Se forvandlingen af Havnefronten i Aalborg

Annonce – Dato 19 Dec 2023

Basketball er en fantastisk sport med masser af fællesskab, sammenhold og ikke mindst sund, sjov og udfordrende bevægelse. Hos TRESS har vi en lang tradition for at levere indendørs basketballudstyr til både skoler og idrætshaller – men vidste du også, at vi kan levere og montere kvalitetsudstyr til udendørs streetbasket lige der, hvor du skal bruge det?

På Havnefronten i Aalborg har vi i 2023 opstreget, leveret og monteret 5 nye baner med professionelt udstyr til streetbasket – læs med her og bliv klogere på projektet, som vi har løst for foreningen Streetball Aalborg.

På Havnefronten i Aalborg har vi i 2023 opstreget, leveret og monteret 5 nye baner med professionelt udstyr til streetbasket

©Daniel Brandt & Streetball Aalborg

Men først – hvad er streetbasket?

Som navnet antyder, er streetbasket en variant af traditionel basketball, som spilles på gaden på en udendørs bane. Sporten er også kendt som 3x3 basket, da spilformatet involverer to hold á hver tre spillere.

En streetbasketbane er kun omkring halvdelen af størrelsen på en almindelig basketballbane – og begge hold skal score på samme kurv. Det skaber en mere intens kampoplevelse, hvor spillet flyder hurtigere, da spillerne skal være i konstant bevægelse og træffe hurtige beslutninger. Det giver også et unikt fysisk spil, hvor hver enkel spiller har plads til at vise individuelle færdigheder og kreativitet – og i sidste ende også har større indflydelse på kampens resultat.

5 nye baner på Havnefronten i Aalborg

På Havnefronten i Aalborg var de eksisterende streetbasket-faciliteter på Aktivitetspladsen efterhånden blevet så nedslidte, at basketkurvene var decideret farlige at spille på. Der var med andre ord brug for en gevaldig opgradering af området – og dén stod TRESS for.

Vi har i alt leveret 5 nye baner – 4 til voksne og 1 til børn – alle med professionelt specialudstyr i absolutte topkvalitet. Banerne lever op til de officielle krav for 3x3 basket og kan derfor bruges til både turneringer, frit spil og leg. De nye baner er opstreget med skridsikker asfaltcoating i høj kvalitet på den eksisterende asfalt komplet med fuldfarvede straffefelter i blå og rød, som passer godt til det rå miljø på Havnefronten. Se evt. en video af projektet her.

De nye baner blev indviet med en stor turnering i 3x3 basket under DM-ugen i Aalborg i juni 2023

©Daniel Brandt & Streetball Aalborg

Store ambitioner for fremtiden

De nye baner blev indviet med en stor turnering i 3x3 basket under DM-ugen i Aalborg i juni 2023. Her deltog mere end 50 hold fordelt på både ungdom og senior – og pladsen blev besøgt af mere end 5000 personer i løbet af dagen.

Ambitionerne for de nye faciliteter er store. Planen for banerne er nemlig, at de skal bruges til forskellige events og aktiviteter for basketglade aalborgensere.

Vores formål er at skabe et fyrtårn for streetbasket i Aalborg. Her er Jomfru Ane Parken helt centralt placeret, men indtil nu har banerne været i alt for dårlig stand. Med renoveringen vil vi gerne skabe incitament til, at alle kommer ud og er aktive og en del af fællesskabet. De nye rammer er for alle, og vi håber, at folk vil tage godt imod dem såvel som passe godt på dem.

– Magnus Kolind, formand for Streetball Aalborg

Vi gør os altid umage med at finde den helt rigtige løsning til dit behov

©Daniel Brandt & Streetball Aalborg

Skal vi også hjælpe jer fra idé til færdigt projekt?

Vi gør os altid umage med at finde den helt rigtige løsning til dit behov.
Find din lokale konsulent her – og kontakt os til en uforpligtende snak.

Mere om produktet Streetsport

Streetsport

Stort udvalg af udstyr til streetsport (basket, bordtennis, beachsport, mm.)

Mål

Mål

Se vores udvalg af mål

Læs mere

Streetbasket

Streetbasket

Se vores udvalg til streetbasket

Læs mere

Boldvæg

Boldvæg

Se vores udvalg af boldvægge

Læs mere

Beachsport

Beachsport

Se vores udvalg til beachsport

Læs mere

Padelbaner

Padelbaner

Se vores udvalg til padelbaner

Læs mere

GaGa ball

GaGa ball

Se vores udvalg til Gagaball

Læs mere

Bordtennis

Bordtennis

Se vores udvalg til bordtennis

Læs mere

Skate

Skate

Se vores udvalg til skate

Læs mere

Parkour

Parkour

Se vores udvalg til parkour

Læs mere

Hovedkatalog - Tress udemiljø

Hovedkatalog - Tress udemiljø

Bliv inspireret i vores store hovedkatalog

Læs mere

PRODUKTKATALOG – SKATE

PRODUKTKATALOG – SKATE

Se produktkataloget her

Læs mere

PRODUKTKATALOG – PADEL ARENA
Legeplads ved skole i Sønderborg
Aktivitetsområde ved idrætsanlæg i romalt