Södras Thermofyr er økonomisk i drift

Annonce – Dato 21 mar 2019

Facader beklædt med bæredygtig varmebehandlet Thermofyr fra Södra kan holde både råd og svamp borte uden nogen form for vedligeholdelse. Thermofyr leveres også Svanemærket eller brandimprægneret med vejrbestandig C260 Xteriør, som ikke kan udvaskes.

Facader beklædt med bæredygtig varmebehandlet Thermofyr fra Södra

Træ som byggemateriale er bæredygtigt og efterlader ingen C02-fodspor, så det er et godt for miljøet. Derfor har træ fået en kolossal fremgang indenfor byggeri. Med varmebehandlet Thermofyr fra Södra bliver det endnu mere miljøvenligt, eftersom du nu kan beklæde dit byggeri med træ, som hverken kræver overfladebehandling eller anden miljøskadelig kemi af nogen art for at kunne modstå vind og vejr. Thermofyr kan holde i årevis uden at rådne bort, da træet er gjort permanent vejrbestandigt med naturlige virkemidler.

Varme og damp mod råd og svamp

Varmebehandlingen, som er en kombination af ekstremt høj varme og damp, gør at Thermofyr ikke bliver angrebet af råd og svamp. Den naturlige proces, som foregår i store autoklaver af rustfrit stål, uddriver de næringsstoffer, som svampe og bakterier normalt lever af. På den måde får det varmebehandlede fyrretræ forlænget sin levetid markant i forhold til normal træbeklædning.

VARME OG DAMP MOD RÅD OG SVAMP

Nu kan træbeklædningen blot passe sig selv

Thermofyr kræver ikke den overfladebehandling og pleje, som træ normalt gør. Facadebeklædningen modstår effektivt vind og vejr og skal blot passe sig selv. Med tiden patinerer træet smukt og får bare endnu mere karakter. Det varmebehandlede træ er ikke et statisk materiale, der ser ens ud år efter år. Umiddelbart efter monteringen har Thermofyr en mørk farve, der minder om ceder og teak, men efterhånden får træet en smuk, grålig nuance, der gør det levende og dynamisk.

Skabt til vådt klima

Facaden på en bygning er meget udsat, fordi træet skiftevis udsættes for kulde og varme, høj og lav luftfugtighed, slagregn, slud og sne. Det er netop disse mange påvirkninger, der forkorter træets levetid, men Thermofyr kan stå imod og endda uden løbende vedligeholdelse. Varmebehandlet Thermofyr er meget velegnet til det våde skandinaviske klima og er derfor et oplagt valg af træbeklædning til al slags byggeri.

Kræves det Svanemærket, kan det leveres

Södra kan levere en speciel Svanemærket udgave af Thermofyr. For eksempel er Södras Thermofyr anvendt til det bæredygtige Eco-village-byggeri, Skråningen II i Lejre, som er skabt af Vandkunsten og udelukkende opført med Svanemærkede byggematerialer. Södra kunne få Svanemærket sit varmebehandlede Thermofyr, fordi træet ikke indeholder nogle tungmetaller eller biocider, som har en skadelig indvirkning på mennesker eller natur.

Thermofyr kan også leveres imprægneret med C260 Xteriør

Leveres også som brandimprægneret til facadebrug

Thermofyr kan også leveres imprægneret med C260 Xteriør, som er et brandimprægneringsmiddel specielt egnet til det skandinaviske klima med dets hyppige nedbør. C260 Xteriør er beskyttet af særlige polymerer, som binder det brandhæmmende middel til træets cellestruktur, så det ikke kan udvaskes. C260 Xteriør er testet i henhold til standarden EN 16755 og bevarer sine brandhæmmende egenskaber samt overholder alle krav til brandsikkerhed uanset vejrpåvirkning. Vejrtesten foregår i særlige klimakamre, hvor det brandimprægnerede træ udsættes for nedbør, varme, tørring og UV-lys i en cyklus, der er væsentligt mere belastende end det i forvejen hårde og våde nordiske klima.

Hvis du vil vide mere om de mange fordele, Thermofyr fra Södra indebærer for økonomien, byggeriet og miljøet, kan du kontakte Jesper Sæthre eller Jørgen Geel på tlf 4848 8200

Du kan læse mere om Thermofyr fra Södra her

Mere om produktet Brandimprægneret træ til interiør brug

Brandimprægneret træ til interiør brug

Södras C260 brandimprægnerede træ holder alle krav fra brandmyndighederne

Læs i detaljer om C260 brandimprægneret træ

Læs mere

ZIPZAP C260 undertag

ZIPZAP C260 undertag

Gør det let og hurtigt at lægge brandsikkert undertag

Læs mere

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår