Rockpanel skaber helt nye facadedesigns med klare driftsfordele

Annonce – Dato 26 Feb 2021

Nu kan kreative facader, der fremhæver en bygnings arkitektoniske udtryk, kombineres med bæredygtighed og minimal vedligeholdelse. En af de løsninger, der kan skabe et inspirerende og smukt resultat, er serien Rockpanel Woods - kendt fra det prisbelønnede projekt BaseCamp Lyngby.

BaseCamp Lyngby - er inspireret af den lokale natur, som med Rockpanel Woods bringes ind i bygningerne

BaseCamp Lyngby – med universitetsstuderende, forskere og borgere i alle aldersgrupper og nationaliteter – er inspireret af den lokale natur, som med Rockpanel Woods bringes ind i bygningerne på en anderledes måde.

Facadepladerne i Rockpanel Woods ligner træ, har smukke åretegninger og alle træets designmuligheder. Samtidig sikrer deres holdbarhed markante fordele på drift og vedligehold, fordi de er fremstillet af naturlig basalt. En vulkanske klippeart, der findes i næsten ubegrænsede mængder – og bæredygtigheden understreges af, at der indgår op til 50% genanvendt materiale.

Stenens styrke og træets fleksibilitet

Med Rockpanel Woods kombineres stenens styrke med træets fleksibilitet. Pladerne er nemme at bearbejde og tilpasse bygningen”, fortæller Allan Lindboe, Business Director fra Rockpanel. ”De er brandsikre, fugtresistente, vedligeholdelsesvenlige og bæredygtige – og er derfor det ideelle facademateriale, når man ønsker et autentisk, varmt udtryk – og samtidig slippe for vedligeholdelseskravet, der følger med træ. Rigtigt træ ses af de fleste som et naturligt og bæredygtigt materialevalg, men i praksis skal træ igennem en række forarbejdningsprocesser, inden det er egnet som byggemateriale. Rockpanel tilsættes ikke brandhæmmere eller kemikalier for at bekæmpe råd og svamp. Pladerne er fra naturens side brandsikre og påvirkes ikke af fugt eller temperaturudsving. Derfor er de meget dimensionsstabile og holdbare”, forklarer Allan Lindboe.

den bæredygtige og langtidsholdbare facadeløsning, man får med Rockpanel, tilføres en kreativ dimension

Da Rockpanel pladerne ikke påvirkes af fugt, kræver de ingen yderligere behandling, heller ikke hvis man ønsker af perforere pladerne eller fræse i dem. Dette åbner mulighed for, at skolen kan kommunikere vigtige budskaber på en nem og effektfuld måde - direkte på facaden. Så den bæredygtige og langtidsholdbare facadeløsning, man får med Rockpanel, tilføres en kreativ dimension.

De smukke træoverflader Naturen er den klare inspirationskilde til facaderne på BaseCamp, hvor Rockpanel Woods er med til at skabe et samspil med de smukke naturomgivelser i Lyngby. Facadepladerne er valgt i farverne Carbon Oak, Ceramic Oak og Rhinestone Oak. Deres overfladecoating gør dem robuste og letter vedligeholdelsen. Lars Gitz Architects har tegnet byggeriet, som omfatter 639 ungdomsboliger, 48 seniorboliger, 99 company apartments og et rundt fælleshus i midten.

De smukke træoverflader i serien Rockpanel Woods er vedligeholdelsesfri.

Design med styrke til lave driftsomkostninger

Facadeløsninger handler om mere end design og arkitektoniske udtryk. En bygnings daglige drift og vedligehold spiller en afgørende rolle for den samlede økonomi – og Rockpanel er en ekstraordinær holdbar facadebeklædning, der bliver ved med at se flot ud i årtier. De farvefaste plader har en garanteret minimumslevetid på 50 år og kræver år stort set ikke vedligeholdelse gennem deres levetid. Med en ekstra beskyttelse af den vandbaserede ProtectPlus coating skylles snavs bort med regnvandet. Ligesom graffiti kan fjernes uden at pladerne beskadiges eller misfarves.

Et materialevalg med lave driftsomkostninger er vigtigt, ikke mindst ved skoler og institutioner. Skoler stiller meget høje krav til funktionalitet som f.eks. brandsikkerhed, holdbarhed og lav vedligeholdelse. I en ny inspirationsbog viser Rockpanel med skolebyggerier og læringsmiljøer fra hele Europa, at design bestemt ikke behøver at blive begrænset af funktionalitetskravene.

Maasniel Skolen, Holland

Maasniel Skolen, Holland. Symbolikken i dette facadedesign er hentet fra et træ. Arkitekten ser først og fremmest træet som et samlingssted, hvor der afholdes møder, fortælles historier og udveksles idéer. De glitrende farver og det banebrydende design giver skolen liv.

INSPIRERENDE SKOLEBYGGERIER OG SKOLERENOVERINGER

Læringsmiljøernes høje krav til funktionalitet opfyldes alle af Rockpanel facadebeklædning, så der i stedet kan fokuseres på design, farve og kreative muligheder.

Rockpanels produktprogram spænder så vidt, at der kan designes inspirerende læringsfaciliteter uanset, om der skal bygges nyt, renoveres eller arbejdes med præfabrikerede elementer. Der kan skabes optimale facadeløsninger til såvel permanente som midlertidige skolebygninger.

Betty-Greif-Skolen, Tyskland

Betty-Greif-Skolen, Tyskland. Tanken bag denne skole for børn med indlæringsvanskeligheder var at skabe en legende, børnevenlig facade. Den på én gang simple og smarte måde, facadepladerne blev tildannet på, frembringer sammen med brugen af flere grønne nuancer en varieret, sprællevende facade.

Naturens nuancer og glansen af metal

Rockpanels naturinspirerede sortiment omfatter foruden Woods også serierne Stones og den ubehandlede Natural, som med tiden får en gyldenbrun patina. Ønsker man andre stilarter, findes der serien Metallics eller den specielle serie Chameleon, som med en farveskiftende plade varierer alt efter vejr og synsvinkel. Og hertil kommer serien Colours, der giver mulighed for enhver RAL-/NCS-farve.

De mange overfladedesigns og farver giver nærmest uendelige muligheder, når man vil skabe legende, inspirerende facader, der fremhæver bygningens form. Så den enten skiller sig ud fra omgivelserne – eller passer perfekt ind ”, siger Allan Lindboe.

Inspirationsbogen med skolebyggerier fra hele EuropaInspirationsbogen med skolebyggerier fra hele Europa fås gratis og kan bestilles på www.rockpanel.dk

Til digital version:

Inspirationsbogen med skolebyggerier fra hele Europa fås gratis og den digitale version kan bestilles her 

Se skolevideo her

 

Referenceprojekter fra Rockpanel

Viby Gymnasium

Viby Gymnasium

Nybygning | Aarhus | 10,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus på 1 etager . Selve byggerie...

Brønderslev Banegård

Brønderslev Banegård

Nybygning | Brønderslev | 85 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brønderslev med 48 lejligheder på 8 etager . Selve...

Pantstation Vejle

Pantstation Vejle

Vejle

Bygningstype: Industribyggeri Projektype: Nybyggeri Anvendelse: Facade Å...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...