Södras facadetræ holder omkostningerne nede

Annonce – Dato 5 sep 2019

De nye huse kan lejes ud i årevis, før facaderne skal vedligeholdes

Södras facadetræ holder omkostningerne nede

”Vi har valgt at beklæde facaderne med PEETZ Xteriør, fordi de specialbehandlede brædder let klarer de næste 15 års skiftende vejrlig uden vedligeholdelse”, fortæller Tom Secher fra byggefirmaet Kongsholmgård, som står bag opførelsen af en række nye udlejningssommerhuse i Nordsjælland. Firmaet har gode erfaringer med den valgte facadeløsning fra tidligere byggeprojekter, da den sparer både tid og penge.

Der går 15 år eller mere, før træbeklædningen på de nye udlejningssommerhuse i Rågeleje ser en malerpensel. Husene er nemlig smukt træbeklædt med PEETZ Xteriør fra Södra, en løsning, som flere og flere bygherrer, entreprenører og arkitekter efterspørger, da den er så godt som vedligeholdelsesfri. 
”Det sparer tid og besvær men i høj grad også penge, så valget af denne facadebeklædning giver rigtig god mening”, fortæller Tom Secher fra byggefirmaet Kongsholmgård, der har opført husene.

Facadetræ fra Södra

Kan leveres færdigskåret

En anden årsag til, at Tom Secher valgte PEETZ Xteriør er, at Södra kan levere brædderne malet og skåret i færdige mål, hvilket gør arbejdet lettere og sparer en masse tid.
”Jeg har anvendt PEETZ Xteriør i forbindelse med adskillige byggeopgaver, som for eksempel dengang vi opførte tre nye længer på en stor gård. Vi kunne montere brædderne direkte, eftersom de var malet og skåret, og det lettede arbejdet kolossalt”.

Langt mindre vedligeholdelse

PEETZ Xteriør er blevet ganske populært inden for byggebranchen i de senere år. Det skyldes den gode vejrbestandighed og det minimale behov for vedligeholdelse, som gør det økonomisk interessant, uanset om det gælder udlejningsejendomme, erhvervsbyggeri eller private boliger. I modsætning til en normal træfacade, som jævnligt skal overfladebehandles med træbeskyttelse, er PEETZ Xteriør en langtidsholdbar og meget hårdfør løsning, der let modstår skiftende temperaturer, slagregn og andet, der er så typisk for det skandinaviske vejr og slider på overfladen.

PEETZ Xteriør fra Södra

Gør træet vandafvisende

Først får træet en speciel grundbehandling med kinesisk træolie på alle fire sider. Olien trænger dybt ind i træet og gør det vandafvisende. Det næste trin er at påføre en meget elastisk men åndbar overflademaling, som er tre gange tykkere end normalt. Malingen nærmest smyger sig om træet og følger selv de mindste bevægelser, der opstår i forbindelse med skiftende temperaturer eller forandringer i luftfugtigheden. Det forhindrer, at der opstår revner, hvor regn og fugt kan trænge ind og skade træet. Skulle man være uheldig og beskadige malingen med et stykke værktøj eller noget andet, er det derfor vigtigt at male på stedet for at bevare den langtidsbeskyttende virkning.

Fås også brandimprægneret

Södra kan også levere PEETZ Xteriør i en brandimprægneret udgave, hvor beklædningsbrædderne er specialimprægneret med det brandhæmmende middel C260, som udvikler C02, når midlet kommer i forbindelse med en ildkilde, og på den måde effektivt kvæler flammerne. Den brandimprægnerede udgave af PEETZ Xteriør er certificeret og overholder samtlige krav til brandsikkerhed. 

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår