Karens Minde Aksen

Anlægsarbejde af trafik & kommunikation i København . Selve byggeriet er påbegyndt august 2021 med en beregnet byggeperiode på 20 måneder til en anslået udgift på 54,6 mio.kr.

Bygherren er HOFOR A/S og Københavns Kommune Mobilitet, Klimatilpasning og Byvedligehold er bygherrerådgiver. Projektet udføres i form af hovedentreprise . ,.

Andre firmaer som har været indblandet i projekter er eksempelvis Schønherr A/S - København som landskabsarkitekt.

PRODUKTKOBLING: Teglklinker

Teglklinker

Et flot udvalg af teglklinker

Projektet har fået flotte omtaler og 5 klimastjerne i Berlingske samt 6 hjerter i Politiken. I Københavns Sydhavn er et langstrakt område ved Sjælør Boulevard og Karens Minde Kulturhus blevet klimatilpasset og byrumsforbedret. Det er et område, hvor der hersker en helt særlig græsrodsånd, parret med vild natur og dyrehold. Projektet er derfor udformet efter devisen: At lægge så meget til, og trække så lidt fra, som muligt.

En teglklinkebelagt ”flodseng”, slynger sig, som projektets gennemgående element, ind og ud mellem de store eksisterende træer. Denne fungerer både som sti og vandstyrende element. Vandet samler sig i en central markeret rende, og herfra løber det ned gennem anlægget over en risleeng, hvor det renses for tunge partikler, for til sidst at ende i en nyetableret regnvands-sø. Der er dermed tale om, at vandføringen helt bogstaveligt binder et område sammen, der i dag opleves som meget opdelt.

Anlægget er dimensioneret til at kunne håndtere 15.000 m3 skybrudsvand og overholde servicekravet om, at der maksimalt må stå 10 cm vand op ad de omgivende bygningers facader. Hverdagsregn fra belægninger og tagflader vendt mod området håndteres også i klinkerenden. Udover det teglklinkebelagte vandførende element etableres også en Cirkelbro – en rund svævende sti udformet i træ, som erstatning for de mange stier på kryds og tværs, der ellers prægede området.

Anlægget er udformet på en sådan måde, at det kun var nødvendigt at fælde et fåtal at områdets mange træer. Stammerne fra de træer, der fældes bruges som dødt ved i anlægget, og bidrager dermed, sammen med regnvands-søen og supplerende busk- og løgbeplantninger til at hæve biodiversiteten i området.

Få alle detaljer om dette projekt med abonnement hos Byggefakta Smart

Flere produkter fra Steffen Sten

Facadetegl

Facadetegl

Elegant beklædning - facadetegl


Teglklinker

Teglklinker

Et flot udvalg af teglklinker


Tegltagsten

Tegltagsten

Fremstillet af hårdtbrændt, skiferholdigt ler


Referenceprojekter fra Steffen Sten

KUA – Karen Blixens Plads

KUA – Karen Blixens Plads

Anlægsarbejde | København S | 80 Mio.kr

Anlægsarbejde af universitet i København . Selve byggeriet er påbegyndt juli ...

Klimabyen Middelfart

Klimabyen Middelfart

Anlægsarbejde | Middelfart Kommune | 25 Mio.kr

Anlægsarbejde af boligbyggeri m.m. i Middelfart Kommune . Selve byggeriet er ...

Silkeborg gågade

Silkeborg gågade

Anlægsarbejde | Silkeborg | 32 mio.kr

Anlægsarbejde af trafik & kommunikation i Silkeborg . Selve byggeriet er påbe...

Byens Bro – Odense

Byens Bro – Odense

Anlægsarbejde | Odense Kommune | 116 Mio.Kr

Anlægsarbejde af trafik & kommunikation i Odense Kommune . Selve byggeriet er...