Opgrader din varmtvandsbeholder og spar op til 30%

Annonce – Dato 10 Aug 2023

Med energipakken fra RECI (BWT) til varmtvandsbeholdere får du en bedre afkøling og besparelser der kan mærkes direkte på din varmeregning.

Energipakke fra RECI

Hvad indeholder energipakken?

- Klimastat (ECL Comfort 310). En multiregulator, der nemt styrer dit anlæg og giver dig online adgang til alle anlægsdata.
- Applikationsnøgle. Gør det nemt at installere og konfigurere flow- og energibegrænsning i dit varmeanlæg.
- Reguleringsventil. Er med differenstrykregulator for optimal regulering.
- Energimåler. Er med M-BUS for kommunikation til klimastaten.

En samlet energipakke

Delene kan købes i en samlet pakke eller sammensættes af enkeltdele.

I hjertet af energipakken har vi en klimastat, som kommunikerer med en energimåler, der er placeret på varmtvandsbeholderen.

Med denne kombi kan du indstille en variabel flowbegrænsning. Dette giver dig mulighed for at justere vandets hastighed, så det flyder langsommere gennem systemet og dermed tager længere tid at lade varmtvandsbeholderen op.

Det er smart fordi, vi ikke behøver at være klar med 8000 liter vand hele tiden, hvilket kræver mere energi end nødvendigt. Den største del af forbruget ligger nemlig typisk i starten og i slutningen af dagen.

Normalt forbrugsmønster på ét døgn for lejligheder

Normalt forbrugsmønster på ét døgn for lejligheder.

Med variabelt flow kan du tilpasse vandflowet lige præcis til din ejendom så din varmecentral bliver så energibesparende som muligt.

Ved spidsbelastning udenfor det normale forbrugsbillede bypasses systemet automatisk, når temperaturen falder til under den valgte minimumstemperatur. Kunsten er derfor at indstille flowet til punktet lige før, at systemet bypasser og går tilbage til normal drift.

Når minimumstemperaturen igen er nået, vender styringsenheden tilbage den indtastede begrænsning af vandflowet.

Bedre udnyttelse af energien og bedre afkøling

Med flowbegrænser på, flyder fjernvarmevandet langsommere igennem varmtvandsbeholderen. Når vi sætter tempoet ned, så kan vi bedre udnytte energien.

Det betyder også at vi bedre kan afgive energien og få en bedre afkøling af fjernvarmevandet. Det giver dig en økonomisk besparelse på din afkøling.

I en test udført og dokumenteret af Danfoss i et lejlighedskompleks i Hillerød opnåede energipakken fremragende resultater:

  • 2-4 graders sænkning af returvandet
  • En reel besparelse på mellem 25-30% på energiregningen.

Energipakken sikrer dig derfor en effektiv og energibesparende drift af din varmtvandsbeholder. Den forbedrede afkøling og det optimerede energiforbrug giver dig besparelser som du kan mærke direkte på din varmeregning.

Er du nysgerrig i at vide mere, så kontakt os og hør mere om energipakken og energibesparelser i din varmecentral.

Kontakt os her

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning