Pavillonbygninger løser pladsproblemer i danske skoler

Annonce – Dato 22 sep 2020

Børnetallet stiger med over 50.000 frem mod 2025. Dét udfordrer kapaciteten i institutioner og på skoler, der har svært ved at følge med det stigende pladsbehov. En øget efterspørgsel efter mere plads i klasselokalerne er noget, de i høj grad mærker til hos pavillonleverandøren Adapteo, der leverer fleksible skolebygninger rundt i hele landet.

Frem mod 2025 forventes børnetallet at stige med over 50.000 ifølge tal fra Danmarks Statistik. Det sætter sine spor i danske skoler, der efterspørger flere kvadratmeter til at rumme det stigende antal skoleelever. Samtidig har især foråret været præget af Covid19, hvilket også har udfordret de danske skolers kapacitet.

Hos pavillonleverandøren Adapteo, der er en markedsledende udbyder af fleksible bygninger i Norden, kan de nikke genkendende til tendensen.

Hos pavillonleverandøren

Stor pavillonefterspørgsel blandt danske skoler

- Hos Adapteo oplever vi øget efterspørgsel på fleksible skolebygninger i hele landet. Udover det stigende børnetal skyldes det flytninger både til og fra byen, der gør, at nogle kommuner har svært ved at følge med i områder med mange nye børnefamilier – først i vuggestuer og siden i børnehaver og skoler. Her har vi trådt til og leveret pavillonbygninger til en lang række skoler rundt i hele landet – og især i områder lige uden for de større byer har vi mærket et behov, fortæller Mads Blom, adm. direktør hos Adapteo Danmark, og fortsætter:

- Vi forventer desuden, at børnetallet når et peak i 2021, og med vores pavillonløsninger er det muligt at tilpasse skolens kapacitet til en skiftende volumen. Det er en hurtig og effektiv løsning af skolernes pladsudfordringer, og desuden har vi et bredt udvalg af løsninger, der gør det muligt at tilpasse lokalerne til den enkelte skoles behov.

Hos Adapteo oplever vi øget efterspørgsel på fleksible skolebygninge

Genanvendelige skolelokaler understøtter cirkulær økonomi

Med de fleksible pavillonbygninger er det muligt at tilpasse sig det svingende behov og dynamiske børnetal på en bæredygtig måde:

- Netop når vi taler om peakperioder i børnetallet og dermed store årgange, er der endnu større grundlag for at tænke i fleksible og tilpasningsparate løsninger. De fleksible skolebygninger kan let flyttes og genanvendes et andet sted, lige så snart behovet ændrer sig, fx fordi børnetallet igen er faldet. Det understøtter tanken om cirkulær økonomi på bedste vis, og skolerne får opfyldt deres pladsbehov med en både økonomisk og bæredygtig løsning, fortæller Mads Blom.

For pavillonleverandøren handler det ikke blot om at håndtere skolernes behov for yderligere plads på en bæredygtig, hurtig og effektiv måde, men også om at levere skolebygninger med lokaler af bedste kvalitet, der lever op til alle standarder for indeklima:

- Vi sætter en ære i at levere fleksible skolebygninger, der skaber de bedste rammer om indlæringen og den daglige trivsel. Elever og lærere tilbringer en stor del af deres hverdag i skolen, og derfor går vi ikke på kompromis med godt indeklima og masser af naturligt lys, afslutter Mads Blom.

Vi sætter en ære i at levere fleksible skolebygninger

For yderligere billedmateriale og koordinering af interviews, kontakt: Benjamin Jul Olsen | Kommunikationsrådgiver, Perfekta PR | T +45 2682 4648 | E-mail: benjamin@perfektapr.dk

Mere om produktet Institutioner og Skoler

Institutioner og Skoler

Vi tilbyder moderne modulbyggede undervisningslokaler

Adapteo C40

Adapteo C40

Modulsystem C40 er udviklet med fokus på komfort og funktion

Læs mere

Adapteo C40 RED

Adapteo C40 RED

Med modulsystem C40 RED sikre du forbedret brandbeskyttelse

Læs mere

Adapteo C90

Adapteo C90

C90-systemet har en høj international standard

Læs mere

Adapteo SmartBlock

Adapteo SmartBlock

SmartBlock er et mobilt og flytbart arbejdsområde

Læs mere

Adapteo sustainability 2019-

Adapteo sustainability 2019-

Adapteo er en førende nordeuropæisk virksomhed ift. tilpasningsdygtige bygninger

Læs mere

Skoler

Skoler

Adapteos skolepavilloner skaber fremragende rammer for indlæring

Læs mere

Studiebolig

Studiebolig

Fleksible midlertidige beboelsesmoduler med badeværelse, køkken, opholdsstue mm

Læs mere

Vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner

Vuggestuer, børnehaver og integrerede institutioner

Pavillonbygninger til institutioner er sikre, sunde og skaber trygge rammer

Læs mere

SUSTAINABILITY 2019

SUSTAINABILITY 2019

A leading company for adaptable buildings

Læs mere

Brochure - Institution

Brochure - Institution

Fleksible pavillonløsninger til daginstitutioner og børnehaver

Læs mere

Brochure - Skoler

Brochure - Skoler

Fleksible pavillonløsninger til skoler og undervisning

Læs mere

SUSTAINABILITY 2020

SUSTAINABILITY 2020

A flexible real estate provider

Læs mere

Vores bygninger er så tilpasningsdygtige

Vores bygninger er så tilpasningsdygtige

Tryk på afspil for at se resultatet

Læs mere

Virksomhedens politik for datahåndtering, integritet og cookies

Du accepterer, at vi indsamler data, når du besøger vores hjemmeside og benytter vores serviceydelser. I vores integritetspolitik forklarer vi, hvilke data vi indsamler, hvorfor vi indsamler dem, og hvad vi bruger dem til.
Læs mere...

OK, jeg forstår