Svømmehal bliver kemifri og vinker farvel til klor og syre

Annonce – Dato 6 okt 2022

Sådan sikrer du sundt badevand for svømmehallens gæster og personale uden brug af klor og syre.

mængde kemikalier? Eller er du på jagt efter et miljøvenligt og sikkert alternativ

Farvel til farlige kemikalier

I forbindelse med svømmehallers brug af kemikalierne, klor og syre, fortæller Mads Ramsing: ”Omregner man den koncentrerede klor til de beholdere, vi kender fra supermarkeder, så bruger en dansk svømmehal rundt regnet 50.000 bøtter klor og 5500 syrebeholdere om året.

Det er en stor belastning for miljøet, men det findes der heldigvis råd for”, afslutter Mads fra BWT Danmark, der er ekspert i vandbehandling til svømmehaller.

Faktisk kan svømmehaller nu vinke helt farvel til de farlige kemikalier med et kombi-klorelektrolyse anlæg. Anlægget danner nemlig samme effekt som klor og syre, men virker udelukkende ved brug af salt, vand og strøm.

Svømmesalen Østre Allé i Aalborg kommune er en af svømmehallerne, der har taget springet og gået en grønnere vej med det unikke anlæg.

mere sikker vej med det unikke anlæg

Bedre arbejdsmiljø og trygge omgivelser

Fordelene ved at udskifte de farlige kemikalier til en kemifri version, er at svømmehallerne ikke længere skal transportere, opbevare og håndtere klor og syre. Teknisk driftsleder i Svømmesalen Østre Allé, fortæller: ”Løsningen er meget nemmere at arbejde med i hverdagen og frem for alt, så slipper vi for at håndtere og opbevare store mængder kemikalier her i svømmehallen. Vi undgår også en række tunge løft og lignende.”

Løsningen giver ikke kun en kemifri svømmehal, men også bedre omgivelser og et mere sikkert arbejdsmiljø. Behovet for to separate kemirum fjernes, og risikoen for menneskelige fejl ved håndtering af syre og klor undgås fuldstændig. Når de farlige kemikalier ikke skal transporteres, opbevares og håndteres, giver det en større sikkerhed for personalet såvel som brugerne af svømmehallen.

Teknologien er gennemtestet og mere end 200 svømmehaller rundt omkring i Europa anvender allerede løsningen i dag.

Læs mere om vandbehandling til svømme-og sportshaller her.

bwt

Kontakt en BWT-konsulent og få et gratis tilbud på den løsning der passer bedst til dig.

BWT udstiller på Building Green Copenhagen. Mød os på stand nr. 48.

 

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning