Cirklen er allerede i gang inden Rockpanel facaden monteres

Annonce – Dato 14 okt 2022

Den bæredygtige Rockpanel facadebeklædning er en af de få med naturlige, genvundne og genanvendelige materialer.

Rockpanel, facadebeklædning

Rockpanel facadeplader af den vulkanske stenart basalt er kendt for at være langtidsholdbare, brandsikre og kræve minimal vedligeholdelse. Tre vigtige faktorer i bæredygtigt byggeri – og fremstillingen af dem peger direkte ind i fremtidens cirkulære økonomi:

Fordelen ved Rockpanel er, at det er en af de få facadetyper, hvor materialet indeholder meget genvundet materiale”, fortæller Allan Lindboe, Business Director fra Rockpanel. ”Der er op til 50% genvundet stenfibermaterialer i, så det er et produkt, der allerede er i gang med en ny livscirkel.

Rockpanel kan genbruges uendeligt, når facaderne tages af bygningen ved nedrivning. Pladerne kan smeltes om til nyt materiale, nye stenfiberprodukter - og genbruges endnu en gang. Det er vi nogle af de eneste, der kan”.

Rockpanel, stenfiber

KLASSIFICERET TIL BÆREDYGTIGHEDS- CERTIFICEREDE BYGGERIER

Et markant projekt, hvor Rockpanel er valgt til facaderne, er BaseCamp i Lyngby. Her var materialets miljødeklaration, EPD, sammen med den høje brandklasse vigtige faktorer for at opnå DGNB Guld certificering af byggeriet:

Arkitekten havde specificeret Rockpanel beklædning til facaderne. Primært på grund af bæredygtigheden - og vores materiale har de klassificeringer og den dokumentation, der skal til.

I dag stiller private bygherrer, kommuner, pensionskasser og andre krav om, at byggerier skal kunne certificeres – og det kan vi leve op til som leverandør. Fordi vi i Rockwool koncernen tog disse ting alvorligt og arbejdede med dem fra starten, hvor bæredygtighed kom på dagsordenen i byggeriet. Nu har det på få år udviklet sig til et krav, og vi har EPD på alle vores materialer”.

KLARE FORDELE I FORHOLD TIL TRÆ

Træ er et materiale, som mange forbinder med bæredygtighed. Når Rockpanel foretrækkes frem for træ – som f.eks. på BaseCamps facader – er det blandt andet på grund af den minimale vedligeholdelse:

Der er ikke behov for at oliere, male eller udskifte, hvis noget begynder at rådne. Det tæller ret højt i dag, og samtidig spiller brandsikkerheden en vigtig rolle. Rockpanel plader skal ikke efterbehandles for at bibeholde deres brandbestandighed – det er naturligt indbygget i materialet”, forklarer Allan Lindboe.

BaseCamp har med Rockpanel Woods fået en facade, der med smukke åretegninger ligner træ – og har alle træets designmuligheder. En idéel løsning, når man ønsker et autentisk, varmt udtryk og samtidig vil slippe for vedligeholdelseskravet, der følger med træ.

BYGNINGEN KAN NEMT OPDATERES

Kommer der nye bestemmelser i Bygningsreglementet, der kræver ændringer i konstruktionen, kan Rockpanel facadeplader nemt tages ned imens – og monteres igen:

Pladen tages af, 12 skruer, og så kan der laves ventilationsskakt, kabelføring eller andre optimeringer af bygningen. Der sker hele tiden en udvikling inden for ventilation, el-installationer og intelligente energibesparende teknologier, som kan opdatere bygningen og give den en længere levetid. Det er også vigtigt for bæredygtigheden”, siger Allan Lindboe.

CERTIFICERINGER FRA 3. PART

Rockpanel bliver altid certificeret fra 3. part – og det er den dokumentation, der kommunikeres til kunderne:

Det gælder for eksempel den engelske miljøcertificering BREEAM, der certificerede os til minimum 60 års levetid – og Rockpanels europæiske ETA-godkendelse siger minimum 50 år. Det er en fast beslutning, at vi ikke kommer med egne historier eller anden form for greenwashing, der ikke er 100% faktabaseret”, understreger Allan Lindboe.

Rockpanel, bæredygtige facadepladerRockpanel, facade

Rockpanel, stenuldRockpanel, facade

NATURLIGT, GENVUNDET OG GENANVENDELIGT

Rockpanel er et produkt, der både er naturligt, genvundet og genanvendeligt! Facadeplader er fremstillet af en kombination af basalt en naturlig vulkansk stenart, som er uudtømmelig – og op til 50% genvundne materialer, både fra vores egne stenuldsprodukter og fra andre industrier. Desuden kan pladerne genanvendes fuldt ud bagefter.

For mere information om Rockpanel og bæredygtighed.

Referenceprojekter fra Rockpanel

Viby Gymnasium

Viby Gymnasium

Nybygning | Aarhus | 10,0 Mio.Kr

Nybygning af undervisning & institution i Aarhus på 1 etager . Selve byggerie...

Brønderslev Banegård

Brønderslev Banegård

Nybygning | Brønderslev | 85 mio.kr

Nybygning af boligblokke i Brønderslev med 48 lejligheder på 8 etager . Selve...

Pantstation Vejle

Pantstation Vejle

Vejle

Bygningstype: Industribyggeri Projektype: Nybyggeri Anvendelse: Facade Å...

De lichtenbergs Vej - Grenaa

De lichtenbergs Vej - Grenaa

Indv.renovering | Norddjurs | 125 Mio.kr

Indv.renovering af boligblokke i Norddjurs med 135 lejligheder på 3 etager . ...