Søtoften (Skanderborg Andelsboligforening)

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Skanderborg med 57 lejligheder på 4 etager . Selve byggeriet er påbegyndt april 2021 med en beregnet byggeperiode på 21 måneder til en anslået udgift på 54 mio.kr med et brutto areal på 4535 m².

Bygherren er Skanderborg Andelsboligforening og som arkitekt er valgt GPP Arkitekter A/S. Projektet udføres i form af totalentreprise som håndteres af Byggeselskabet Paulsen A/S som er totalentreprenør. ,som ventilationsentreprenør er Risskov El & VVS & Ventilation ApS og Risskov El & VVS & Ventilation ApS er valgt som VVS-entreprenør. El-installationerne håndteres af Risskov El & VVS & Ventilation ApS.

PRODUKTKOBLING: Mursten

Mursten

Et bredt udvalg af mursten i mange forskellige nuancer

Tæt ved Lillesø i Skanderborg er Skanderborg Andelsboligforening i gang med at få opført to nye boligblokke, som skal slå dørene op til i alt 57 boliger i 2022. Den ene bygning rejser sig i 3-4 etager og omfatter ud over boligerne fælles sydvendt tagterrasse, parterreetage med parkering, depotrum samt fællesrum med køkken. Den anden bygning er med boliger i to etager.

Blandt de materialevalg, som har bidraget med vigtige DGNB-point til projektet, er facadernes mursten. Her rådførte teamet sig tidligt med Egernsund Wienerberger, fortæller Christina Toxværd:

- Vi kiggede på tegl som primært materiale, da det er langtidsholdbart og kan tilføre noget rigtig godt i forhold til certificering. Vi ønskede lyse og gule tegl, som passede ind i omgivelserne og gerne med lidt farvespil, og kiggede sammen med Egernsund Wienerberger på de forskellige muligheder.

- Vi fandt hurtigt den rette farve og fik så at vide, at vi kunne vælge LESS i præcis samme farve. Vi kunne med det samme se, at det var en fordel. På den måde opnår vi samme robusthed, men med en bedre LCA-vurdering, og det gav meget værdi til projektet. Nu er vi spændte på også at høre, hvad murerne siger til at arbejde med mursten, der er lettere end traditionelle tegl, tilføjer hun.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra Egernsund Wienerberger

Belægningsklinker

Belægningsklinker

Et bredt udvalg i belægningsklinker i mange flotte farver


Tagsten

Tagsten

Et bredt udvalg af tagsten i mange forskellige farver og modeller


Beklædningstegl

Beklædningstegl

Tegl er en ideel klimaskærm idet materialet kræver minimalt vedligehold

Referenceprojekter fra Egernsund Wienerberger

Boligkvarteret Kirkebjerg (Sdr. Ringvej 33A)

Boligkvarteret Kirkebjerg (Sdr. Ringvej 33A)

Nybygning | Brøndby | 290 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brøndby med 215 lejligheder på 6 etager . Selve by...

Falen

Falen

Odense C

Odenses 10 nye dobbelthuse er tegnet af LOOP Architects, der har bragt skorst...

Enghaven Risskov

Enghaven Risskov

Nybygning | Aarhus | 245 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 3 bygninger i Aarhus med 248 lejl...

Frederiksbro

Frederiksbro

Nybygning | Hillerød | 430 mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. svarende til 5 bygninger i Hillerød med 334 le...