Thermodræn – dræning og efterisolering

Annonce – Dato 22 okt 2020

Fugt i kælderen og andre dele af boligen kan være farlig og kan gøre os syge. Samtidig er fugtskader dyre at udbedre. Alligevel sjusker mange og er for længe om at løse problemet.

Alligevel sjusker mange og er for længe om at løse problemet

Dræning og efterisolering er vejen frem

Her kommer nogle konkrete tips og gode råd fra isoleringsproducenten Jackon: 
Konsekvenserne af ikke at dræne ordentligt rundt om husets fundament kan være store. Fugt og råd kan hurtigt opstå - og ifølge flere undersøgelser koster fugtskader på bygningers og boligers ydervægge millioner hvert eneste år.

Hver 8. bolig har skimmelsvamp

Kun få husejere er optaget af fundamentets tilstand og om der er risiko for fugt og dermed et usundt indeklima. En undersøgelse fra Statens Byggeforskningsinstitut har vist, at cirka hver 8. bolig har skimmelsvamp, der kan forårsage udvikling af luftvejssygdomme, astma, allergi og eksem.

”Uisolerede kældervægge er kolde flader, hvor naturlig fugtighed i den varme indeluft kondenserer og giver grobund for farlige mikroorganismer. Dette er noget, man bør tage alvorligt, og heldigvis findes der enkle tiltag for at undgå dette”, siger Martin Bendix, som er teknisk rådgiver hos isoleringsproducenten Jackon. ”Men venter du for længe, bliver arbejdet både større og dyrere.”

Slå to fluer med et smæk

Formålet med dræning er at lede overfladevand bort fra huset, og effektiv dræning er en forudsætning for at undgå fugt. Når man alligevel dræner, er det en oplagt anledning til også at forbedre og isolere kældervæggen.
”Mange glemmer at tænke på helheden, når de graver rundt om huset for at lægge drænrør. Når jobbet med at grave fundamentet fri først er gjort, er det enkelt at fastgøre isolerende plader på ydersiden af kældervæggen. Så man undgår, at kælderen bliver en fugtfælde”, siger Martin Bendix.

kælderen bliver en fugtfælde”, siger Martin Bendix

Isoleringen sikrer at muren forbliver tør

Isolerede kældervægge har en naturlig fugtvandring indefra og ud gennem kældervæggen. Samtidig sikrer isoleringen, at muren holder samme temperatur som kælderrummet og derfor forbliver tør. 

Sådan undgår man farlige og dyre fugtskader!

5 tips til at undgå fugtskader i kælderen:

  • Sørg for god dræning af fundament og at terrænet skråner væk fra husmuren
  • Isolér både over og under terrænniveau på ydersiden af kældervæggen
  • Tjek at vand fra tagrender ledes bort fra fundamentet
  • Mos på kældervæggen er ofte et sikkert tegn på for høj fugtighed
  • Kontakt fagfolk, hvis du bemærker lugt af mug indendørs

Fakta om Jackon Thermodræn

Yderligere information: www.jackon.dk, tlf. 76 74 16 11.