POLYCARBONAT - genanvendes igen og igen

Annonce – Dato 26 nov 2020

Polycarbonat (PC) er en helt unik plasttype, der udmærker sig ved at kunne genanvendes igen og igen. Men det stopper ikke her. En af de rigtig gode egenskab ved PC er slagstyrken. Her er PC 30 gange stærkere end akryl, og over 200 gange stærkere end glas. Sammenlignet med vægten af glas, så vejer PC under 50 % i massiv form og kun 20 % ved facadepaneler/termoplader.

POLYCARBONAT Et bæredygtigt byggemateriale fra RIASBrandteknisk er PC klassificeret som B-s1

Beskyttelse mod ultraviolette stråler

Udover at være slagfast, og i visse tykkelser skudsikker, kommer alle byggeplader til udvendig montering med et UV-filter, som ikke bare beskytter produktet mod den helt naturlig ældningsproces, men yder også UV-beskyttelse til mennesker, dyr, møbler og andre UV-følsomme overflader.

Farver

Alt efter plade, så er det muligt at få PC med op til 90 % lysgennemgang. Det er umiddelbart ikke PC facadepanelers force, men derimod kan de indfarves i alverdens farver, hvilket kan medvirke til et behageligt lysindfald. Derudover har facadepaneler en isoleringsevne ned til 0,69 W/m²K.

Brand

Brandteknisk er PC klassificeret som B-s1, d0 og udmærker sig ved, at det ikke bidrager til branden, dvs. er selvslukkende og smelter uden at branddryppe. Det betyder, at, når der opstår brand, så smelter PC og åbner op for ventilation. Dermed holdes varmeudviklingen i branden nede, så der ikke opstår en overtænding i rummet, hvilket er enhver brandmyndigheds værste scenarie.

 Polycarbonat (PC) er en helt unik plasttypePolycarbonat (PC) fra RIASbyggerier med brug af plader af polycarbonat

Fordele

Tager man alle disse egenskaber i betragtning, får man et bæredygtigt byggemateriale med et super optimeret CO₂-aftryk, på grund af:

  • Andelen af genanvendt plast
  • Produktets relative lave energiomkostninger i produktion
  • Transporten pga. vægten
  • Færre/mindre bærende konstruktioner
  • Færre antal mandetimer på byggepladsen
  • Mindre hjælpemateriel og tid for håndtering og montering på byggepladsen

Se eksempler og løsninger på spændende byggerier med brug af plader af polycarbonat her

Yderligere information og projektservice: www.rias.dk, tlf. 46 77 00 40, e-mail

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår