Vægpaneler er oplevelse til både ører og øjne

Annonce – Dato 11 nov 2022

Forbedr rummets akustik og skab visuel oplevelse med DAMPA® Silent Board Flex.

For at skabe den gode akustik anbefales det, at væggene tages i brug – faktisk siger man, at helt op til ca. 20% af gulvarealet skal placeres på væggen som lydabsorberende materiale. Med den nyeste akustikløsning fra den fynske virksomhed DAMPA, DAMPA® Silent Board Flex, kan du gøre netop dette. Løsningen giver ikke blot en bedre lyd i rummet, men løsningen sikrer også, at der samtidig er mulighed for at lege med det visuelle udtryk. De stilrene paneler i stål giver spændende designmuligheder og optimerer akustikken.

Forbedr rummets akustik og skab visuel oplevelse med DAMPA® Silent Board Flex

FRIHED TIL DESIGN

Akustikløsningen består af seks akustikelementer, hvor der kan leges med farve og placering af LED-lys. De seks elementer kan placeres i forskellige forløb, hvor LED-lyset frit kan tænkes ind, så det f.eks. med skygger skaber spændende udtryk i de skrånende paneler og naturmaterialet. Med DAMPA® Silent Board Flex er der fuld designfrihed i overfladen. Lad det rå stål komme til udtryk, skab stemning med mulighed for alle RAL- og NCS-farver eller udnyt muligheden for digitalprint.

DAMPA® Silent Board FlexDAMPA® Silent Board Flex

NEMME AT INTEGRERE

Vægophængte paneler er en enkel løsning til meget forskellige rum med akustiske udfordringer. De er nemme at integrere i nybyg og også i ældre indrettede lokaler, hvor der er behov for at forbedre akustikken. Visuelt er der mange muligheder for at tilpasse panelerne til rummet, og de hænges nemt op på skinner monteret på væggen.

ROBUST UDTRYK I STÅL

Panelerne er udført i stål, der med sine cirkulære egenskaber understøtter den cirkulære økonomi. Med stålets egenskaber er du sikret en robust løsning, der tåler at være i livlige omgivelser for eksempel skoler eller institutioner. De kan også fungere som opslagstavler med magneter. Metaloverfladen kan tørres af med en klud, og løsningen er også egnet til rum med høje krav til hygiejne. Panelerne er som standard perforeret stål med 4 mm huller i 40 pct. af arealet, og med 40 mm mineraluld bagved leveres de i lydabsorptionsklasse A. De er som standard i størrelserne 600x1500mm, 300x1500mm og 35x1500mm.

Vægophængte paneler fra Dampaporøs-, membran- og resonans-absorben panel

NÅR METAL SLUGER LYD

Mange tænker umiddelbart ikke på en hård reflekterende overflade som metal i forbindelse med akustiske løsninger, men den perforerede stålplade har særlige egenskaber. Når lydbølgerne rammer pladen, vil de små luftpropper i de perforerede huller nemlig udføre svingninger, som modvirkes af luften bagved pladen, der kommer til at virke som en dæmpende fjeder, så lyd forsvinder - også fra de toner, som ellers kan være svære at dæmpe. Sammen med en blød porøs akustikfilt eller mineraluld bagved er den perforerede ståloverflade en god akustisk løsning, da panelet absorberer lyd både som porøs-, membran- og resonans-absorbent.

OM DAMPA

De akustiske vægpaneler produceres på DAMPA´s egen fabrik i Tommerup på Fyn Virksomhedens historie går tilbage til 1951, og virksomheden er også kendt for sine akustikløsninger til lofter udviklet i samarbejde med anerkendte arkitekter. DAMPA har leveret løsninger til prestigefyldte projekter som SAS Royal Hotel, CPH Lufthavn, Operahuset, Krystallet, Vestas Hovedkontor, Syddansk Universitet, Aarhus Business College samt Universitetshospitalerne i Aarhus, Aalborg og Odense.

Yderligere information

dampa.com/da/, Lone Rold, Arkitekt- og Projektrådgiver lro@dampa.dk, tlf.: 24627007

Mere om produktet Vægabsorbenter

Vægabsorbenter

Regulér akustikken med DAMPA® vægpaneler i bæredygtige materialer

DAMPA epd - stål

Referenceprojekter fra DAMPA ApS

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Nybygning | København | 1542,9 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i København på 14 etager . Selve bygg...

BORGERNES HUS

BORGERNES HUS

Ombygning | Odense Kommune | 25 Mio.kr

Ombygning af bibliotek i Odense Kommune på 3 etager hvor den ene etage er und...

SUND OG BÆLT - Reception

SUND OG BÆLT - Reception

København V

Arkitektgården tegnede og ledede byggeriet af en ny flot reception til Sund &...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...