Teglfacader af skiferler til huse med karakter

Dato: 26 Feb 2021

Valget af facade kan gøre en stor forskel – fremhæve en bygnings særpræg og karakter – eller give den en helt nyt udtryk. Facadesystemerne fra Steffen Sten giver mulighed for at vælge en løsning, der på samme tid er stilfuld, rustik og bæredygtig, fordi materialerne er langtidsholdbare og kræver ingen - eller kun minimal vedligeholdelse.

Facadesystemerne fra Steffen Sten giver mulighed for at vælge en løsning, der på samme tid er stilfuld, rustik og bæredygtig

ScandiC valgt til Orienten ved Københavns NordhavnScandiC valgt til Orienten ved Københavns Nordhavn

Et af de markante byggerier med en facadeløsning fra Steffen Sten er Orienten ved Københavns Nordhavn. Her har arkitekterne fra Dorte Mandrup i samarbejde med KHS Arkitekter formået at skabe almene boliger med en høj æstetisk værdi, som bl.a. afspejler sig i valget af den røde facadetegl, som fint integrerer bygningen i kvarteret. Det 14.000 m2 store projekt i Århusgadekvarteret består af 131 lejeboliger, fordelt på familieboliger, boliger til singler og par, samt ungdomsboliger og boliger for borgere med særlige behov.

Orienten er bygget i flere niveauer med plateauer, pladser og grønne arealer, der kan bruges til legeplads, nyttehaver m.v. Det bæredygtigheds-certificerede byggeri, der er tegnet af bl.a. KHS Arkitekter og Dorte Mandrup Arkitekter, omfatter også en daginstitution og erhvervslokaler.

En teglrød ScandiC Duoplate er valgt til dette projekt. Steffen Stens facadetegl er udformet som en dobbelt-spån, som gør den tidsbesparende at montere i det medfølgende montagesystem.

ScandiC er et vedligeholdelsesfrit letvægtssystem, der kan opsættes året rundt ved såvel nybyggeri som renovering af eksisterende facader. Teglene fremstilles på et af Tysklands førende værker og findes i mange farver og mønstre.

Den smukke gamle bygning Holsedore består af tre dele, der er opført med årtiers mellemrumStilfuld tilføjelse på toppen af Holsedore

Den smukke gamle bygning Holsedore består af tre dele, der er opført med årtiers mellemrum.

Den nyeste del ud mod Filosofgangen og Munke Mose er lavere end resten af bygningen – og de nye ejere ønskede at bringe denne del op i samme højde som de øvrige”, fortæller direktør Michael Steffen, Steffen Sten.

”Det gav to ekstra lejemål, og samtidig ønskede man at forskønne ejendommen. Løsningen blev at beklæde den nye etage med NordiC facadetegl i diskrete røde nuancer, der skaber en god sammenhæng til murværket på de smukke gamle bygninger”.

Facadebeklædningssystemet NordiC fra Steffen Sten består af facadeplader i format L x H 400 x 175 mm i 13 mm tykkelse, fremstillet af skiferler med en vandoptagelse under 2%.

"Pladerne kommer i forskellige standardfarver, og ved større projekter er det muligt at vælge flere farver ud fra en bredere pallette. Overfladerne kan også tilpasses det enkelte projekt. De varierer fra let ru til stærk struktureret. NordiC-pladerne monteres på en speciel, vandret aluminiumsprofil”, forklarer Michael Steffen.

Rustikke facader på 20 nye almene boligerRustikke facader på 20 nye almene boliger 

Til byggeriet for VAB – Vestsjællands Almene Boligselskab – af 20 nye boliger på Rørvigvej i Nykøbing Sjælland valgte JJW arkitekter sammen med Schou Birkendorf en facadebeklædning med NordiC tegl i rød-brune nuancer.

Der var stor opmærksomhed omkring opførelsen af boligerne på grunden, der tidligere husede Textilgård / Damborg Haveland. Efter et midlertidigt projektstop kunne de nye beboere flytte ind i september 2020.

 

Mere om produktet Facadetegl

Facadetegl

Elegant beklædning - facadetegl

Scandic Duoplate

Scandic Duoplate

ScandiC facadetegl er udformet som en dobbelt-spån

Læs mere

NordiC

NordiC

Fremstillet af skiferler med en vandoptagelse under 2%

Læs mere

Neoplate

Neoplate

En flot rustik facade- og tagsten

Læs mere

Referenceprojekter fra Steffen Sten

KUA – Karen Blixens Plads

KUA – Karen Blixens Plads

Anlægsarbejde | København S | 80 Mio.kr

Anlægsarbejde af universitet i København . Selve byggeriet er påbegyndt juli ...

Klimabyen Middelfart

Klimabyen Middelfart

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 25 Mio.kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er ...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår