Teglgigant vil lægge grundstenen til miljøvenlig teglproduktion

Annonce – Dato 9 sep 2020

Selvom teglbranchen historisk set er blandt de mere energitunge byggeindustrier, behøver det ikke at være sådan i fremtiden. Ikke, hvis det står til én af landets største teglproducenter Egernsund Wienerberger. De introducerer nu ’LESS’ på markedet: en miljøvenlig mursten, der reducerer både CO₂-aftryk og råvareforbrug med tocifrede procentsatser. Lanceringen finder sted på messen ARCHITECT@WORK den 9.-10. september i København.

Teglgigant vil lægge grundstenen til miljøvenlig teglproduktion

Reduceret CO₂-aftryk og råvareforbrug

Teglbranchen er blandt de mere energitunge byggeindustrier og samtidig én af de største. Derfor er det på høje tid, at teglværkerne begynder at tænke i produktion af nye og mere bæredygtige løsninger. I hvert fald hvis man spørger Egernsund Wienerberger A/S. Når messen ARCHITECT@WORK løber af stablen i Forum i København den 9.-10. september lancerer teglproducenten derfor LESS: en blødstrøgen mursten, der reducerer både CO₂-aftryk og råvareforbrug med tocifrede procentsatser.

En ny og mere miljøvenlig murstenstype

Peter Høffner Thomsen, kommerciel direktør i Egernsund Wienerberger A/S, ser frem til lanceringen og forklarer, hvad der gør LESS mere miljøvenlig end alternativerne: ”LESS har præcis samme udtryk og mål som traditionelle blødstrøgne mursten. Men som det eneste blødstrøgne teglprodukt er LESS designet med tre huller i midten. Det er med til at reducere råvareforbruget med 10 procent, mens CO2-forbruget reduceres med 20 procent. Der er nemlig mindre materiale, der nu skal tørres og brændes. Samtidig vejer stenen mindre og er derfor lettere at transportere og håndtere. I sidste ende bidrager det også til et bedre arbejdsmiljø for mureren'', siger Peter Høffner Thomsen og fortsætter:
”Nu glæder vi os til at introducere hele markedet for LESS. Vi tror virkelig på, at produktet kommer til at lægge grundstenen til en ny og mere miljøvenlig måde at bygge med tegl på.”

Egernsund Wienerberger introducerer mursten med reduceret CO₂-aftryk

Fremstillingsprocessen og produktionsapparatet er det samme

”Lanceringen af den nye tegltype udgør det første vigtige skridt i Egernsund Wienerbergers drejebog for en 100 % CO₂-neutral produktion. Og selv om fremstillingen af LESS-tegl genererer 20 procent mindre CO₂ end traditionel teglproduktion, er det ikke de store tekniske ændringer, der er behov for på fabrikkerne”, forklarer Andreas Christensen, som er Managing Director, Operations hos Egernsund Wienerberger A/S. Han fortsætter:
”Vi har arbejdet på løsningen gennem flere år. Det er nemlig svært at lave huller i denne type tegl uden at gå på kompromis med kvaliteten. Men nu er det lykkedes, og selve fremstillingsprocessen er stort set den samme, ligesom produktionsapparatet også er det samme som til traditionelle tegl. Dermed går det også hurtigt for os at implementere den nye metode på alle produktionslinjer. Vi er allerede i gang på vores sydfynske teglværk, Petersminde Teglværk, og de andre følger trop i de kommende måneder.”

Samtlige tegltyper tilbydes i LESS-version

Andreas Christensen afslutter: ”Den hurtige omstilling betyder også, at Egernsund Wienerberger A/S fx kan lave kundespecifikke løsninger og meget snart kan tilbyde samtlige tegl i hele sortimentet i en LESS-version. Dermed har LESS potentialet til at blive den nye standard for tegl allerede inden 2021, hvis interessen fra markedet er der”, afslutter Andreas Christensen.

På ARCHITECT@WORK-messen kan man finde Egernsund Wienerberger på stand nr. 69.

Yderligere information: www.egernsund.com og www.wienerberger.dk, tlf. 7444 2540.

Referenceprojekter fra Egernsund Wienerberger

Boligkvarteret Kirkebjerg (Sdr. Ringvej 33A)

Boligkvarteret Kirkebjerg (Sdr. Ringvej 33A)

Nybygning | Brøndby | 290 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brøndby med 215 lejligheder på 6 etager . Selve by...

Falen

Falen

Odense C

Odenses 10 nye dobbelthuse er tegnet af LOOP Architects, der har bragt skorst...

Enghaven Risskov

Enghaven Risskov

Nybygning | Aarhus | 245 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 3 bygninger i Aarhus med 248 lejl...

Frederiksbro

Frederiksbro

Nybygning | Hillerød | 430 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i Hillerød med 334 le...