Akustikløsninger produceret i klimavenligt aluminium

Annonce – Dato 23 jun 2022

DAMPAs nye klimavenlige aluminium består af 75 % post-consumer genanvendt materiale og har 69 % lavere CO2-udledning.

Dampa akustikløsninger produceret i klimavenligt aluminium

Den fynske producent af akustiske metalløsninger til loft og væg sætter ekstra fart på udviklingen af bæredygtige tiltag, hvilket blandt andet indebærer et helt nyt aluminium, der består af post-consumer genanvendt materiale og har en 69 % lavere CO2-udledning. 

I 2021 afsluttede DAMPA projektet Grøn Cirkulær Omstilling (GCO), der havde fokus på, hvordan man fortsat kan bidrage til den grønne omstilling og sikre løbende minimering af virksomhedens CO2-aftryk. 

Vi har stort fokus på bæredygtighed i vores arbejde med stål og aluminium, metal har den kæmpe fordel, at det kan genanvendes igen og igen i en uendelighed, uden at miste dets styrke og mekaniske egenskaber – derfor er det et enormt fordelagtigt byggemateriale for vores planet” fortæller Michael Nykjær, adm. direktør hos DAMPA og fortsætter: 

Ved at producere aluminium fra genanvendt materiale, bruger man kun omkring 10 % af ressourcerne i fremstillingsprocessen. Vi har derfor et meget stort fokus på at sikre en høj grad af genanvendelse og genbrug af materialerne”. 

Dampa - Akustikløsninger i klimavenligt aluminium Grønt aluminium som første skridt

Gennem GCO-projektet kom der mange tiltag, som alle skal sikre, at DAMPA minimerer deres aftryk uden at gå på kompromis med kvaliteten af akustikløsningerne. 

Vi har konstant fokus på at forbedre vores arbejde, så vi kan minimere vores CO2-aftryk. En af de løsninger, som vi kigger ind i, er et ”grønnere” aluminium. Sammenligner man vores nuværende aluminium med fx aluminium fra Fjernøsten, så udleder vores materiale fra europæiske leverandører 57 % mindre CO2 pr kg.” forklarer Mogens Kjærgaard, produktchef hos DAMPA. 

Denne store forskel skyldes blandt andet, at DAMPAs nuværende aluminium består af genanvendt materiale fra interne processor, samt aluminiummet bliver produceret ved brug af vedvarende energikilder. 

Nu kan vi tilbyde en løsning baseret på ”Post Consumer Aluminium” – hvilket er en endnu grønnere løsning. Ved at bruge aluminium, der består af 75 % genanvendt materiale, sænkes CO2-aftrykket yderligere med 69 %. Vi glæder os til at starte produktionen op med det grønne aluminium, og dermed levere endnu grønnere løsninger til den danske byggebranche” siger Mogens Kjærgaard. 

Genanvendelse er essentielt

I arbejdet med genanvendt aluminium differentierer man mellem, hvorvidt den genanvendte del kommer fra interne processer eller fra post-consumer, hvor aluminiummet har været ude at leve som produkt. Det grønne aluminium, som DAMPA netop har fået første levering af, består af 75 % post-consumer aluminium. 

Da vi sætter krav til, at aluminiummet skal have været ude blandt forbrugerne, så findes der ikke uanede mængder. Det er derfor vigtigt for os at sætte fokus på, at man skal huske at sortere og sende sit affald til genbrug – hvad end det er ved de store byggeprojekter eller hjemme i privaten” siger Mogens Kjærgaard. 

Hos DAMPA arbejder man ud fra tankegangen ’Reduce – Reuse – Recycle’. Denne tankegang sætter fokus på bæredygtighed og grønne løsninger i hverdagen, ved nye projekter og i skabelsen af nye produkter. 

Læs mere om DAMPAs arbejde med bæredygtighed og find deres EPD’er.

Vil du vide mere?

Kontakt DAMPA direkte på mail: dampa@dampa.dk eller tlf. 63 76 13 00.

Mere om produktet Akustiklofter

Akustiklofter

DAMPA lofter giver indbygget forbedring af akustikken

CLIP-IN, FASET KANT

CLIP-IN, FASET KANT

En komplet loftsløsning med skjult bæreskinnesystem

Læs mere

CLIP-IN, SKARP KANT

CLIP-IN, SKARP KANT

Ensartet og strømlinet loftflade

Læs mere

PANELER

PANELER

Mange designmuligheder med forskellige dimensioner

Læs mere

PLANOSTILE

PLANOSTILE

Mange forskellige modeller

Læs mere

Kassetter og paneler, der skræddersys i størrelse og form
DAMPA epd - aluminium
DAMPA epd - stål

Referenceprojekter fra DAMPA ApS

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Udbygning af Panum Instituttet - Mærskbygningen

Nybygning | København | 1542,9 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i København på 14 etager . Selve bygg...

BORGERNES HUS

BORGERNES HUS

Ombygning | Odense Kommune | 25 Mio.kr

Ombygning af bibliotek i Odense Kommune på 3 etager hvor den ene etage er und...

SUND OG BÆLT - Reception

SUND OG BÆLT - Reception

København V

Arkitektgården tegnede og ledede byggeriet af en ny flot reception til Sund &...

Royal Arena i Ørestad Syd

Royal Arena i Ørestad Syd

Nybygning | København | 820 Mio.Kr

Nybygning af idrætshal/gymnastiksal i København på 4 etager . Selve byggeriet...