Södra Xteriør leveres til dine specifikationer

Annonce – Dato 15 maj 2017

13 km. brædder malet på 3 sider, uden en dråbe kom om på bagsiden. Se selv her

Södra Xteriør leveres til dine specifikationer

Södra Xteriør leveres til dine specifikationer

13 km. brædder malet på 3 sider, uden en dråbe kom om på bagsiden

Knuthenlund, mølleribygning

Med opførelsen af Knuthenlunds mølleribygning ønskede bygherren noget markant anderledes. Tanke var at skabe et bygningsværk, der er designet og udfærdiget til at stå i generationer. Som facadebeklædning er valgt Peetz Xteriør i oliebehandlet gran, da grantræ mindsker forekomsten af insektarter, som normalt holder af blandt andet korn og mel.

Smukt udført brandbeskyttelse

Tørrede landbrugsafgrøder som korn og mel er yderst letantændelige. Derfor stilles der strenge krav til brandsikkerheden. Kun en del af mølleribygningens facade er dog beklædt med Södras C260 brandimprægneret Peetz Xteriør. Den øvrige del af bygningen er forsynet med standardbeklædning i Peetz Xteriør gran. “Vi valgte Södra Xteriør træbeklædning, fordi den kan leveres med en meget fin og ensartet færdigmalet overflade både som brandhæmmende og almindelig beklædning.” Siger arkitekten Merete Lind Mikkelsen.

Södra leverede alt skåret efter kundens ønske

For at sikre god cirkulation af frisk luft i mølleribygningen har det været nødvendigt med særlige udluftnings-sektioner, hvor beklædningsbrædderne monteres spredt og forsynes med insektnet for at holde uønskede gæster ude. På savværket er hver enkelt bræt blevet forsynet med en skråt afskåret kant, således at regnvand og anden nedbør kan løbe af.

Sortmalet på ydersiden, knivskarp på indersiden

Arkitekten ønskede at lade den udvendige side af bygningen være sort hvorimod den indvendigt skulle fremstå helt ren uden maling Södra leverede beklædningstræet oliebehandlet på alle sider og færdigmalet men kun på yderside samt kanterne - klar til montering. Malerfirmaet, der er vores samarbejdspartner, har ydet en ekstraordinær indsats ved at male brædderne meget omhyggeligt for at undgå, at malingen krøb om på bagsiden og efterlod løbere på den fine, umalede indvendige side af bygningen. Der er anvendt 330 liter maling til at male sammenlagt 13.774 meter beklædningstræ.

Træ med ”indbygget skumslukker” sådan virker det

Den særlige brandimprægneringsvæske, som Södra anvender til sit C260 brandhæmmende træ, udvikler CO2, når det kommer i forbindelse med en varmekilde. CO2-udviklen har samme effekt som en skumslukker og kvæler ilden, så der ikke kan udvikles flammer.

Vi opfylder de strenge krav til certificering

Södras C260 brandimprægnerede trævarer opfylder de strengeste krav til certificeringer og ydeevneerklæringer. Vores krav er faktisk strengere, end den danske byggelov forlanger.

Vil du vide mere, om C260 brandimprægneret træ, certificeringer og alt det du skal være opmærksom på, når du er ansvarlig for beskyttelse mod brand og tab af værdier og menneskeliv.

Kontakt Jørgen Geel Projektsælger, T: 4045 4561, jorgen.geel@sodra.com

Referenceprojekter fra Södra Wood A/S

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Geiserne i Horsens, opførelse af boliger

Nybygning | Horsens | 90 Mio.kr

Nybygning af boligbyggeri m.m. i Horsens med 40 lejligheder på 11 etager . Se...

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Hotel Fårup, Fårup Sommerland, Blokhus

Nybygning | Jammerbugt | 45 Mio.kr

I THY, et af Danmarks mest vejrbelastede steder, ligger Fårup Sommerland. Her...

CPH Village

CPH Village

Nybygning | København | 50 mio.kr

Södra har leveret facadebeklædning til Københavns største træboligbyggeri ...

Solsikkevænget 17-19

Solsikkevænget 17-19

Aarhus N

Fer og not med et twist - og minimalt spild Beklædningen er leveret i fald...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår