Søtoften (Skanderborg Andelsboligforening)

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Skanderborg med 57 lejligheder på 4 etager . Selve byggeriet er påbegyndt april 2021 med en beregnet byggeperiode på 21 måneder til en anslået udgift på 54 mio.kr med et brutto areal på 4535 m².

Bygherren er Skanderborg Andelsboligforening og som arkitekt er valgt GPP Arkitekter A/S. Projektet udføres i form af totalentreprise som håndteres af BPS 15/12 2023 A/S (tidligere Byggeselskabet Paulsen A/S) Under konkurs som er totalentreprenør. ,som ventilationsentreprenør er Risskov El & VVS & Ventilation ApS og Risskov El & VVS & Ventilation ApS er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af Risskov El & VVS & Ventilation ApS.

PRODUKTKOBLING: Mursten

Mursten

Blødstrøgne mursten, rustikke håndstrøgne og traditionelle maskinsten

Tæt ved Lillesø i Skanderborg er Skanderborg Andelsboligforening i gang med at få opført to nye boligblokke, som skal slå dørene op til i alt 57 boliger i 2022. Den ene bygning rejser sig i 3-4 etager og omfatter ud over boligerne fælles sydvendt tagterrasse, parterreetage med parkering, depotrum samt fællesrum med køkken. Den anden bygning er med boliger i to etager.

Blandt de materialevalg, som har bidraget med vigtige DGNB-point til projektet, er facadernes mursten. Her rådførte teamet sig tidligt med Egernsund Wienerberger, fortæller Christina Toxværd:

- Vi kiggede på tegl som primært materiale, da det er langtidsholdbart og kan tilføre noget rigtig godt i forhold til certificering. Vi ønskede lyse og gule tegl, som passede ind i omgivelserne og gerne med lidt farvespil, og kiggede sammen med Egernsund Wienerberger på de forskellige muligheder.

- Vi fandt hurtigt den rette farve og fik så at vide, at vi kunne vælge LESS i præcis samme farve. Vi kunne med det samme se, at det var en fordel. På den måde opnår vi samme robusthed, men med en bedre LCA-vurdering, og det gav meget værdi til projektet. Nu er vi spændte på også at høre, hvad murerne siger til at arbejde med mursten, der er lettere end traditionelle tegl, tilføjer hun.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra Egernsund Wienerberger

Mursten

Mursten

Blødstrøgne mursten, rustikke håndstrøgne og traditionelle maskinsten

Belægningsklinker

Belægningsklinker

Skab smukke uderum med belægningstegl. Vi har mange typer og farver


Tagsten

Tagsten

En god løsning til nybyggeri og renoveringer. Se vores udvalg her


Beklædningstegl

Beklædningstegl

Ideel klimaskærm til både tag og facade. Æstetisk og funktionelt

Referenceprojekter fra Egernsund Wienerberger

Hästhagsskolan

Hästhagsskolan

Farsta

Renovering af Hästhagsskolan. Projektet stod færdig i 2023. De involverede er...

Carolinelunden

Carolinelunden

Nybygning | Fredericia | 155 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Fredericia med 143 lejligheder på 5 etager ....

Citadellskajen

Citadellskajen

Malmø

Ud til kanalen i Malmø har Skanska Hyresbostäder bygget boligområdet Citadell...

TriumphByen

TriumphByen

Nybygning | Helsingør | 460 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Helsingør med 241 lejligheder på 5 etager . Selve ...