Tøjtørring i institutioner og domiciler - helt uden opvarmning

Dato: 1 mar 2018

Siemens A/S motionsglade ansatte sikres hurtig tørring af tøj

Tøjtørring i institutioner og domiciler - helt uden opvarmning

Tøjtørring i institutioner og domiciler - helt uden opvarmning

Siemens A/S’ motionsglade ansatte sikres hurtig tørring af tøj

Da Siemens’ nye hovedkontor i Ballerup blev indviet i 2013, blev bygningen udnævnt til ét af Danmarks mest miljørigtige erhvervsbyggerier. Siemens har stort fokus både på indeklimaet og energiøkonomien, og så vidt muligt er installationerne Siemens' egen teknologi. 

Energi-neutral installation

Alle nye installationer, der udføres i bygningen, skal være energi-neutrale, hvorfor Munters' tørrerumskoncept viste sig at være den helt rigtige løsning, da Siemens skulle indrette faciliteter til tørring af de ansattes tøj. Op til et par hundrede af de ca. 900 ansatte er regelmæssige motionister, så tørringsbehovet er stort. Et 16 m² stort lokale i umiddelbar nærhed af fitnesslokalerne blev indrettet som tørrerum. En Munters sorptionsaffugter type MH270 med hygrostat udgør sammen med 3 cirkulationsventilatorer det nødvendige udstyr. 

Enkel betjening

Den første ansatte, der om morgenen hænger tøj, sko og håndklæder til tørre i lokalet, aktiverer en kontakt, der starter de 3 cirkulationsventilatorer. Disse sørger for at vandet i tøjet frigives til luften, men sikrer også, at den tørre luft fra affugteren fordeles effektivt i hele lokalet. Når luftfugtigheden stiger til over 45% RH starter affugteren med at fjerne vandet fra luften.

Varmegenvinding

En varm regenereringsluftstrøm, der føres gennem affugterens rotor og fjerner det opsugede vand fra rotoren, føres bort som en varm og våd luftstrøm. I mange tilfælde blæses denne luft ud til det fri, men hos Siemens føres denne varme luft ind i et eksisterende ventilationsaftræk til et Genvex anlæg, hvorved der opnås en yderligere energibesparelse på ca. 25%.

Stor tilfredshed

Tørrerummet har mange daglige brugere og alle udtrykker stor tilfredshed med løsningen. Selv når rummet bliver fyldt op med vådt tøj på en regnvejrsdag er alle sikret tørt tøj til hjemturen. Da tørringen foregår hurtigt undgås desuden den dårlige og sure lugt, som kendetegner tøj, der tørres for langsomt eller utilstrækkeligt.

Fordele ved Munters tørrerumskoncept:

  • Hurtig, skånsom og effektiv tøjtørring.
  • Nem betjening.
  • Energiøkonomisk løsning - op til 75% besparelse i forhold til konventionelle tørreskabe.
  • Enkel installation.
  • Ingen fugtskader på bygningen.
Daginstitutioner erstatter tørreskabe med tørrerumskoncept
 
Et stort antal daginstitutioner benytter Munters’ tørrerumsløsning til hurtig og effektiv tørring af børnenes overtøj og støvler. Elektriske tørreskabe bliver overflødige og i et Munters tørrerum kan børnene ofte selv hænge tøjet op. Læs mere her.
 
 

Referenceprojekter fra Munters A/S

Kalvebod Brygge

Kalvebod Brygge

Nybygning | København | 1000 mio.kr

Nybygning af kontorbygning i København på 9 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår