Skab det gode indeklima igennem loftet

Annonce – Dato 4 Aug 2020

Indeklima er et vidt begreb. Det har stor indflydelse på størstedelen af alles hverdag og kan endda spores på virksomheders resultat. Dette fordi vi opholder os indendørs 90 % af tiden og vores koncentrationsevne og effektivitet mærkbart bliver påvirket, hvis parametre som temperatur, luftkvalitet, akustik og visuel komfort ikke er optimale.

Bæredygtige løsninger, klimaloft fra Dampa

Synergiefffekten

Indeklima kan altså være lidt af et puslespil at få til at gå op, hvor hele rummets funktion skal indtænkes. ”Det er vigtigt at der skabes en synergi i rummet, hvor design og funktionalitet går op i en højere enhed”, fortæller Mogens Kjærgård, produktchef hos Danmarks eneste metalloftsproducent, DAMPA. ”Det er bl.a. derfor vi producerer i metal, da materialernes egenskaber og fleksibilitet netop kan sørge for denne synergi.”

DAMPA har siden 1951 produceret akustiske metallofter, hvorfor akustik altid er medtænkt i DAMPA’s løsninger:

”Med bl.a. kombinationen af akustiske indlæg og perforationsmønstre kan alle akustikklasser opnås – men bare fordi vi kan, betyder det ikke vi skal”, siger Mogens Kjærgård: ”Her er det igen vigtigt at se på rummets funktion. F.eks. er akustikklasse A ikke nødvendigvis den bedste løsning til et klasseværelse, hvor lærerens ord skal lyde lige så tydeligt hos den bageste elev som hos den forreste.”

Temperatur og udskiftning af luften uden trækgener

For at opnå det gode indeklima er udskiftning af luften essentielt. Det betyder dog i mange tilfælde behov for ventilation med generende trækgener og visuelt forstyrrende elementer i loftfladen. Hos DAMPA er dette dog ikke tilfældet:
”For at opnå den vigtige cirkulation af luft anbefaler vi at bruge ventilationslofter, hvor der skabes overtryk over loftet, så der opstår diffus indblæsning gennem hele loftfladen. Her udnyttes loftets perforationsmønster, der via overtrykket i loftet fordeler ventilationen ensartet igennem perforationshullerne og lydløst ud i lokalet”, forklarer Mogens og fortsætter:
”Denne løsning kan med fordel kombineres med et klimaloft, også kaldet køleloft, der regulerer temperaturer ved at udnytte metals unikke varme- og kuldeledende egenskaber, og skaber well-being for alle på et individuelt niveau.”

akustiske metallofter fra DampaDAMPA’S klimaloft reagerer på den enkelte persons strålevarme, der afgives mod loftet således at der skabes en behagelig temperatur for den enkelte, uden at der skal reguleres på temperaturen. Dette er både energioptimerende, pladsbesparende og giver unik mulighed for individuel komfort.

Luftkvaliteten i fokus

En god luftkvalitet er imidlertid ikke kun lig med cirkulation og udskiftning af luften. Det er vigtigt at materialerne placeret i rummet ikke afgiver skadelige stoffer og gasser. Her er DAMPA verificeret fra tredjepart (TAIM) og overholder kravene for bl.a. mængden af VOC. Det kan der bl.a. læses i virksomhedens miljøvaredeklarationer (EPD), der er oprettet for stål-, aluminiums- og klimalofter. Alle DAMPA’s produkter er således dækket af en EPD.

Læs mere om DAMPA og bæredygtighed her

Se reference her

Yderligere information: www.dampa.dk, tlf. 63 76 13 00.

Mere om produktet Akustiklofter

Akustiklofter

DAMPA lofter giver indbygget forbedring af akustikken

CLIP-IN, FASET KANT

CLIP-IN, FASET KANT

En komplet loftsløsning med skjult bæreskinnesystem

Læs mere

CLIP-IN, SKARP KANT

CLIP-IN, SKARP KANT

Ensartet og strømlinet loftflade

Læs mere

PANELER

PANELER

Mange designmuligheder med forskellige dimensioner

Læs mere

PLANOSTILE

PLANOSTILE

Mange forskellige modeller

Læs mere

Kassetter og paneler, der skræddersys i størrelse og form

Referenceprojekter fra DAMPA ApS

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Nybygning | København | 1542,9 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i København på 14 etager . Selve bygg...

BORGERNES HUS

BORGERNES HUS

Ombygning | Odense Kommune | 25 Mio.kr

Ombygning af bibliotek i Odense Kommune på 3 etager hvor den ene etage er und...

SUND OG BÆLT - Reception

SUND OG BÆLT - Reception

København V

Arkitektgården tegnede og ledede byggeriet af en ny flot reception til Sund &...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår