Sænk temperaturen uden fare for legionella

Dato: 31 okt 2016

Spar penge på varmeregningen

Sænk temperaturen uden fare for legionella

Sænk temperaturen uden fare for legionella

Spar penge på varmeregningen

Boligejendomme, svømmehaller, plejehjem, idrætsanlæg, hospitaler, hoteller og andre storforbrugere af varmt vand kan opnå betydelige besparelser ved at sænke temperaturen på det varme vand. Med et SafeShower anlæg fra BWT kan man nøjes med en varmtvandstemperatur på kun 45 °C, og det er helt uden risiko for legionella og andre bakterier. Alle sundhedskrav til varmtvandsanlæg overholdes. En nedsænkning af temperaturen på blot 10 °C giver en direkte besparelse på op til 40 % i mindre varmetab.

Høje temperaturer er unødige

Traditionel har varmemesteren bekæmpet legionella ved at holde fremløbstemperaturen over 50 °C i varmtvandsbeholderne og jævnligt skylle hele systemet igennem med op til 70 °C varmt vand. Imidlertid kan der i mange tilfælde stadig påvises legionella trods hedvandsdesinfektion, og metoden er både dyr og energitung. Med det rette desinfektionsanlæg minimeres risikoen for legionella, og samtidig er der penge at spare ved lavere fremløbstemperaturer.

Plejecenter sparede energi og penge

På Mølleparkens Plejecenter var den normale fremløbstemperatur på 55-60 °C, men selv efter hedvandsdesinfektioner op til 80 °C, kunne der stadig påvises legionella. Efter installation af desinfektionsanlægget blev vandet dokumenteret bakteriefrit med en reduktion af kimtallet fra 150.000 cfu/l til 4 cfu/l. Derudover blev fremløbstemperaturen sænket fra 55 °C til 45 °C, og det gav en direkte energibesparelse.

”Vores NEUTHOX® anlæg har gjort at vi ikke længere har bakterier og specielt legionella i vandet. Samtidig har vi sænket varmeforbruget og dermed CO₂-udslippet drastisk. Vi sparer konkret 9.000 kr. årligt i varmetab, og 3 ton CO₂ på 24 stuer. Det er målt og dokumenteret. Det svarer til halvdelen af vor kapacitet. Så i alt sparer vi cirka 18.000 kr. samt 6 ton CO₂ om året,” siger Bjarne Holm, driftsansvarlig på Mølleparkens Plejecenter.

Sådan forbygges legionella uden høje temperaturer

Anlægget SafeShower med NEUTHOX® teknologi installeres på vandrøret lige før varmtvandsbeholderen. Herefter doseres desinfektionsvæsken direkte ind i vandsystemet, og alle bakterier samt biofilm bekæmpes effektivt. Anlægget danner automatisk den aktive desinfektionsvæske Neuthox® direkte på stedet. Anlægget behøver kun salt for at producere væsken. Samtidigt kan varmemesteren sænke fremløbstemperaturen og spare penge på varmeregningen.

Nem drift med salt og Ingen brug af farlige kemikalier

Arbejdsmiljøet for driftspersonalet er sikkert og trygt med ingen håndtering af kemikalier.
Anlægget er kun afhængig af salt for at kunne danne desinfektionsvæsken NEUTHOX® og sikre legionellafrit vand. Det eneste anlægget kræver er påfyldning af salttabletter, som er nemme både at opbevare og at påfylde.

Anlægget er godkendt på EU’s liste for biocidholdige produkter og registreret til desinfektion og bakteriebekæmpelse i vandsystemer.

BUILDING GREEN´16
 
BWT deltager på BUILDING GREEN´16, og de er til at finde på stand nr. 21

Yderligere information: www.bwt.dk

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår