Kreative klinkebelægninger fra Steffen Sten

Annonce – Dato 20 jun 2024

Den nye avis er et overflødighedshorn af spændende løsninger.

Den nye avis er et overflødighedshorn af spændende løsninger

Avisen, der udgives i samarbejde med Steffen Stens leverandør ABC klinkergruppe, er på 16 sider og viser nogle af de mest interessante opgaver fra de senere år. Blandt disse kan nævnes:

Den grønne rute i Holstebro

Et grønt, rekreativt byrum, der for forbinder Trekanten med resten af byen og skaber nye indgange til området. De 4 nye byrum, som er Njords Torv, Frejas Plads, Rans Park og Iduns Lund, har fået hvert sit tema, der afspejler sig i indholdet. Her finder man blandt andet legeplads, udekøkken, frugttræer og grønne rum og belægninger, der skaber muligheder for fælles samlinger. Den grønne rute er et samarbejde mellem Holstebro Kommune og de lokale boligforeninger Nordvestbo, BSH og Lejerbo. Til at skabe stiforløbet har kommunen valgt et trekløver bestående af entreprenør Kaj Bech A/S, Viborg Ingeniørerne og LABLAND arkitekter. Projektet er finansieret af Landsbyggefonden, som er en selvejende institution. Ruten er 1,7 km lang, og der er lagt omkring 360.000 teglklinker.

Axeltorv i Nakskov

Axeltorv i Nakskov

Torvet er i sin struktur og form usædvanligt velbevaret, og den nuværende udformning er stort set uændret siden middelalderen. For at gøre Axeltorv mere anvendeligt og et sted, borgere og turister har lyst til at opholde sig på i længere tid, er Axeltorv blevet renoveret og blev færdigt i sensommeren 2023. Belægningen tager sit afsæt i den allerede eksisterende karakterfulde tegl og granit i og omkring torvet. Den centrale del af torvet er anlagt som et stort gulv af granit i en størrelse, der forholder sig til de traditionelle brostensbelægninger. Klinkebelægningen er inspireret af Sankt Nikolai Kirkes rødbrune mursten og af de eksisterende klinker, som findes i flere af Nakskovs stræder. For at sikre fuld tilgængelighed er torvet blevet indrettet med ledelinjer og opmærksomhedsfelter i belægningen, som hjælper blinde og svagtseende med at færdes sikkert på torvet. Landskabsarkitekt: SLA. Udførende: JHH Entreprenør.

Monio skole og borgerhus i Tuusula, Finland

Monio skole og borgerhus i Tuusula, Finland

På arealet omkring skolen har man valgt en belægning i røde Malmø teglklinker, som står smukt til de gyldne træfacader og de omkringliggende gamle røde militærbygninger. Det nye gymnasium bliver anset for især at videreføre traditionen for massivt træbyggeri, som ofte ses i Tuusula, et tidligere garnisonsområde med historiske bygninger og villaer. Bygningen siges at være verdens største massive træskole. Arkitekt: AOR Architects, Helsinki.

Hent den nye avis her

Yderligere information: steffensten.dk, tlf. 65 91 64 30.

Referenceprojekter fra Steffen Sten

Klimabyen Middelfart

Klimabyen Middelfart

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 25 Mio.kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er ...

KUA – Karen Blixens Plads

KUA – Karen Blixens Plads

Anlægsarbejde | København S | 80 Mio.kr

Anlægsarbejde af universitet i København . Selve byggeriet er påbegyndt juli ...

Holsedore

Holsedore

Odense

Pakhusene Horsens

Pakhusene Horsens

Nybygning | Horsens | 225 mio.kr

Nybygning af boligblokke svarende til 6 bygninger i Horsens med 53 lejlighede...