Kalkfrit vand giver besparelser og gladere beboere

Annonce – Dato 25 Aug 2022

Hos Lejerbo i Køge har de installeret blødgøring og elektrolysestyring fra BWT. Læs hvordan det både sparer dem penge på vedligehold og giver gladere beboere.

Kalk gav problemer med løbende toiletter og tilstopninger

Som varmemester, er Henrik Nielsen ansvarlig for drift og økonomi i hele Lejerbo i Køge. Vandet i Køge er hårdt og giver store problemer med kalk i bygningen. ”Jeg har repareret mange toiletter, der løber og kalker til, samt trykknapper, der ikke længere virker grundet kalkophobningen" - fortæller Henrik. Løsningen skulle findes i blødgøring og på den lange bane var ønsket, at mindre kalk i vandet, ville reducere reparationer af ejendommens dyre investeringer.

blødgøringsanlæg fra BWTBesparelser og lang levetid med beskyttende vandbehandling

Med installationen af 9 blødgøringsanlæg fra BWT, der leverer vand til beboernes brusere, opvaskemaskiner og toiletter, er udgifterne blevet nedsat.

”Kalk i rørene forårsager mange problemer. Uden kalk i rørene holder de måske 10 år mere end forventet. Bare ved at installere blødgøring”, siger Henrik Nielsen.

Ejendommen har også installeret elektrolysestyring, der beskytter varmtvandsbeholderne og rørsystemer mod rust, hvilket sikrer lang levetid.

”Det smarte ved BWT elektrolysestyring er, at de er udviklet til online overvågning, automatisk udslamning og er selvregulerende. Det betyder, at beskyttelsen er mængdestyret og behandlingen automatisk justeres efter vandforbruget. BWT stiller desuden gennemtæringsgaranti på alle beholdere, som har vores nye elektrolysestyring installeret”, fortæller Nikas Wilhjelm, der er teknisk rådgiver hos BWT.

Hos Lejerbo i Køge har de installeret blødgøring og elektrolysestyring fra BWTGlade og tilfredse beboere nyder kalkfrit vand

For varmemesteren, er der flere fordele med vandbehandling: ”Den ekstra bekvemmelighed med BWT vand er, at vi bliver mere miljøbevidste, når vi bruger færre afkalkningsmidler i maskinerne. Sidegevinsten er selvfølgelig også at folk synes, det er dejligt, at de ikke skal afkalke kaffemaskinen og elkedlen. Mange siger også at kaffen smager bedre!” fortæller Henrik om beboernes reaktion efter installation af blødgøringsanlæg.

”Glade beboere, er en glad varmemester. Det er kunsten i at være mester – at man hele tiden forbedrer tingene herude”, afslutter varmemester, Henrik Nielsen.

FORDELE VED BLØDGØRING AF VAND I STØRRE EJENDOMME

  • Øget levetid på installationer og hårde hvidevarer
  • Færre beboerhenvendelser
  • Lavere driftsomkostninger
  • Markant lavere energiforbrug

Når du fjerner kalk fra vandet, får du færre kalkaflejringer i varmtvandsbeholdere, varmesystemet og alle tappesteder i køkkener og badeværelser hos beboerne.

..Desuden undgår du strafafgifter på grund af høj returvarme på fjernvarmevandet.

Referenceprojekter fra BWT Danmark

Grundfos – demineraliseringsanlæg
VEKS – katalystisk afiltning