Japanskinspireret facade skaber blikfang langs E20 med Rockpanel Colours

Annonce – Dato 27 sep 2022

Rockpanel - Facadeplader fanger fokus dag og nat

Japanskinspireret hovedkontor skaber blikfang langs E20 med Rockpanel Colours i specialfarve.

Den fynske motorvej har fået en ny og iøjnefaldende nabo i Middelfart, hvor producenten af værktøjsmaskiner Yamazaki Mazak er rykket ind i en ny kontorbygning. Med de specialfarvede Rockpanel Colours facadeplader er byggeriet, hvis farve og formsprog er en hyldest til koi karpen, næsten ikke til at overse fra motorvejen.

En 2.100 kvm stor kontorbygning, som giver tag over hovedet til den japansk- og familieejede virksomhed Mazak, er skudt op langs den fynske motorvej. Bag byggeriet står totalentreprenøren NJ Gruppen, som har udviklet projektet i samarbejde med AI Arkitekter & Ingeniører, der er med som arkitekt.

Japanskinspireret hovedkontor skaber blikfang med Rockpanel Colours facadeplader

En karpe afspejler virksomhedens DNA

Virksomhedens japanske aner skal skinne igennem i bygningen med det markante facadeparti. Derfor er der i designet hentet inspiration fra koi karpen, hvilket kommer til udtryk med facadens orange ramme, som er en diskret henvisning til fiskens mund.

Desuden er der lagt vægt på et industrielt look med bastante former og kolde materialer som stål og basalt. Det fortæller Lars Lynge, adm. direktør hos Yamazaki Mazak Danmark:

- Det er en fornøjelse at være flyttet ind i nye omgivelser, som virkelig afspejler os og det, vi står for. Vi beskæftiger os med værktøjsmaskiner, hvilket skinner igennem med materialevalget, men associationerne til Mazak stopper ikke her. Den orangefarvede facade spiller nemlig en afgørende rolle, da netop denne nuance optræder i vores logo. Samtidig er facadepladernes bæredygtige fordele et stort plus.

Facadeplader fanger fokus dag og nat

Som en ekstra bonus ved placeringen vækker kontorbygningen opmærksomhed fra motorvejen. Det sker ikke bare i kraft af farvevalget, men også takket være en indfarvet alu-skinne, der bevæger sig hele vejen rundt om den orange front og har påmonteret en LED-lyskilde:

- Mens kontorbygningens orange farve fungerer som et supergodt blikfang om dagen, sikrer vi med LED-lyset, at byggeriet også er synligt, når det er mørkt. Dermed giver bygningen liv til landskabet både dag og nat, fortæller Peter Stig Jørgensen, byggeleder hos NJ Gruppen. Han fortsætter:

- Valget faldt på facadeplader fra Rockpanel, fordi de kunne levere pladerne i den specifikke RAL-farve. Fra start var vi på udkig efter en robust facadeplade i en høj kvalitet og til en fornuftig pris, men det var ikke helt lige til at finde en leverandør, der samtidig kunne levere den ønskede farve.

Det forklarer måske, hvorfor de hos facadeproducenten Rockpanel oplever stor efterspørgsel på farver, der ikke indgår i standardsortimentet. Rockpanels arkitektkonsulent Anette Løff Hornung fortæller:

- Vi får ofte henvendelser fra virksomheder, der ønsker at bringe deres logofarver med ud i facaden. Mazaks nye kontorbygning demonstrerer rigtig fint, hvordan vores Rockpanel Colours facadeplader bidrager til mere end blot at få arkitekturen til at skille sig ud. Når facadepladerne som her er leveret i specialfarver, er det virkelig med til at kommunikere virksomhedens identitet.

Læs mere om Rockpanel Colours sortimentet og bestil gratis vareprøver her

Lad dig inspirere af projekter over hele Europa hvor Rockpanel Colours er anvendt her

Eller læs mere om Rockpanel Colours sortimentet og bestil gratis varprøver her

Mere om produktet ROCKPANEL COLOURS FACADEBEKLÆDNING

ROCKPANEL COLOURS FACADEBEKLÆDNING

Lad din facade smelte sammen med omgivelserne

Monteringsvejledning

Monteringsvejledning

Retningslinjer for bearbejdning og montering

Læs mere

Rockpanel Arkitektguide
Produktdatablad - Rockpanel Colours
Rockpanel BIM Portal

Rockpanel BIM Portal

Download Rockpanel BIM-datafilern

Læs mere

Rockpanel Colours video

Referenceprojekter fra Rockpanel

Boserup Syd

Boserup Syd

Boserup

Projekt: Boserup Syd Lokation: Boserup, Danmark Arkitekt: Krilov Arkitekt...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...

Mazak

Mazak

Nybygning | Middelfart Kommune | 18 mio.kr

Nybygning af kontorbygning svarende til 1 bygninger i Middelfart Kommune på 2...

Samværket

Samværket

Nybygning | Kolding | 30 mio.kr

Nybygning af kirke/menighedshus i Kolding på 2 etager hvor den ene etage er u...