Spar energi, skab trivsel og en grønnere fremtid

Annonce – Dato 21 maj 2021

Tørrerum fra Munters til institutioner og virksomheder hjælper børn, personale, forældre, medarbejdere - og samfundet

Nexus Cph på Carsten Niebuhrsgade ved Dybbølsbro Station i København er et kontorhus, der rummer ny administration for fem statslige styrelser med i alt 2.200 medarbejdere: Banedanmark, Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen, Vejdirektoratet, Bygningsstyrelsen og Energistyrelsen. Det består af bygninger i forskellig højde med fælles stueetage, og bygningernes bindes sammen af gangbroer. Nexus Cph, der er et lavenergiklasse 2020 byggeri og DGNB Guld certificeret, har en P-kælder med plads til 350 biler og hele 1.640 cykler.

Munters, Tørrerum fra munters til institutioner og virksomheder hjælper børn, personale, forældre, medarbejdere - og samfundet

I kælderen er der også indrettet fitnessrum og omklædningsfaciliteter med et tørrerum fra Munters. Dermed kan de mange cyklende og motionerende medarbejdere nemt kan få tørret deres fitness- og cykeltøj, håndklæder og fodtøj.

Munters bruger en energibesparende teknologi, hvor tørringen sker uden kostbar varme, men i stedet med cirkulationsventilatorer og affugtere. Resultatet er en energieffektivitet, hvor forbruget for at fjerne 1 liter vand kan være så lavt som 0,25 kWh. Markedets billigste tørremetode.

VIRKSOMHEDER GØR MEDARBEJDERE OG SAMFUNDET EN GRØN TJENESTE

At virksomheder ser tingene i et større perspektiv ved at give medarbejderne de bedste muligheder for komfort, når de cykler eller løber i stedet for at tage bilen – og er med til at mindske trængslen i trafikken – er en klar gevinst for samfundet. Det er grønt og godt for CO2-regnskabet, og samtidig oplever fysisk aktive medarbejdere et øget velvære og har mere energi.

munters, virksomheder gør medarbejdere og samfundet en grøn tjeneste

EN OVERSET FORDEL VED NYBYGGERI - OPLAGT VED ENERGI-RENOVERINGER

Indretningen af det energibesparende tørrerum var ikke oprindelig en del af det DGNB Guld certificerede kontorhus.

Løsningen kom til efter nogle måneder, hvor man i de almindelige garderober havde oplevet gener og lugtproblemer, fordi der hang fugtigt tøj fra de mange aktive medarbejdere. Nu er dette løst – og bæredygtige valg af denne type vil uden tvivl komme til at indgå, når arkitekter og rådgiver arbejder med fremtidens nybyggeri. Til gavn for de daglige brugere og samfundet som helhed.

I eksisterende byggerier vinder indretning af tørrerum frem i forbindelse med energirenoveringer, hvor forældede tørreskabe udfases.

ÅBNER NYE MULIGHEDER I SKOLER OG INSTITUTIONER

Der energirenoveres i blandt andet skoler og daginstitutioner. Her giver tørrerum med Munters teknologi nye muligheder, fordi rummene udnyttes til andet end at tørre tøj:

Vores tørrerum er blevet vores PRALERUM!”, fortæller den pædagogiske leder i en integreret institution i København, hvor 124 børn mellem 1⁄2 år og 6 år er fordelt på 3 vuggestuegrupper og 4 børnehavegrupper.

Institutionen har et mindre tørrerum i afdelingen med vuggestuebørn, og et større til børnehavegrupperne. Med tørrerummene har man fået lokaler, som er blevet MULTIRUM, der giver mulighed for flere forskellige aktiviteter.

munters, nye muligheder i skoler og institutioner

KREATIVITET OG COVID-19 FORDELE

Mindre grupper af børn kan anvende tørrerummene til sanseoplevelser f.eks. med vand, hvor vand på flisegulvet ikke er et problem – og hvor rummet hurtigt tørrer op igen. I institutionen dyrker man børnenes kreative sider. Når der er kunstprojekter, laver børnene malerier i tørrerummet, hvor værkerne kan ligge uforstyrret og afhentes, når de efter kort tid er tørre.

Under Covid-19 pandemien er daginstitutioner underlagt mange regler og restriktioner. Legetøj skal vaskes dagligt, ligesom det generelle rengøringsniveau er øget. Både vasket legetøj og rengøringsudstyr tørres hver dag effektivt i tørrerummet.

Mere information på www.munters.dk

FÆRDIG TURN-KEY LØSNING

munters, tøjet tørres på effektiv og skånsom visTørrerummet i Nexus Cph er en Turn-Key løsning med 2 Munters-affugtere og 8 cirkulationsventilatorer. Langs væggene i det 32 m2 store rum er der et bruger- og rengøringsvenligt ophængningssystem i rustfrit stål til tøj, sko og håndklæder.

En bevægelsessensor aktiverer ventilatorerne – fugtfølere aktiverer affugterne – og tøjet tørres effektivt og skånsomt ved normal temperatur.

 

BILLIGERE TØRREMETODE FINDES IKKE!

munters, billigere tørremetode findes ikkeUd af den ene Kilowatt-time, som et Munters-anlæg typisk forbruger på at fjerne én liter vand fra luften, sendes 50% af energien ud i lokalet som varm og tør luft, og bidrager dermed til opvarmningen af lokalet.

De resterende 50% sendes ud med den varme, våde luft. Genbruges denne luftstrøm i fyringssæsonen ved at lede den til et varmegenvindingsanlæg betyder det, at det reelle forbrug begrænser sig til 0,25 kWh.

 

 

INSTALLERET EFFEKT TÆLLER I BYGNINGENS ENERGIREGNSKAB

1 elektrisk tørreskab har en effekt på 1.500-2.000 Watt, mens Munters’ standardrum med 1 affugter og 3 ventilatorer har en installeret effekt på 2.200 Watt. Erfaringen viser, at tørrerummet kan erstatte op til 8 tørreskabe, så i realiteten en besparelse på 80-85% - og en vigtig fordel i bygningens energiregnskab.

Mere om produktet Stand Alone affugtere

Stand Alone affugtere

Affugtning til lave dugpunkter og til affugtning af lagre og i procesindustrien

IceDry 1400

IceDry 1400

Når IceDry er installeret, fordamper ophobet is og rim gradvist

Læs mere

IceDry 30

IceDry 30

Installationen er enkelt og IceDry findes i 3 forskellige størrelser

Læs mere

MCD100

MCD100

MCD100 affugteren kombinerer de velkendte Munters-styrker

Læs mere

MCD120

MCD120

Lavt energiforbrug og driftsikkerhed er vigtige parametre

Læs mere

MCD140

MCD140

MCD140 har 3 forskellige regenereringsalternativer

Læs mere

MH270

MH270

Affugterne i MH270 er konstrueret til at kunne være i drift i lange perioder

Læs mere

Brugervejledning - IceDry 1400

Brugervejledning - IceDry 1400

Vigtige brugeroplysninger

Læs mere

Produktblad - IceDry 1400
Brugervejledning - IceDry 30

Brugervejledning - IceDry 30

Vigtige brugeroplysninger

Læs mere

Produktblad - IceDry 30
Brugervejledning - MCD100

Brugervejledning - MCD100

Vigtige brugeroplysninger

Læs mere

Produktblad - MCD100
Brugervejledning - MH270

Brugervejledning - MH270

Vigtige brugeroplysninger

Læs mere

Produktblad - MH270
Munters GREENGUARD GOLD Certification

Munters GREENGUARD GOLD Certification

Udvikling og produktion af energibesparende befugtnings- og køleløsninger

Læs mere

Referenceprojekter fra Munters A/S

Kalvebod Brygge

Kalvebod Brygge

Nybygning | København | 1000 mio.kr

Nybygning af kontorbygning i København på 9 etager hvoraf 2 etager er unden j...

Hillerød Forsyning

Hillerød Forsyning

Projektet er Hillerød Forsynings nye faciliteter , Solrødgårds Allé 6, 3400 H...