielgårdens ansatte

Tørt tøj til Materielgårdens ansatte

I Kerteminde Kommune har Munters indrettet tørrerum for Park & Vejs ansatte

Når de ansatte fra Park & Vej i Kerteminde Kommune vender tilbage til Materielgården efter endt arbejdsdag, er det ofte med vådt overtøj og fodtøj. Gennem mange år har Materielgården rådet over 2 tørreskabe samt ophængningsplads i ejendommens fyrrum.

Med 15-20 ansatte var det ofte svært at få tørreplads til alt tøjet, der ikke kunne nå at blive gennemtørt til næste dag, hvilket var både ubehageligt og usundt. Store vinterjakker og overalls måtte stuves sammen i tørreskabene, der godt nok opvarmede tøjet, men ikke fjernede fugten tilstrækkeligt.

Materielgården har nu nedtaget tørreskabene og i stedet indrettet et ca. 10m² stort lokale til tørrerum.

Munters efterligner naturen

Munters’ tørrerumskoncept efterligner de forhold, vi kender fra en tør og luftig sommerdag, hvor vasketøjet udendørs tørrer på meget kort tid. I tørrerummet på Materielgården er opsat en Munters sorptionsaffugter type MH270 samt 2 cirkulationsventilatorer. Cirkulationsventilatorerne, der er monteret i loftet, sørger for en stor lufthastighed henover tøjet. Herved frigives vandet fra tøjet til luften, hvorfra affugteren fjerner vandet og tøjet tørrer.

Desuden er der monteret et sko- og støvletørringssystem. Et rørstykke i skohyldens længde er monteret med 20 afgreninger, hvorfra korte flexslanger kan føres ned i sko og støvler. En kanalventilator sørger for at den tørre luft fra rummet suges ind i røret og blæses direkte ned i fodtøjet.

Nem betjening

Ved arbejdstids ophør ophænger de ansatte nu tøjet på bøjlestænger i tørrerummet og fodtøjet placeres på en hylde. Ophængningen er ukompliceret og hurtig i forhold til ”pakningen” af et tørreskab.

Cirkulationsventilatorerne aktiveres manuelt på en vippekontakt. Når vandet fra tøjet begynder at frigives til luften starter affugteren automatisk (via hygrostat) og er kun i drift indtil tøjet er tørt.

Når de ansatte møder næste dag er tøjet gennemtørt og behageligt at tage på. Sko og støvler er på samme måde effektivt tørrede og klar til brug.

Energirigtig løsning

En anden og vigtig gevinst ved at indrette et tørrerum som erstatning for tørreskabe er energibesparelsen. Først og fremmest kræver et Munters tørrerum ingen opvarmning, da sorptionsaffugtning fungerer effektivt selv i kolde omgivelser. Tilslutningseffekten for et Munters tørrerum på ca. 10 m² (affugter + ventilatorer) er kun på 1-2 kW.

Rummet kan erstatte 8 tørreskabe med en samlet tilslutningseffekt på mellem 5-12 kW.

Fordele ved Munters tørrerumskoncept:

  • Effektiv tørring af overtøj og fodtøj.
  • Nem håndtering af tøj til tørring.
  • Energirigtig løsning – op til 75%besparelse i forhold til konventionelle tørreskabe.
  • Skånsom tørremetode i forhold til høje temperaturer i tørreskabe.
  • Enkel installation.


Se mere på www.munters.dk/tørrerum
 
Læs mere på www.munters.dk eller ring til os på 4495 3355 for nærmere informationer.

BUILDING GREEN´16

Munters deltager på BUILDING GREEN´16, og de er til at finde på stand nr. 56

Referenceprojekter fra Munters A/S

Kalvebod Brygge

Kalvebod Brygge

Nybygning | København | 1000 mio.kr

Nybygning af kontorbygning i København på 9 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår